HomeINTERVIUMihai Găinușă: Am acceptat o provocare din partea trustului

Mihai Găinușă: Am acceptat o provocare din partea trustului

Prev1 of 2
Navigheaza intre pagini

Mihai Găinușă, una dintre cei mai longevive vedete de televiziune, a acordat un interviu în exclusivitate pentru RADAR DE MEDIA, unde a răspuns întrebărilor referitoare la noul proiect care debutează în această seară la Prima TV, „Cusurgiii”. Pe lângă toate acestea, Găinușă a vorbit și despre alte lucruri interesante, însă mai multe, aflați în rândurile de mai jos.

 

Cum a început Mihai Găinușă toamna?

Am început-o cu 1 septembrie, prima zi de matinal la Radio 21. Dar, de fapt, am început-o încă din iulie, când am început pregătirile pentru schimbările radio-tv. Fiindcă iarna nu-i ca vara și nici toamna nu mai e ca primăvara!

Care a fost motivul principal pentru schimbarea postului de radio în ceea ce privește emisiunea matinală?

Am acceptat o provocare din partea trustului Lagardere. Aceea de a ridica Radio 21. Când am plecat, acum 10 ani de la 21, radioul era pe primul loc. Când am plecat acum, Kiss-ul era pe  primul loc. Niciodată nu plec când e rău, și nici nu sunt un mercenar, dovadă decada în care am performat la ultimul post de radio.

Ce are diferit emisiunea ”Cusurgiii” de la Radio 21 față de Cronica Cârcotașilor de la Kiss FM?

În primul rând, denumirea. Apoi spiritul și, nu în ultimul rând, componența. Pe colega noastră, Marina, o consider un foarte bun viitor om de radio. Doru Ivanov, copyrighter-ul Cusurgiilor, are un real talent umoristic. Pe amândoi i-am descoperit și alături de Codruț si de Dan Marcu, producătorul show-ului, formăm o echipă de cursă lungă.

Cum este echipa Cusurgiii de la Radio 21?

Suntem niste profesioniști. Apoi suntem plini de energie pozitivă, ne înțelegem foarte bine între noi și niciunul nu se crede șeful celorlalți. Experiența mea, aproape 20 de ani de radio, mă face totuși să fiu coordonatorul echipei. Dar suntem colegi și prieteni.

Cum stau pregătirile pe TV cu noul show care va debuta în premieră la Prima TV?

Se bate totul în cuie. La propriu, în décor, și la figurat, în echipă. Am început demult filmările, se montează și se fac repetiții. Este greu, fiindcă am luat-o de la zero. Dar construim casa Cusurgiilor în stil feng-shui și rezistent.

Spune-ne cum va fi structurată emisiunea, cine sunt protagoniștii?

Protagoniștii principali sunt românii. E o emisiune despre ei, cu ei și pentru ei. Avem un concept de satiră socială. Baza e formată din reportaje din întreaga țară și apoi de comentariile din platou. Această emisiune e ca o lupă prin care studiem cusururile societății în care trăim. Dar și acționăm, luptând să le îndreptăm. Iar când va fi o societate perfectă, o botezăm …Elveția!

În privința componenței efective, la Cusurgiii de pe tv lucrează întreaga echipă din matinalul radio. Apoi sunt colegii mai vechi dar cu idei noi, Oana Bebelușa, reporter monden, Marius Popa – reporter muzical și Ovidiu Stanciu – caricaturist. Și cei mai importanți: corespondenții noștri din țară. Cei care sunt cei mai vigilenți. Dacă îi întâlniți, puteți să le sesizați cusururi.

Ce aduce nou show-ul Cusurgiii pentru telespectatorii Prima TV?

E un format nou, inspirat din Stricia la notizia, emisiunea italienilor de la Canale 5.  Adică apărem de luni până joi, seara, o jumătate de oră. Spre deosebire de italieni însă, suntem în direct.

Cine se află în spatele camerelor de filmat?

În primul rând, colegul nostru Octavian Păscuț, cunoscut de mult drept Mistretzu.El este coproducător al emisiunii. Și îi mulțumesc, deoarece s-a ocupat de toată partea tehnică, de la concepția decorului, până la alcătuirea echipei tehnice. Apoi, șeful de producție, Cristi Vărgălui și DOP-ul Adi Ciobanu. Echipa tehnică vine de la Prima TV. Care este coproducător al show-ului.

Ce rol va avea Codruț Kegheș în noul show?

Codruț e prezentator, dar și personaj. Sau personaje, fiindcă el e un actor foarte talentat și poate dezvolta o serie întreagă de personalități multiple, toate țicnite.

Ai vrun regret vis-à-vis de emisiunea Cronica Cârcotașilor?

Nu.

În ce relație ai rămas cu Șerban Huidu?

Suntem în continuare rude prin alianță.

Cum vezi noile show-uri care au intrat în grila de toamnă la posturile concurente? Este ceva care îți place în mod deosebit?

Îmi plac emisiunile produse de echipe sudate. Ceea ce se întâmplă în spatele camerelor se transmite și pe ecran. Cea mai importantă este plăcerea de a lucra pentru un produs. Când esti constrâns, rezultatul e pe măsură.

Prev1 of 2
Navigheaza intre pagini

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns