HomeALL MEDIAIon Cristoiu pleaca de la B1 TV din cauza lui Banciu. Vezi ce s-a întâmplat!

Ion Cristoiu pleaca de la B1 TV din cauza lui Banciu. Vezi ce s-a întâmplat!

Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat pe Facebook în cursul nopții de duminică spre luni, în jurul orei 1, un anunț în care afirmă că a decis să părăsească postul de televiziune B1 TV, unde nu va mai realiza nici emisiunea de interviuri de duminica și nu va mai răspunde nici invitațiilor de a comenta evenimentele în cadrul altor talk-show-uri.

Se pare că pentru Cristoiu, picătura care a umplut paharul – după diferendul cu Sabin Orcan dintr-o emisiune a lui Robert Turcescu de săptămâna trecută – a fost atacul declanșat la adresa de Radu Banciu vineri seară.

„Avînd în vedere că: Domnul Radu Banciu nu și-a cerut scuze, fie și măcar într-o formă subtilă (în definitiv, dacă ai un minim respect față de colegul de post, îl suni sau îi dai un SMS pentru a te lămuri- Sabin Orcan a scris ceva politicos pe facebook);

Conducerea postului s-a făcut că plouă la acest scandal, deși era obligată cu o explicație măcar față de subsemnatul (n-o să vă vină să credeți dar, deși conducerea postului e alcătuită dintr-un număr de persoane, nici una n-a cadacsit să mă întrebe ce s-a întîmplat și cum mi-ar putea trece supărarea).

Am decis să întrerup orice colaborare cu postul B1 TV”, a scris Cristoiu pe Facebook. Jurnalistul precizează că nu va merge la alt post de televiziune. „Contrar zvonurilor și părerilor neghioabe, nu merg la nici o altă televiziune. Ar fi culmea să schimb Biserica Adorarea lui Băsescu cu Biserica Adorarea lui Ponta.

Prostiilor care se vor răspîndi despre mine le voi răspunde cu un raționament. Dacă Radu Banciu își cerea scuze față de atacarea pe post a unui coleg pentru o emisiune făcută pe post, conflictul era încheiat și eu continuam să colaborez. Așadar, plecarea n-a depins de mine, ci de conducerea postului.

Cine s-a uitat la emisiunea cu Aurelian Pavelescu (pe care Cristoiu a realizat-o duminică seară la B1, n.r.) va fi observat că n-am suflat o vorbă despre scandal și despre Radu Banciu, deși, vă imaginați, aveam posibilitatea s-o fac. N-am făcut-o, pentru că mi s-a părut o lipsă de bun simț să mă răfuiesc cu colegii de post în direct”, a mai scris Cristoiu.

El adresase sâmbătă un „ultimatum” conducerii B1, pentru ca aceasta să ia atitudine față de afirmațiile făcute vineri seara de Radu Banciu. Acesta a comentat ironic faptul că Ion Cristoiu avertizase că nu va mai apărea la B1 dacă se va continua pe linia „Bisericii Adorării lui Traian Băsescu”.

„Poate are vreo ofertă pe undeva și va întoarce armele, că n-ar fi prima dată. Urmând însă de aici înainte să-l slujească pe Victor Ponta…”, spunea vineri Radu Banciu, care cataloga supărarea lui Cristoiu drept una „de adolescentă”. „N-am fost niciodată fanul lui Ion Cristoiu, nu-i datorez nimic în presă, spre deosebire de alții. Recunosc că n-are cea mai proastă scriitură, dar nici n-am căzut în admirație citindu-l vreodată”, mai spusese Banciu, care nu s-a dat în lături nici de la a ironiza defectul de vorbire al lui Cristoiu.

„El a spus la un moment dat „Sunt țel care l-a criticat țel mai tare pe Victor Ponta, am făcut praf si pulbere, nu stiu țe”. A pretextat că el este vehement împotriva lui Ponta (…) OK. Numai că Ion Cristoiu l-a avut invitat la un moment dat într-o emisiune pe Victor Ponta și l-a mângâiat pe cap, pe creștet, pe frunte, ba i-a și pupat ambele mâini pe întreaga durată a emisiunii.

Niciunul dintre ei n-a fost în stare să-i pună măcar o întrebare complicată primului ministru al României. Într-adevăr, în lipsa lui l-au făcut muci, dar atunci când a fost în direct, n-au avut curajul să-i spună nimic”, mai afirma Radu Banciu în emisiunea care l-a determinat pe Cristoiu să renunțe la orice colaborare cu B1 TV.

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stanciu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Latest comment
  • Emisiunile postului B1Tv vor fi mai sarace fara colaborarea maestrului Ion Cristoiu, dupa cum si intreaga prea romaneasca ar fi mai saraca fara Ionm Cristoiu.
    Este mare pacat ca maestrul Ion Cristoiu a fost sacrificat pentru Radu Banciu care, in ultima vreme, „bate apa’n piua” si este din ce in ce mai vulgar.
    MARE PACAT!

Lasă un răspuns