HomeMAGAZINEurovisionIslanda vine cu o poveste tragică la Eurovision 2011 (video)

Islanda vine cu o poveste tragică la Eurovision 2011 (video)

Prietenii lui Sjonni Brink vor reprezenta Islanda la Eurovision 2011 cu piesa ,,Aftur heim”. Ei au furnizat marea surpriză a Finalelor naţionale după ce s-au impus în faţa Yohannei (câştigătoarea argintului la Eurovision 2009 pentru Islanda) în Selecţia din ţara vulcanilor.

Povestea din spatele acestei melodii este una tragică. ,,Aftur heim”, care s-ar traduce ,,Înapoi acasă”, a fost compusă de Sjonni Brink, urmând ca el să o şi interpreteze. Însă, cu două săptămâni înaintea Finalei, acesta a murit, subit, la doar 36 de ani. În acel moment televiziunea islandeză a vrut să înlocuiască piesa, însă prietenii lui Sjonni au decis să cinstească memoria amicului lor şi să-i interpreteze melodia. Surprinzător, gestul lor a înmuiat publicul, care i-a ales pe cei şase să meargă la Dusseldorf.

Acum, nu ştiu cât de mult le-a plăcut nordicilor piesa şi cât de mult a contat povestea din spatele ei, însă islandezii merită aplaudaţi pentru că au votat ce au vrut fără să le pese de dorinţa publicului european.

Participând în prima Semifinală şansele la calificare par minime, însă ele există.

Lasa un comentariu aici!

Written by

lucian.zavoianu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns