HomeALL MEDIAIohannis, despre taxa radio – TV: Am primit în ultimele zile foarte multe solicitări de la entităţi europene

Iohannis, despre taxa radio – TV: Am primit în ultimele zile foarte multe solicitări de la entităţi europene

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri organizarea unei dezbateri publice cu scoietatea civilă şi jurnalişti privind taxa radio-tv, dacă să fie eliminată sau nu aşa cum se prevede în legea propusă de Liviu Dragnea, informeaza Mediafax.

”Vreau să organizez cel puţin o dezbatere publică cu oameni din domeniu, cu jurnalişti, cu manageri din media, cu oameni din societatea civilă să discutăm împreună să vedem: e mai bine să păstrăm taxa, vorbesc de radio-tv, sau este mai bine să renunţăm la ea. După părerea mea, aici s-a greşit cel mai mult, fiindcă această discuţie trebuie purtată odată şi odată, dar ea trebuie purtată în societate, trebuie purtată pe o perioadă suficient de lungă ca să se lămurească toate aspectele şi să venim cu soluţii reale”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Preşedintele a spus că în ultimele zile a primit numeroase cereri de a nu promulga legea privind eliminarea a 102 taxe, deoarece prin eliminarea taxei radio-tv atât televiziunea publică, cât şi radioul public, ar ajunge ”prea uşor să fie dirijate politic”.

”Am primit în ultimele zile foarte mute solicitări de la entităţi europene, de la EBU, de la sindicate din media, de la asociaţii profesionale care toţi îmi cer să nu promulg această lege fiindcă Tv-ul şi radioul public nu e bine să funcţioneze pe bani de la buget fiindcă ajung prea uşor să fie dirijate politic”, a adăugat el.

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns