Connect with us

Eurovision

Jurizarea si sitemul de votare la Selectia Nationala Eurovision 2009

Published

on

1. PRESELECŢIA NAŢIONALĂ

A. JURIZARE:
1.1. Selecţia pieselor înscrise în concurs se face de către un juriu de specialitate, (compozitori, muzicologi, interpreţi, textieri, realizator/producător de divertisment Radio TV, regizori muzicali Radio TV), format din 9 sau 11 membri, pentru fiecare din etapele de preselecţie şi selecţie ale concursului.
1.2. Numirea membrilor juriului pentru fiecare din etapele de preselecţie şi selecţie ale concursului, se va face de către organizator (TVR).
1.3. Membrii juriului îşi asumă responsabilitatea condiţiilor desfăşurării concursului şi rezolvării eventualelor contestaţii depuse de participanţi, conform prezentului regulament.
1.4. Pentru fiecare din etapele concursului membrii juriului vor alege un Preşedinte de juriu; preşedintele juriului va fi ales cu jumătate plus unu voturi ale membrilor juriului. Componenţa juriului pentru preselecţie şi semifinale va fi diferită de componenţa juriului pentru finală.
1.5 Numărul membrilor juriului va fi acelaşi pentru toate etapele de selecţie (semifinale şi finală).

B. SISTEMUL DE VOTARE :
1.1. Dintre toate piesele înscrise în concurs, juriul va selecţiona, în faza de preselecţie, pentru următoarea fază a competiţiei 24 de piese.
1.2. Fiecare membru al juriului va fi în posesia unui buletin de vot cuprinzând, în ordinea alfabetică a titlului melodiei, melodiie înscrise în concurs.
1.3. Aprecierea melodiilor se face pe baza notării cu puncte de la 1 la 10, membrii juriului putând acorda aceeaşi notă pentru mai multe melodii.
1.4. Vor fi admise pentru următoarea fază 24 piese care vor obţine cel mai bun rezultat în urma jurizării, în ordine descrescătoare.
1.5. În caz de balotaj câştigă piesa care are cele mai multe note de 10.
1.6. Membrii juriului trebuie să semneze atât propriile buletine de vot cât şi procesul verbal întocmit după determinarea exactă a celor 24 de melodii participante în faza următoare a concursului.
1.7. La finalul preselecţiei, juriul poate decide că numărul de piese rămase pentru selecţiile următoare să fie mai mic de 24, limita minimă fiind de 20. Câştigătorii care vor intra în semifinale vor fi anuntaţi atât pe canalele TVR, pe site-ul TVR cât şi în presa centrală.
1.8. În cazul în care, din motive obiective, un compozitor îşi retrage piesa din concurs, acest lucru este posibil printr-o cerere oficială, semnată, depusă la Registratura TVR în timp de 24 de ore din momentul anunţării câştigătorilor. Această piesă va fi înlocuită prin decizia TVR, cu următoarea melodie clasată.
1.9. Eventualele contestaţii se primesc la Registratura TVR, în termen de 24 de ore de la comunicarea rezultatelor. Soluţionarea contestaţiilor se va face de către membrii juriului. Aceştia vor întocmi un răspuns scris pe adresa menţionată de către contestatar. Termenul de soluţionare al contestaţiei este de 72 de ore de la data expirării termenului de depunere a contestaţiilor .

2. SEMIFINALELE:

Cele 24 de piese care vor trece de faza de preselectie se vor împărţi în două semifinale, în fiecare dintre acestea participând 12 piese:

– 27 ianuarie 2009 – Semifinala I – 12 piese;

– 29 ianuarie 2009 – Semifinala a II-a – 12 piese;

Piesele cu acelaşi număr de puncte obţinute în faza de preselecţie vor fi împărţite, jumătate din ele participând în prima semifinală, cealaltă jumătate în cea de-a doua semifinală.
Pentru fiecare semifinală în parte, modalitatea de jurizare va fi: 50% televot, 50% juriu de specialitate.

A. JURIZARE:

1.1. Juriul, format din 9 sau 11 membri, va acorda puncte de la 1 la 12, astfel: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12. Fiecare din aceste puncte se va acorda o singură dată de către fiecare dintre membrii juriului.
1.2. Jurizarea se va face prin vot, fiecare membru al juriului acordând în ordine crescătoare puncte concurenţilor. ( Ex. 1 punct – piesa cu titlul……., 2 puncte  – piesa cu titlul……… etc).
1.3. Jurizarea se va face fără ca membrii juriului să ştie rezultatele parţiale sau finale ale televoting-ului.
1.4. La finalul votului juriului se va face un clasament intermediar, melodia clasată pe primul loc va primi 12 puncte, locul 2 – 10 puncte, locul 3 – 8 puncte, locul 4 -7 puncte, locul 5 – 6 puncte, locul 6 – 5 puncte, locul 7 – 4 puncte, locul 8 – 3 puncte, locul 9 – 2 puncte, locul 10 – 1 punct.

B. SISTEMUL DE VOTARE- TELEVOT:

1.1. Fiecărei piese i se va aloca un număr de telefon care se va afişa pe tot parcursul piesei.
1.2. Telespectatorii vor putea vota o singură dată, o singură piesă, prin telefon în momentul în care se vor declara deschise liniile telefonice (după ce au fost cântate toate cele 12 melodii participante în concurs).
1.3. Liniile telefonice vor putea fi accesate timp de 30 DE MINUTE.
1.4. La încheierea televotului se va crea un clasament, melodia situată pe primul loc va primi 12 puncte, locul 2 – 10 puncte, locul 3 – 8 puncte, locul 4 – 7 puncte, locul 5 – 6 puncte, locul 6 – 5 puncte, locul 7- 4 puncte, locul 8 – 3 puncte, locul 9 – 2 puncte, locul 10 – 1 punct.

Punctajul obţinut în clasamentul din cadrul televotului se va cumula cu cel al juriului, realizându-se astfel un clasament final, în urma căruia primele 6 locuri vor participa la Selecţia Naţională – faza finală.

Pe parcursul televotului se vor face cunoscute rezultatele parţiale după 15 minute şi apoi la sfârşitul televotului. După încheierea televotului se vor cumula punctele obţinute în urma acestuia cu cele ale juriului. (exemplu: concurentul X – 8 puncte televot + 10 puncte juriu). Suma obţinută constituie rezultatul final al melodiei-concurente.

În cazul în care pe locul 6 se vor afla două piese cu acelaşi punctaj, va fi calificată pentru etapa următoare piesa care a câştigat de cele mai multe ori maximum de puncte (12) în cadrul juriului. Dacă nici prin această procedură nu se va putea delimita câştigătorul, atunci se vor lua în calcul cele 10 puncte câştigate de cele mai multe ori în cadrul juriului, iar dacă va fi necesar, această metodă va continua până când se va detaşa un câştigător. Vor intra în Finala Selecţiei Naţionale câte 6 piese din fiecare semifinală în ordinea punctajului obţinut de acestea.
Eventualele contestaţii se primesc la Registratura TVR în termen de 12 ore de la terminarea fiecărei semifinale în parte. TVR va răspunde în scris contestatorului, în cursul aceleiaşi zile.

3. SELECŢIA NAŢIONALĂ – FAZA FINALĂ

1. JURIZARE

1.1. În această fază vor participa cele mai bune 12 piese câştigătoare ale selecţiilor parţiale. Modalitatea de jurizare va fi 50% televot, 50% juriu de specialitate.
1.2. În cazul în care, din motive obiective, un compozitor îşi retrage piesa din finală, acest lucru este posibil printr-o cerere oficială, semnată, depusă la Registratura TVR în timp de 24 de ore din momentul anunţării câştigătorilor. Această piesă va fi înlocuită prin decizia TVR, cu următoarea melodie din clasamentul stabilit în urma celor două semifinale.

2. JURIUL

2.1. Juriul de specialitate format din 9 sau 11 membri va acorda puncte de la 1 la 12, astfel: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12. Fiecare punct se va acorda o singură dată. Jurizarea se va face prin vot la vedere, fiecare membru al juriului făcând cunoscute, în ordine crescătoare, punctele date concurenţilor. (Ex. 1 punct – piesa cu titlul……., 2 puncte  – piesa cu titlul……… etc).
2.2. Jurizarea se va face fără ca membrii juriului să ştie rezultatele parţiale sau finale ale televoting-ului, adică înainte de a începe televotingul. Pentru aceasta membrii juriului vor avea la dispoziţie 15 minute.
2.3 Rezultatul juriului nu va fi făcut cunoscut telespectatorilor decât la finalul timpului regulamentar aferent televotului.
2.4 La finalul aflării rezultatului juriului se va face un clasament intermediar, melodia clasată pe primul loc va primi 12 puncte, locul 2 – 10 puncte, locul 3 – 8 puncte, locul 4 – 7 puncte, locul 5 – 6 puncte, locul 6 – 5 puncte, locul 7 – 4 puncte, locul 8 – 3 puncte, locul 9 – 2 puncte, locul 10 – 1 punct.

3. TELEVOT

3.1. Fiecărei piese i se va aloca un număr de telefon care se va afişa pe parcursul melodiei, în mod egal pentru toţi concurenţii.
3.2. Telespectatorii vor putea vota o singură dată, o singură melodie, prin telefon în momentul în care se vor declara deschise liniile telefonice (după ce au fost cântate toate cele 12 melodii participante în concurs).
3.3. Liniile telefonice vor putea fi accesate timp de 30 de minute.
3.4. La încheierea televotului se va crea un clasament, melodia clasată pe primul loc va primi 12 puncte, locul 2 – 10 puncte, locul 3 – 8 puncte, locul 4 – 7 puncte, locul 5 – 6 puncte, locul 6 – 5 puncte, locul 7 – 4 puncte, locul 8 – 3 puncte, locul 9 – 2 puncte, locul 10-1 punct.

Câştigătorul Selecţiei Naţionale a României  – faza finală va fi desemnat cel care are cele mai multe puncte rezultate din însumarea punctajelor obţinute în urma realizării clasamentelor juriului şi al televotului.

În caz de balotaj, câştigătorul va fi acela care a câştigat de cele mai multe ori maximum de puncte(12) în cadrul juriului. Dacă nici prin această procedură nu se va putea determina câştigătorul, atunci se vor lua în calcul cele 10 puncte câştigate de cele mai multe ori, iar daca va fi necesar, această metodă va continua până se va detaşa un căştigător.

Pentru a asigura corectitudinea procesului de jurizare atât la semifinale, cât şi la finală, SRTV va apela le serviciile unui notar public.

Contestaţiile se primesc la registratura TVR în termen de 24 de ore de la comunicarea rezultatelor. Soluţionarea contestaţiilor se va face de către juriul de specialitate şi/sau după caz de către organizator (SRTv). Termenul de soluţionare al contestaţiei este de 72 de ore.

Sursa: www.tvr.ro

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Eurovision

Concursul Eurovision va fi transmis în direct de la Lisabona pe TVR 1!

Salvador Sobral revine în faţa publicului după operaţia care l-a ţinut departe de lumina reflectoarelor .
În premieră, starurile muzicii fado Mariza şi Ana Moura cântă împreună pe scena Eurovision.
Evenimentul va fi transmis live la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, pe 8, 10 şi 12 mai.

Published

on

Foto Credit: TVR

Salvador Sobral revine la Eurovision! Organizatorii celui mai mare concurs european de muzică au dezvăluit numele artiştilor invitaţi la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest.

Salvator Sobral, câştigătorul trofeului în 2017, va urca din nou pe scena Eurovision, unde va interpreta piesa Amar Pelos Dois, dar şi melodii noi de pe albumul pe care se pregăteşte să îl lanseze.

În premieră, Ana Moura şi Mariza, cunoscutele interprete de muzică tradiţională portugheză – fado -, vor cânta în deschiderea concursului. Momentul artistic va rămâne un reper al istoriei muzicale din Portugalia, având în vedere anvergura celor două artiste şi faptul că vor urca împreună pe scenă pentru prima dată.

 

La evenimentul din Lisabona, acordurile muzicii tradiţionale portugheze se împletesc cu soundul electronic.

După deschiderea Marii Finale, va urma Parada drapelelor, la care Beatbombers, campionii mondiali ai muzicii „scratch” vor asigura o atmosferă cu adevărat electrizantă. Într-o notă similară, DJ Branko ne va purta într-o călătorie în jurul lumii, aducând ritmurile lusitane din Capul Verde, Angola, Portugalia şi Brazilia.

 

Trupa The Humans, câştigătoarea Selecţiei Naţionale, va reprezenta România la Eurovision 2018 cu piesa Goodbye.

Melodia va intra în a doua semifinală a concursului, în prima parte a show-ului din 10 mai.

Evenimentul va fi transmis live la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+: semifinalele pe 8 şi 10 mai şi Marea Finală în data de 12 mai.

 

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 43 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

The Humans promovează piesa României pentru Eurovision la Târgul de Turism de la Berlin

Published

on

Foto Credit: TVR

Reprezentanţii României la Eurovision, trupa The Humans, susţin un minirecital la Târgul de Turism organizat la Berlin. Evenimentul are loc sâmbătă, 10 martie, de la ora 15.00, la standul României şi este prima etapă dintr-un turneu de promovare internaţional, pe care The Humans îl vor susţine în perioada următoare.

În faţa publicului berlinez şi a delegaţilor prezenţi la eveniment, trupa The Humans va promova piesa „Goodbye”, pe care o va interpreta la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest. Vizitatorii Târgului vor fi primii care vor urmări trupa într-un concert dincolo de graniţele României după calificarea în competiţia internaţională.

 

„Am început oficial turneul european de promovare pentru finala Eurovision şi suntem incredibil de încântaţi. Prima oprire este Berlinul, unde vom cânta în cadrul Târgului Internaţional de Turism, la standul României. Important este ca, la finalul zilei, mesajul piesei să ajungă la cât mai mulţi oameni – acesta este scopul nostru principal”, au declarat membrii trupei la sosirea în capitala Germaniei.

Trupa The Humans a câştigat trofeul Selecţiei Naţionale Eurovision România cu piesa Goodbye, acumulând cele  mai multe voturi din partea românilor, în spectacolul transmis duminică, 25 februarie, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi online, pe TVR+.

Piesa „Goodbye” a primit 3277 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision. Melodia, compusă de Alexandru Matei şi Alin Neagoe, pe versurile textierei Cristina Caramarcu, a fost desemnată să reprezinte România Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori.

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.

Piesa care va reprezenta ţara noastră la Eurovision intră în a doua semifinală a concursului, în prima parte a show-ului din 10 mai.

 

Despre reprezentanţii României la Eurovision Song Contest 2018 – The HUMANS

Fiecare dintre cei 6 membri ai trupei The Humans rezonează în acelaşi mix de stiluri muzicale: funk-pop-rock: Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bass), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitară), Adrian Tănase (voce), Cristina Caramarcu (voce).

“Noi credem în Umanitate” – acesta este motto-ul sub care trupa își va manifesta actul artistic. Toată paleta de emoții umane, reperul înalt al valorilor adunate din experiența de viață a celor 6 muzicieni, exercițiul de empatie cumulat în timp este ceea ce îi reprezintă. Muzica lor nu este un act mecanic de interpretare, ci o împărtășire de emoții, fără granițe între scenă şi public. Muzica lor nu este doar o reproducere, ci un act de creație asumat.

Cel mai recent single lansat de trupa The Humans, “Goodbye” – compus de Alin Neagoe, Cristina Caramarcu şi Alexandru Matei – este piesa cu care trupa s-a calificat în semifinala concursului Eurovision 2018.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Trupa The HUMANS a câştigat Eurovision România 2018

Published

on

Foto Credit: TVR

Publicul a decis cine va reprezenta România pe scena de la Lisabona. Trupa The HUMANS a adunat cele  mai multe voturi din partea românilor, în spectacolul transmis duminică, 25 februarie, în direct la TVR 1. 

Piesa „Goodbye” a primit 3277 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision. Melodia, compusă de Alexandru Matei şi Alin Neagoe, pe versurile textierei Cristina Caramarcu, a fost desemnată să reprezinte România Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori. Pe locul al doilea s-au clasat Alexia & Matei cu piesa „Walking On Water”, care a obţinut 3114 voturi, urmaţi de Feli, cu „Bună de iubit”, melodie care a înregistrat 2862 de voturi.

„E o bucurie, o certitudine, acum, la aniversarea unui an de când am format această trupă. Mulţumim pentru vot şi pentru încredere”, au declarat, la finalul show-ului, membrii trupei The Humans. „Ne-am purtat noroc pentru că am avut încredere în noi, pentru că într-un an de zile am făcut o mulţime de lucruri frumoase”, au adăugat fericiţii câştigători ai Selecţiei Naţionale Eurovision România 2018.

 

Clasamentul finalei Eurovision România 2018: 

Locul 1 – The HUMANS („Goodbye”) – 3277 de voturi
Locul 2 – Alexia & Matei („Walking On Water”) – 3114 voturi
Locul 3 – Feli („Bună De Iubit”) – 2862 de voturi
Locul 4 – Jukebox feat Bella Santiago („Auzi Cum Bate”) – 1728 de voturi
Locul 5 – RAFAEL & Friends („We Are One”) – 1446 de voturi
Locul 6 – Dora Gaitanovici („Fără Tine”) – 1415 voturi
Locul 7 – MIHAI („Heaven”) – 1165 de voturi
Locul 8 – Claudia Andas („The One”) – 974 de voturi
Locul 9 – Xandra („Try”) – 686 de voturi
Locul 10 – Teodora Dinu („Fly”) – 336 de voturi
Locul 11 – Echoes („Mirror”) – 325 de voturi
Locul 12 – TIRI („Deşert De Sentimente”) – 320 de voturi
Locul 13 – Erminio Sinni & Tiziana Camelin („All The Love Away”) – 303 de voturi
Locul 14 – Eduard Santha („Me Som Romales”) – 293 de voturi
Locul 15 – VYROS („La La La”) – 133 de voturi

În acest an, Selecţia Naţională s-a desfăşurat sub sloganul „Eurovision uneşte România!“. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională a avut cinci semifinale, organizate în cinci oraşe unite cu ocazia  Centenarului de tema alegerii reprezentantului ţării noastre la etapa internaţională a Concursului Eurovision 2018.
La capătul celor cinci show-uri ale semifinalelor Eurovision România, 15 piese au concurat duminică, 25 februarie, pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, în direct la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova şi pe TVR+, într-un spectacol realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB.

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.
Piesa care va reprezenta ţara noastră la Eurovision intră în a doua semifinală a concursului, în prima parte a show-ului din 10 mai.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending