HomeMAGAZINFilm“Istoria snowboardului”, documentar in premiera la Pro Cinema

“Istoria snowboardului”, documentar in premiera la Pro Cinema

Duminica, 24 februarie, de la ora 17:00, Pro Cinema va difuza, in premiera, documentarul “Istoria snowboardului” (“We Ride: The Story of Snowboarding”), primul film de acest gen, o incursiune cinematografica in istoria acestui sport, de la originile sale, in anii ’60, pana la boom-ul din ’90 si acceptarea sa ca sport de sine statator, trecand prin revolutia adusa de Jack Burton.

Craciunul anului 1965, in Michigan. In garajul unei case dintr-o suburbie, un barbat se hotaraste sa lege doua skiuri unul de celalalt, asa incat fiica lui mai mica sa se poata bucura de zapada in iarna aceea. Si astfel a inceput totul – snowboardul, un sport cu milioane de fani, in toate colturile lumii, avea piatra de temelie pusa.

Narat de Jason Lee, documentarul aduce in fata telespectatorilor zeci de tineri pasionati de snowboard gata sa impartaseasca celor asemenea lor, dar si neinitiatilor cele mai incitante detalii legate de acest sport. Scris si regizat de Jon Drever si de Orlando von Einsiedelm documentarul are in distributie legende ale snowboardului ca Danny Davis, Terje Haakonsen si Jason Lee.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.ivascu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns