HomeINTERVIUOana Roman: În viață trebuie să îți păstrezi demnitatea și onorabilitatea

Oana Roman: În viață trebuie să îți păstrezi demnitatea și onorabilitatea

Prev1 of 2

Oana Roman revine pe micile ecrane cu un nou proiect, ”Star Salvator”, ce va fi difuazat pe Antena Stars. Aceasta a vorbit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru RADAR DE MEDIA despre noul proiect tv, despre ”fața” televiziunii din prezent, dar și despre cele mai importante lecții de viață primite de la părinții ei.  

 

Ce reprezintă proiectul ”Star salvator?

Emisiunea „Star Salvator” de la Antena Stars reprezintă o inovație pe piața televiziunii din România! Pentru prima oară, vedete de calibru vor face voluntariat și total benevol încearcă să rezolve un caz social.

Ideea este ca fiecare vedetă invitată să facă tot ce îi stă în putință pentru a mobiliza cât mai multă lume, sponsori sau autorități locale, astfel încât să aline un caz disperat.

Principiul de bază este acela al solidarității, al implicării necondiționate, acela de a dărui și de a schimba cu adevarăt viața unor oameni nevoiași.

Ultimul format pe care l-ai prezentat a fost unul de tip tabloid. Cum de ai făcut această schimbare?

După ce am încheiat proiectul precedent și am avut o perioadă în care m-am dedicat creșterii Isabelei, am declarat nu o dată că dacă mă voi întoarce în televiziune nu doresc să mai fac un proiect legat de zona mondenă și tabloidă.

Mi-am dat seama că nu mă reprezintă și că-mi doresc altceva. Acest proiect a venit ca un răspuns la dorința mea de a mă îndrepta către o altă zonă și mă simt foarte confortabil făcând un proiect ce presupune o activitate de caritate.

Cred că România are nevoie de astfel de proiecte care să fie un exemplu și un model pentru cei care vor să faca ceva pentru societate. Și mi se pare important ca vedetele, percepute de multe ori ca persoane fără griji și preocupate mai mult de persoana lor, să dea exemplu și să arate că știu, vor și pot să faca bine altora.

Ce vor face practic, vedetele care se vor participa la emisiune?

Fiecare vedetă va trebui ca timp de o săptămână să se implice total în a rezolva un caz social. Acest lucru presupune în primul rând să meargă acasă la oamenii respectivi, să îi cunoască, să le înțeleagă problemele pentru a-i putea ajuta.

Timp de câteva zile va trăi alături de ei, ba chiar se va pune în „pielea lor” făcând ceea ce fac ei, trăind ca ei, muncind în locul lor și asta pentru a înțelege pe deplin viața lor.

Apoi vedeta invitată va trebui să înceapă mobilizarea cât mai multor oameni capabili să sară în ajutor. Va trebui să vorbească, dacă e nevoie, cu autoritățile locale, va trebui să găsească sponsori care să ajute cu diverse bunuri, va trebui să le îndeplinească vise și să le facă și surprize astfel încât să le aducă zâmbete pe chipuri și să le schimbe viața. Dar, cel mai important este să reușească să le rezolve problemele urgente.

Cum crezi că vei reuși să schimbi mentalitatea oamenilor cu această emisiune?

Eu sper din tot sufletul ca această emisiune sa reaprindă în sufletele oamenilor sentimentul solidarității umane. Să îi facă să înțeleagă că doar dăruind dobândești și că a dărui înseamnă iubire.

Sperăm să reușim să arătăm că dacă ne implicăm și nu rămânem indiferenți putem schimba nu numai vieți, ci și o întreagă societate.

Desigur, nu vom schimba noi cu o emisiune întreaga societate, dar vom da un exemplu și vom arăta că făcând bine altora ne facem un bine nouă înșine având o satisfacție sufletească și sentimentul că putem spune că am lăsat ceva în urmă.

Veți duce cazurile mai departe, către autorități? Veți face o evaluare după ceva timp, să vedeți dacă s-a schimbat ceva?

Implicăm autoritățile atunci când este nevoie de ajutorul lor, este una din regulile de bază ale emisiunii. Sperăm ca autoritățile să colaboreze și să ne sprijine concret în măsura în care există căi de rezolvare a unor probleme. Vom monitoriza cazurile și vom verifica în timp cum decurg lucrurile și cum a evoluat viața celor pe care i-am ajutat.

Unde vor avea loc filmările?

Filmările au loc acolo unde trăiesc cei pe care dorim să îi ajutăm. Vom colinda țara și vom merge la ei acasă. Apoi vom urmări vedeta invitată acolo unde ea va merge pentru a cere ajutor.

Cum ar arăta proiectul tău de televiziune preferat?

Sunt multe proiecte de televiziune care îmi plac și la care mă uit cu plăcere! Mi-aș dori să văd în România o emisiune de divertisment de weekend așa cum vedem în Italia sau în Franța.

O emisiune de sâmbătă sau duminică seara cu artiști de calibru, cu dansatori, cu umor de calitate, un adevărat show care să încânte telespectatorii și să îi facă să fie fericiți și relaxați. Cred că e nevoie de mai mult optimism în televiziune pentru că oamenii au nevoie să-și descrețească frunțile și să vadă lucruri frumoase și de calitate.

Prev1 of 2

Lasa un comentariu aici!

Written by

laura.anton@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns