HomeINTERVIUDiana Cavaliotti: Mi-ar placea sa intalnesc cititorii la un film

Diana Cavaliotti: Mi-ar placea sa intalnesc cititorii la un film

Prev1 of 2

Diana Cavaliotti, actrita principala din noul serial O saptamana nebuna, difuzat de ProTV, a acordat un interviu in exclusivitate pentru Radar de Media, in care a vorbit despre acest nou proiect, despre planurile sale de viitor si despre ce inseamna sa fii actor in aceasta perioada tulbure pentru arta.

 

De saptamana urmatoare incepe un nou proiect , “O săptămână nebună”, la ProTV. Cum ai reusit sa obtii rolul principal in serial?

Am fost la casting. Se apropia primavara si eram cu zambetul pe buze si m-am simtit foarte bine la proba cu Paul si cu Dragos Buliga (regizorul serialului), atat de bine, incat dupa ce am plecat de acolo am refuzat sa ma mai gandesc daca a fost bine, daca nu, daca iau, daca… Am uitat. Si intr-o zi a sunat telefonul si am auzit ca as fi pe o lista scurta si din nou am refuzat sa imi fac iluzii. Iar cand am aflat ca am luat proba, am stiut ca va fi o poveste frumoasa. Si asa a si fost.

 

Ai filmat in acest serial alaturi de mari nume ale teatrului si filmului romanesc, Horatiu Malaele, Ileana Stana Ionescu, Tora Vasilescu si nu numai. Cum a fost colaborarea cu aceste nume mari?

A fost un motiv de a realiza ca orice moment trebuie pretuit. Nu se stie niciodata cand voi mai putea juca alaturi de ToraVasilescu sau de Ileana Stana Ionescu sau Horatiu Malaele. Si constientizand acest lucru, am incercat sa invat sa ma bucur sa visez, sa traiesc tot ce se putea trai alaturi de acesti oameni mari.

 

Esti la primul proiect impreuna cu Paul Ipate, alaturi de care imparti rolul principal in noul serial. Te-ai inteles bine cu el, pe platoul de filmare?

Bine e foarte putin spus. Ne-am inteles minunat. Si imi doresc sa nu fi fost nici pe departe ultimul proiect alaturi de el. E un partener extraordinar.

 

Cum ai caracteriza pe scurt, acest nou serial?

O explozie de bucurie intr-un ambalaj de comedie de foarte buna calitate. Eu nu as rata asa ceva.

 

In general acum, cum simti noul val, noua generatie de actori din teatrul si filmul romanesc?

Tanara generatie de actori a venit cu o energie exploziva. Sunt actori tineri care reusesc sa umple salile teatrelor independente, care resusesc sa isi aduca publicul si in teatrele de stat, care isi croiesc un drum independent de tot ce a insemnat teatrul pana acum. Si toate aceste lucruri se intampla fara a fi nevoie de niciun fel de comparatie intre ce a fost si ce este acum. Cred ca in general nu mai e niciun fel de nevoie de comparatii, e nevoie de a aprecia calitatea atunci cand exista. Iar noua generatie de actori este un exemplu in acest sens.

 

Ai spus la un moment dat ca problemele din filmul românesc încep la casa de bilete. Cum se poate rezolva acest lucru, cum crezi ca pot fi atrasi oamenii sa vada mai usor un film romanesc?

Cred ca avem nevoie de putin mai mult curaj. Din pacate oamenii au nevoie de garantii. Garantia ca vezi un produs de calitate, ca nu iti pierzi timpul, ca merita sa dai banii pe un produs autohton decat sa mergi la o reteta clasic americana. Ar fi interesant sa putem gusta putin din curajul de a incerca altceva. De a merge pe langa retete si de a lasa la o parte „frica”. Intotdeauna orice rau merge spre bine. Asa ca merita sa vedem chiar si un film slab romanesc, dar sa putem spune ca l-am vazut decat sa ridicam din umeri si sa zicem ca nu ne pasa, nu ne intereseaza, nu, nu, nu. Problemele se rezolva cu multe da-uri.

 

Ai jucat in Amintiri din Epoca de Aur, realizat de marele regizor Cristi Mungiu. Cum a fost sa lucrezi cu omul care a reusit atatea performante in cinematografia romaneasca?

Incepe cu a fost odata ca niciodata. O poveste. Cristian este o persoana extraordinara de la care nu ai decat de invatat. Si cred ca cel mai important lucru pe care l-am invatat alaturi de el este siguranta in ceea ce faci. Credinta ca daca faci un lucru, el numai poate fi facut in alt fel.

Prev1 of 2

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns