HomeINTERVIUINTERVIU EXCLUSIV, Radu Micu, despre seria „Fără Graniţe”: Dacă mesajul emisiunii “Romanii au talent” este că România este plină de talent atunci şi noi am vrut să spunem că nu ai nevoie de nimic ca să fii fericit

INTERVIU EXCLUSIV, Radu Micu, despre seria „Fără Graniţe”: Dacă mesajul emisiunii “Romanii au talent” este că România este plină de talent atunci şi noi am vrut să spunem că nu ai nevoie de nimic ca să fii fericit

Dacă săptămâna trecută am vorbit cu actorul Bogdan Albulescu, pe RADAR DE MEDIA, astăzi avem deosebita onoare să-l avem invitat pe Radu Micu, protagonistul seriei a web reality-ului „Fără graniţe”.

 

Au făcut teatru şi film, iar acum s-au mutat pe net pentru un serial reality pe care îl filmează singuri cu GoPro-ul. Cu doi protagonişti, web reality-ul „Fără granițe” spune cu mult umor povestea limitelor autoimpuse de cei doi şi peripeţiile acestora în încercarea de a rezista provocărilor.

 

V-ați întrebat vreodată cum ar fi să încercați să trăiți fără bani, fără somn, fără mâncare, fără aer, fără timp etc.? Ei bine, actorii Bogdan Albulescu și Radu Micu nu doar s-au gândit, ci au și încercat toate aceste lucruri pe pielea lor în primul serial românesc de acest gen. Ce a ieșit? Vedeți pe canalul lor de youtube„Fără granițe” este primul serial online de tip reality, în care cei doi protagoniști își propun să depășească cu umor și ingenuozitate provocări aparent fără sorți de izbândă. Serialul va conţine mai multe serii tematice (fără somn, fără bani, fără mâncare etc.), împărţite pe episoade de 5-7 minute fiecare. Din echipa „Fără granițe” fac parte producătorul Emilia Vlad (Cloud9film), regizorul Alex Fotea și actorii Bogdan Albulescu și Radu Micu.

 

 

Cui i-a venit ideea de a produce un reality show online? De unde a pornit acest proiect?

Acest proiect a portint din nevoia de ne exprima liber. Mai pe scurt, din foame. Din dorinta de a nu mai sta acasa si a astepta rolul vietii. Oricum cele mai bune idei vin atunci cand esti constrans. Deci, da, asa ne-a venit ideea, constransi.

 

 

Care este mesajul/ scopul acestei producţii?

Mesajul, scopul, sunt curios cate formate ( fie ele de net sau tv) au un mesaj bine definit sau un scop bine determinat. Daca mesajul emisiunii “Romanii au talent” este ca Romania este plina de talent atunci si noi am vrut sa spunem ca nu ai nevoie de nimic ca sa fii fericit. Daca scopul emisiunii “Vocea Romaniei” este sa arate ca suntem o tara de cantareti, atunci scopul nostru este sa aratam ca nu e nevoie sa stii ceva ca sa faci acel lucru.

 

Cine v-a ales să jucaţi în acest reality show online?

Ca orice productie care se respecta, fiind in biroul unde se luau decizii, am reusit prin eliminare sa ne propunem tot pe noi. Acest lucru a fost stabilit de cand ne-a venit prima data ideea, deci nu a fost foarte greu sa ne convingem noi pe noi.

 

 

De unde a pornit numele seriei? Numele a pornit dintr-o glumă?

Nici aici nu am avut foarte multe dificultati. Cand ne-am gandit sa facem primul episod, fara mancare, fara adapost, fara ajutor, tot atunci ne-am gandit ce cuvant am repetat noi cel mult cand am facut bagajele. FARA!, Fara aia, fara aia.. atunci asa sa-i ramana numele: Fara!!!! Asa se cheama proiectul nu?

 

 

Tot ce experimentaţi voi în serial aţi trăit şi pe propria piele?

Cel mai interesant lucru aici e ca nu avem niste scenarii prestabilite, nu repetam inainte ca la teatru, totul este pentru noi nou. Deci raspunsul pentru aceasta intrebare e „da”, tot ce traim noi aici am mai trait la fel de bine ca atunci cand voi traiti in fiecare zi micul dejun dar nu mancati acelasi lucru, va treziti in fiecare dimineata, dar nu tot timpul in acelasi pat, etc. și lista de exemple poate continua.

 

 

Care au fost până acum cele mai dificile momente pe care le-aţi filmat?

Desi am mai spus acest lucru, dar nu in acest interviu, cred ca cel mai greu a fost la ultima zi de filmare la episodul fara somn. De ce? Deoarece nu reuseam sa ma adun sa-mi pun ordine in ganduri si nu stiam foarte bine ce fac. Clar, pentru mine, cel mai greu lucru a fost sa fiu privat de somn.

 

 

Acesta serie este un test pentru voi sau mai bine zis o provocare? Vreţi să vă depăşiţi nişte limite?

Ca este o provocare pentru noi este foarte adevarat, deoarece nici eu, nici Bogdan nu cred ca mai avem varsta la care sa vrem sa sarim cu coarda elastica fara coarda, cat despre depasirea limitelor nu stiu ce sa zic… nu stiu ce sunt alea. J

 

Câte episoade preconizaţi că va avea seria?

Nu mai stiu cate epioade a avut cei de la “Tanar si nelinistit”, pe ei vrem sa-I intrecem.

 

V-aţi gândit că această producţie să apară şi la tv?

Da, chiar inainte sa o lansam pe net, doar ca cei de la televiziune nu au gandit la fel.

 

Cum a primit publicul producţia semnată de voi?

Publicul a fost cel care ne-a ajutat sa intram pe piata. Dupa prima noastra experienta am primit tot felul de recenzii bune, ce ne-au facut sa mergem mai departe. Acum problema este de notorietate a proiectului, dar, din pacate, (sau din fericire) noi nu vom linge un cactus pentru doua like-uri in plus. J

 

În ce alte proiecte mai sunteţi angrenaţi în acesta perioadă?

Tocmai am terminat un film facut in Romania pentru Netflix unde am lucrat la productie, repet la două piese, alte trei pe hold. Urmeaza sa plec din tara pentru cateva zile cu treaba, speram la cat mai bine. Dar in ceea ce priveste piesele de teatru, promit ca revin cu datele exacte ale spectacolelor. Viata de actor e complicata in societatea actuala.

 

Ce face Radu Micu în timpul liber?

Trag cu arcul, calaresc, citesc, ma joc, tot felul de lucruri ce-mi fac mie placere, doar e timpul meu liber. Lucru pe care va sfatuiesc si pe dumneavoastra sa-l faceți.

 

 

Te uiţi la TV? Ce îţi place din ce vezi pe micul ecran?

Da ma uit. Cel mai mult si mai mult imi place atunci cand imi conectez calculatorul la TV. Atunci da emisiunile si filmele cele mai bune.

Glumesc, sunt productii romanesti ce imi plac, doar ca nu stiu de ce toate sunt de un singur post? Asta e, treaba lor.

 

 

Dacă ar trebui să faceţi o listă cu 10 lucruri inedite pe care aţi vrea să le faceţi într-o viaţă, care ar fi acestea? 

FUGI, ASCULTA, MIROASE, RESPIRA, PRIVESTE, IUBESTE, PLANGI, RAZI, STAI, MERGI.

Da, astea sunt cele 10 si mai sunt foarte multe. J

 

 

În final, un mesaj pentru cititorii RADAR DE MEDIA

Un mesaj cat se poate de sincer, La cat mai multi subscribe-ri!! J

 

 

„Fără granițe”:

Youtube: https://www.youtube.com/c/FaraGranite

Facebook: https://www.facebook.com/faragranite/

INTERVIU EXCLUSIV, Bogdan Albulescu, despre seria „Fără Graniţe”: Cu noul format, web reality series, facem pionierat şi încercam să ne adaptăm din mers la nevoile publicului de internet

 

Foto Credit: Cristi Butuc

Video Credit: Youtube

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns