HomeLIFE STYLEJazz şi muzică lăutărească cu Damian&Brothers în ploaie torenţială la Cerbul de Aur ! TVR 1 lider de audienta si in ultima seara de festival.

Jazz şi muzică lăutărească cu Damian&Brothers în ploaie torenţială la Cerbul de Aur ! TVR 1 lider de audienta si in ultima seara de festival.

Ploaia a sabotat ultima seară a festivalului Cerbul de Aur de la Braşov, când, începând cu ora 23.30, cu primele acorduri ale „fraţilor” lui Damian Drăghici s-a dat tonul nu doar muzicii de calitate, ci şi rafalelor de ploaie torenţială.
            După ce Taraful Ion Albeşteanu şi-a încheiat recitalul, iar pe scenă au apărut Damian Drăghici şi Bălănescu Quartet, ploaia a alungat mai bine de trei sferturi din spectatorii care au venit, luni seară, la arena din Piaţa Sfatului pentru a asista la închiderea celei de-a 16-a ediţii a Cerbului de Aur.
            Cu umbrele şi pelerine de ploaie, cei aproxiamtiv 500 de spectatori care au rămas neclintiţi în Piaţa Sfatului s-au simţit datori să se apropie mai mult de scenă.
            „A început să plouă. Ploaia aduce noroc”, a spus Damian, ca o încurajare. Apoi şi-a prezentat echipa şi viziunea sa muzicală.
            „Ceea ce veţi auzi în noaptea aceasta este viziunea mea muzicală pentru 2008. Unii spun că e o nebunie”, a adăugat artistul care a devenit celebru în Statele Unite cu muzica sa lăutărească combinată cu jazz de cafe concert.
            Înainte de concert, Damian spunea că programul său şi al invitaţilor lui, reunit sub genericul Damian&Brothers, va dura 45 de minute, însă s-ar putea prelungi şi până la o oră dacă pe Damian îl „apucă nebunia”. „Nebunia” lui Damian a durat 100 de minute, până la ora 01.10, când în Piaţa Sfatului se dăduse demult „stingerea”.
            Chiar dacă în faţa scenei mai rămăsese doar o mână de oameni din cauza ploii care a ţinut isonul artiştilor de pe scenă, Damian&Brothers le-a demonstrat că îi respectă şi le-a oferit acel soi de muzică „intelectualo-jazzo-folclorico-ţigănească”, după cum şi-a definit Drăghici muzica sa.
            „Fraţii” din SUA cu care a ţinut Damian neapărat să cânte – Gregg Bissonette (tobă), Steve Luckather (chitară), Nathan East (chitară bas) şi Dan Siegel (pian) care au susţinut concerte cu nume precum Eric Clapton, Santana, Ringo Star (Beatles) sau James Brown – au completat naiul lui Damian Drăghci cu multă originalitate şi imrpovizaţie de mari artişti.
            „Radu mamii”, „Căpitane de judeţ” sau „Hora de la Chişinău” au îmbrăcat o altă „haină” decât cea pe care o ştie toată lumea, chitara lui Steve Luckather scoţând acorduri de muzică lăutărească a fost deliciul publicului.
            N-a putut lipsi nici o voce de lăutar autentic, „fratele Gicu”, şi nici câteva „pirande” care şi-au unduit şoldurile în jurul muzicanţilor pe melodia „Magdalena”.
            După ora 01.00, publicul nu se mai dădea dus din Piaţa Sfatului. Şi nici muzicanţii nu păreau că vor să facă asta. După câteva minute în şir în care publicul ascandat numele lui Damian, acesta a revenit cu invitaţii săi pe scenă cu „Căluşarul”, în loc de bun rămas.

TVR 1 LIDER DE AUDIENTA SI IN ULTIMA SEARA DE CERB !

ostul public de televiziune TVR! a fost lider de audienţă, luni seară, cu ultima seară a festivalului Cerbul de Aur, în intervalele orare 20.10-21.40 şi 21.54-23.21, la nivelul publicului naţional şi urban, informează televiziunea.
            Astfel, prima parte a serii de luni, în care telespectatorii au putut asculta muzică populară şi lăutărească, a fost urmărită de 954.000 de telespectatori din întreaga ţară (4.8% rating şi 13.5% cotă de piaţă), respectiv de 579.000 de telespectatori din mediul urban (5.1% rating şi 13.8% cotă de piaţă).
            De la ora 21.54, în cea de-a doua parte a spectacolului, TVR1 a adunat în medie 917.000 de telespectatori din întreaga ţară (4.6% rating şi 13.4% cotă de piaţă) şi 599.000 de telespectatori din mediul urban (5.3% rating şi 14.5% cotă de piaţă).
            Minutul de aur al serii, înregistrat la ora 22:59, a adunat 1.309.000 de telespectatori din toată ţara şi 887.000 de telespectatori la nivel urban.
            Aproximativ 4.800.000 de telespectatori diferiţi, la nivel naţional, au vizionat cel puţin 30 de minute de transmisiuni în cele şase zile de derulare a festivalului Cerbul de Aur. 

Sursa: www.tvr.ro , www.cerbuldeaur.ro, www.mediafax.ro

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns