HomeINTERVIUMatei Stanculescu: Vom revolutiona peisajul muzical autohton

Matei Stanculescu: Vom revolutiona peisajul muzical autohton

Foto: de la stanga la dreapta – Alexandra Pacuraru, IRRA, Mister Z, Oana Tache, Matei Stanculescu

Matei Stanculescu, managing Partener al casei de Productie ”The Lions Beat, ne dezvaluie in premiera, cum s-a reusit organizarea primului mare eveniment de muzica 3D din Romania, ”Saptamana Sunetului”. Ce surprize uriase pregatesc ascultatorilor, baietii de la Lions Beat, si mai ales cum a luat nastere colaboarea cu IRRA – primul artist de muzica 3D din lume. Toate acestea intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Radar de Media.  

 

Cum ati ajuns sa reprezentati Romania la un asemenea concurs?

Indrumati de prietenul nostru, George Chirita de la Paris, am trimis la inceputul lunii decembrie anul trecut trei compozitii ale producatorului nostru, Mister Z, avand-o pe Irra interpreta, in cadrul festivalului international Longeur d’Ondes 2014,  care are foarte multi parteneri cunoscuti, precum Radio France, Sony si chiar profesori de la Conservatorul din Paris.

Acestia au organizat acest concurs, tocmai pentru a vedea cum se descurca producatorii muzicali de pe intreaga planeta in domeniul muzicii 3D. Ei au fost placut surprinsi de noi si de piesele 3D comerciale produse de noi. Toate piesele noastre s-au calificat mai departe, iar cei de la Radio France ne-au propus sa organizam si noi la Bucuresti „Saptamana Sunetului 3D”, eveniment desfasurat la nivel international in Franta, Belgia si Elvetia.

A fost dificil sa organizati un eveniment de asemenea anvergura in Romania?

Am reusit sa ne mobilizam intr-un timp foarte scurt si sa localizam cateva dintre elementele preluate in cadrul „Saptamanii Sunetului” organizate la nivel international. Intr-adevar, am lucrat intr-un ritm infernal, insa satisfactia noastra este data de faptul ca oamenii care au trecut pragul mini-arenei 3D asamblate pe Aviatorilor 9 au fost impresionati de muzica noastra.

Ati reusit sa semnati o intelegere importanta cu cineva din Franta?

Am parafat o intelegere cu organizatorii Festivalului Quartz din Brest, unde s-au auzit si piesele noastre castigatoare. De altfel, am fost deja invitati pe data de 15 & 22 februarie la locul evenimentului, cu prilejul unei reuniuni la nivel inalt intre reprezentantii Universal Music, Sony si Radio France. Ne incanta foarte mult ca piesele noastre vor fi ascultate la aceasta intalnire si, de asemenea, suntem increzatori ca acesta este inceputul unui parteneriat pe termen lung care ne va facilita organizarea anuala a „Saptamanii Sunetului”cu o amploare din ce in ce mai mare.

Ce artisti importanti sunt interesati de muzica 3D?

Exista, desigur, o serie de artisti carora le-a fost starnit interesul pentru muzica 3D, pentru ca odata auzita, ea te cucereste iremediabil. Obiectivul nostru insa este sa dezvoltam proiecte pe termen lung, nu doar colaborari punctuale. Ne intereseaza foarte mult sa facem spectacole in tarile importante cu artistii nostri, iar pe viitor vrem sa revolutionam peisajul muzical mondial prin organizarea primului festival de muzica 3D comerciala.

Cum s-a nascut colaboarea cu Irra? Si ce ati descoperit in tanara artista de peste Prut?

Irra este primul nostru proiect muzical 3D. Este primul artist ce a semnat cu casa de productie ”The Lions Beat” inca din luna martie a anului trecut. Am filmat chiar si un nou videoclip, ce a fost lansat in aceste zile ca un cadou pentru Ziua Indragostitilor. Intentionam sa lansam un disc Blu-ray cu toate piesele sale in 3D..

IRRA este o artista consacrata deja in Republica Moldova, iar noi am descoperit-o la show-ul ”Fabrica de Staruri”, ea fiind printre finalisti, alaturi de Alex Mataev, castigatorul acestui concurs.

Pe langa talent, am identificat in IRRA frumusete si un timbu vocal special –  ingrediente atat de necesare unui artist international – si un accent in limba engleza impecabil.

Irina este un copil care stie ca va reusi, iar aceasta incredere si ambitie ne-au determinat sa spunem despre ea, inca din prima clipa cand am vazut-o, ca ea este omul cu care trebuie sa lucram. Si este omul care merita sa fie consacrat drept „primul artist international de muzica 3D”.

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stanciu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns