HomeINTERVIUCRBL: Un artist nu poate exista fără presă

CRBL: Un artist nu poate exista fără presă

CRBL este un artist complet: cântăreț, coregraf, dansator, actor, producator muzical şi regizor român. A devenit cunoscut în anul 2000 ca membru al trupei Simplu.

Acum este pe cont propriu, în 2009 lansând prima melodie solo, „Românu n-are noroc”.

CRBL a acordat un interviu exclusiv RADAR DE MEDIA în care povesteşte mai multe:

 

Spune-ne pentru început cum a fost anul 2013 pentru tine şi ce aşteptări ai de la anul 2014?

Colaborări, piese, dezvoltare în planul producţiei muzicale. Câteva dintre piesele albumului au fost produse în studioul propriu, Dice Music, încă un vis împlinit. În 2014 simt că e nevoie de o schimbare. Cine o va aduce, va fi preferatul meu.

Participi la show-ul „România dansează” în calitate de jurat. Ce îti propui să urmăreşti în acest nou sezon?

„România Dansează” este un proiect mai mult decât grandios. E despre lumea mea, despre ceea ce am iubit de când mă ştiu: dansul! Ce poate fi mai frumos în viaţă decât să ajungi să ai în faţa ochilor ceea ce e mai bun în materie de dansatori în România. Aici, la „România Dansează”, este vorba despre excelenţă în dans. Restul e jurizare. În acest sens, vreau să rămân jurat, nu înjurat.

Te-am urmărit în emisiunea „Te cunosc de undeva”. Ce personaj ţi-a plăcut cel mai mult şi care ţi s-a părut cel mai greu de interpretat? Ţi-ar plăcea să mai participi în acest show?

Consider şi astăzi că formatul “Te cunosc de undeva” este o provocare pentru oricare artist. Fără doar şi poate “a da ce e mai bun pe scena” este la fiecare artist, la un alt nivel. Nu cred că am unul preferat, dar ştiu că dintre toate pot extrage o serie mare de momente memorabile.

Ştim că ai lansat primul tău album din cariera solo, “Ce-avem noi aici?”. Ce ne poţi spune despre el, care e povestea lui?

În 2009 am lansat “Românu n-are noroc”, ca find primul single în cariera solo. De atunci putem număra multe hit-uri. Albumul e încununarea ultimilor ani de scenă, de muzică, de creaţie. E un produs pe care vi-l recomand cu dragă inima.

Ce colaborări ai în gând pentru 2014, cu ce producător străin ţi-ai dori să colaborezi?

Ofertele de colaborare sunt la tot pasul, mai ales că în această castă, dincolo de orgolii, vanităţi bineîntelese, găsesc porţi deschise mai peste tot. Prefer să vă anunţ despre aceste colaborări, atunci cand ele vor aparea. Vor fi dintre cele mai frumoase.

Eşti tentat să participi la selecţia pentru Eurovision?

Rămâne o provocare pentru orice artist român.

Din 2010 ai devenit tătic. Cum îţi împarţi timpul între carieră şi familie?

Încerc, pe cât îmi stă în putinţă, să aplic cât mai riguros reţeta americană din expresia work-life balance. Până acum pot spune că m-am descurcat meritoriu.

În ce situaţie consideri că se află industria muzicală din România în momentul de faţă şi ce părere ai despre promovarea online?

Se simte o evoluţie în muzica românească. Sunt de 20 ani pe scenă, de 4 ani ca artist solo. Văd multe, înţeleg şi mai multe. În contextul dat, promovarea muzicală în mediul online este cu titlu de obligativitate, la acest moment.

Ce impact crezi că are presa asupra vieţii unui artist, dar si asupra activităţii lui?

Să nu uităm că presa este una dintre puterile Statului. Un artist nu poate exista fără presă. Reciproca este la fel de valabilă.

Când te gândeşti la evoluţia ta ca artist, ai schimba ceva în trecut?

Dacă întrebarea conţinea şi varianta cu “regret ceva?” chiar râdeam. Cum să regret ceva?! Suntem, în prezent, suma tuturor întamplărilor anterioare – atât la nivel de conştiinţă, cât şi la nivel profesional. O singură întâmplare dacă lipsea, nu mai eram, eu sau colegii mei artişti, aceştia pe care îi vedeţi. Şi nu e vorba doar de simple cauzalităţi.

Ce ne poţi spune despre trupa Simplu? În ce relaţii eşti cu Smiley şi ce pregătiţi pentru anul 2014?

Simplu s-a unit o data pentru totdeauna. Simplu este trecut, prezent şi viitor. Voi păstra surprizele pentru momentul când ele chiar delectează publicul. Multumesc! 🙂

Cum arată o zi obişnuită din viaţa ta?

O zi din viaţa mea are 24 ore trăite la intensitate maxima între scenă, platouri de filmare, studio, familie şi apă plată. Minunat este ca nicio zi nu seamănă cu cealaltă, iar fiecare răsărit de soare simt că, de la o vreme, îmi aduce doar bogăţii. Aşa simt. Ceea ce vă doresc şi vouă!

La final, te rugăm să transmiţi un mesaj pentru cititorii Radar de Media.

Dragi cititori Radar de Media, eu, CRBL, vă spun sa fiţi cu minte, nu cuminţi! Nu uitaţi să cumpăraţi albumul!

CRBL ROME

Lasa un comentariu aici!

Written by

cristina.minac@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns