HomeALL MEDIACNAVIDEO Jucan solicită CNA să ia măsuri în legătură cu reportajul difuzat de postul britanic Sky News

VIDEO Jucan solicită CNA să ia măsuri în legătură cu reportajul difuzat de postul britanic Sky News

Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a solicitat CNA să sesizeze OFCOM (instituţia omolog din Marea Britanie) în legătură cu reportajul televiziunii britanice Sky News referitoare la un posibil trafic de arme în România, în vederea verificării principiilor jurnalistice, scrie Mediafax

Valentin Jucan a transmis un comunicat de presă prin care a anunţat că luni, 8 august, a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) „să activeze mecanismul de colaborare instituţională la nivelul organismelor europene de reglementare în audiovizual, similare CNA-ului din România, în legătură cu materialele difuzate de postul britanic de televiziune Sky News care relatează un posibil trafic de arme desfăşurat pe teritoriul României”.

Aceasta a explicat că membrii CNA „trebuie să sesizeze OFCOM”, în scopul de a solicita partenerilor englezi „să verifice dacă actul jurnalistic a respectat principiile informării corecte, a imparţialităţii şi a difuzării punctelor de vedere ale tuturor părţilor implicate” în cadrul reportajului difuzat.

„Având în vedere amploarea luată de reportajul în cauză, modul în care presa internaţională a preluat informaţiile, consider că CNA este obligat la acest demers, fiind în joc imaginea României şi credibilitatea acesteia”, a mai declarat Jucan, adăugând că „Astfel de situaţii nu pot fi tratate cu indulgenţă, cu atât mai mult dacă se dovedesc a fi false”.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns