HomeINTERVIUGianina Corondan: Poti sorta oamenii din breasla ca pe sacii de ciment

Gianina Corondan: Poti sorta oamenii din breasla ca pe sacii de ciment

Gianina Corondan, una din cele mai efervescente si energice vedete de televiziune din Romania, care reuseste sa aduca zambetul pe buzele tuturor numai prin simpla ei aparitie, a vorbit, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru RADAR DE MEDIA, despre proiectele noi si vechi din viata ei. Va invitam sa faceti cunostinta in randurile de mai jos, cu un om frumos care prefera sa faca lucruri frumoase departe de „ochii” ziaristilor.

 

Ce mai face Gianina Corondan dupa plecarea din TVR?

Stai o clipa. Sa gasesc o oglinda. A, sus-numita mesteca chewing gum. Si cugeta. Isi da parul din ochi intr-o parte. Freza “Nea Costica”.  Si ochii-i da peste cap. Cica se poarta. Si iar cugeta. Din ce proiect sa mai faca parte. Are deja citeva. Unele sint demarcate si curg frumos, altele stau sa se coaca. Unele s-au infoiat si concomitent s-au desumflat. Aluatul calitatea a II-a. Acum a plecat de la oglinda, asa ca n-o mai vad, doar o simt. Cu chef de munca si buna dispozitie. In timpul liber se ocupa de conducerea Romaniei. Romania e masina sa.

Care a fost motivul principal pentru care ai ales sa pleci din TVR dupa atat de mult timp?

“Atit de mult timp” e relativ. Iata ca intr-o perioada mai mare nu s-au putut construi autostrazi de exemplu pe frumoasa gura de rai, bineinteles pentru ca timpul a fost prea scurt sau gura prea cascata. De explicat motivul l-am explicat frumos, deschis, publicului, printr-un comunicat de presa. Nu am dorit sa sustin un examen ilegal, o evaluare pusa la cale peste noapte, cu lipsuri la capitolele “criterii de evaluare”, sistem de notare”, “legitimitatea examinatorilor” samd. Eu eram pregatita sa lucrez, sa scriu formate, sa distrez oamenii, sa le propun idei, sa duc mai departe buna relatie cu ei si increderea castigate in timp. Timp lung sau scurt, voi decideti.  N-am stiut ca intr-un domeniu ca televiziunea, unde publicul este cel care trebuie onorat sesizindu-i asteptarile si intuindu-i bucuriile poti sorta oamenii din breasla ca pe sacii de ciment, verificind pliurile facute la descarcare. Greseala mea.

In toata aceasta perioada ai primit oferte de la alte posturi de televiziune?

Sigur ca da. Am decis totusi sa stau deoparte, scena era deja plina de talent si efervescenta. Concurenta – acerba. Industria televiziunii romanesti inflorea si se dezvolta furtunos pe verticala, dar cu directia in jos, in zona subsolului zgrumturos, lucru foarte amuzant si propice dezvoltarii cirtitelor. Mi-am dat seama ca mai am de invatat despre cernoziom si despre viata in captivitate a acestor fiinte simpatice.

Daca te-ai intoarce in televiziune, in ce proiect crezi ca te-ai simti confortabil?

In proiectul “Fotoliul”, “Hamacul”. Sau “Canapeaua” trebuie sa fie tare confortabil. Si chiar in “Scaunele”, doar ca mi-ar fi mai greu sa aleg unul. Daca si cu Parca sint niste personaje des intilnite la teribilisti, politicieni si visatori utopici. Eu nu-s din nici o categorie, asa ca n-o sa ma apuc sa povestesc aici proiectele mele, ca sa nu se simta bine altii chiar asa, fara sa achizitioneze sezlong. Dar pot sa divulg ca sint extrem de naturala daca sint in compania oamenilor, punindu-i in valoare si lasindu-i sa se exprime sincer. Televizat sau nu.

Stim ca acum ai un proiect de actorie pentru copii. Da-ne mai multe detalii!

Sub numele “Ganinani Place” am creat impreuna cu o buna prietena un spatiu de dezvoltare desteapta pentru copii. In care ei sa fie liberi sa invete cu drag. Cu exercitii de viata pe care nu au de unde sa le deprinda, cu antrenamente pentru aparitiile in public, reguli de buna convietuire si comportament in societate, comunicare ochi in ochi, intilniri cu oameni de top, cu povesti si petreceri. Incerc sa sprijin copiii in calatoria lor prin viata cu farmec. Sint un fel de calauza.

De altfel, impreuna cu Ioana Voiculet am deschis drum vara asta unor tabere internationale culturale pentru copii de 8-14 ani, care au real succes. “Exploring Culture” e proiectul nostru de dezvoltare personala pentru omuletii aflati la inceput. Dovada este cererea imensa pentru astfel de abordare de cind am facut tabara la Londra. Urmeaza altele tot asa de creative, iar copiii constata ca nu doar de distreaza, ci invata fara sa-si dea seama si intilnesc modele de viata inedite, de ajutor in dezvoltarea lor ulterioara.

Ce parere ai despre presa online din ziua de astazi?

E minunata, splendida dar lipseste cu desavirsire daca nu stii sa discerni intre stiri reale, comentarii documentate si anchete obiective  si te lasi inecat in avalansa de manipulari, divagatii si pareri cu valoare de noxe.

Te-ai gandit sa dezvolti un proiect in mediul online, poate chiar pe blogul tau, in conditiile in care multe vedete fac acest lucru?

Da, si am pornit pe acest drum. Pe mine ma intereseaza sa creez buna dispozitie, sa ajut, sa dau informatii utile oamenilor si sa discut probleme pe care mintea sa le macine cu nesat. Cred ca e loc si pentru asta.

Ce pregatesti publicului pentru perioada urmatoare? Te putem vedea undeva?

A fost cit pe-aci sa fac parte din cursa prezidentiala si ati fi putut sa ma vedeti zilnic, exact ca pe politicieni. Ei au luat locul entertainerilor, apar zilnic in show-uri TV, deci e de bun simt sa le raspunzi politicos, ocupindu-te de ce trebuie ei sa se ocupe, adica de bunul mers la tarii, de prosperitatea ei, de multumirea romanilor. Dar am asteptat prea mult sa apara cineva mai bun decit mine si am pierdut teren, m-am hotarit tirziu, asa ca degeaba cele citeva liste de semnaturi entuziaste pe care le-am primit. Le iau ca pe un compliment si pe un strigat de disperare si le las sa se pastreze pe site-ul meu, gianinacorondan.ro. Ma puteti vedea la evenimente pe care le prezint, in cintari, la teatru, la magazine, cu bicicleta, la International Bucharest Marathon din 5 octombrie, vinzind inghetata cu Cosmin Cernat pentru copiii cu autism, in tabara MagiCamp creata de Melania Medeleanu in ajutorul copiilor de la Fundeni, in conferinte motivationale, prin Europa- continent si en-gros, oriunde e nevoie de mine.

Pe plan muzical, cand vei pregati ceva nou?

Tocmai am filmat un videoclip-experiment pe care am tinut mortis sa-l fac cu prieteni, sa dovedesc ca nu-ti trebuie mari resurse pentru a elibera o idee. Va fi gata de difuzare in octombrie si va descoperi o fateta profunda a vietii de cuplu, care cunoaste o deteriorare acuta in ultima vreme si e pacat. Sigur ca n-o sa schimb eu nimic, dar de transmis mesaje pot si am chef sa fac acest lucru. Mai am citeva colaborari cu muzicieni, sper sa afle cit mai multa lumea despre ele. Pe cai internautice, caci caile clasice sint infundate de monopulul asa-zisei “cereri a publicului”.

Cum iti place sa petreci timpul liber?

Muncind cu drag. Adica imi place sa se confunde cu timpul in care inventez, scriu, rid, cunosc oameni, descopar idei novatoare, cresc…

Un mesaj pentru cititorii Radar de Media.

Daca ma rugati…cum sa nu.

Dragi cititori Radar de Media, cu ochelari sau fara, va doresc sa stapiniti echilibristica cititului printre rinduri. Sa va bucurati de lectura si de informatie, sa va vina idei si sa zimbiti de cite ori aveti parte de Biscuiti in forma de stea. Si nu va multumiti cu orice.

gianina corondan2 gianina corondanFoto Credit: gianinacorondan.ro
Video Credit: Youtube

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns