Connect with us

TELEVIZIUNE

Jurnal de front – 10 ani în Afganistan la TVR 1

Published

on

 

Documentarul va fi difuzat joi, 25 octombrie, de la 22.00, de Ziua Armatei

TVR 1 transmite joi, 25 octombrie, de Ziua Armatei, documentarul în exclusivitate Jurnal de front – 10 ani în Afganistan, produs de Direcţia Emisiuni Informative. Realizat de corespondentul special TVR Alina Grigore şi operatorul Mihai Florea, documentarul spune, pe parcursul a două episoade, povestea celor peste 10 ani de prezenţă militară românească în Afganistan.

În primul episod al documentarului Jurnal de front – 10 ani în Afganistan, telespectatorii vor afla despre contextul în care ţara noastră a trimis primele trupe în Afganistan, primele experienţe ale militarilor români pe un front necunoscut, echipa TVR oferind mărturii în exclusivitate, lecţii învăţate,imagini şi întâmplări care vor rămâne în istorie. Toate acestea au fost adunate de la primii poliţişti militari care au ajuns în Kabul, în urmă cu mai bine de un deceniu. Dar şi de la Scorpionii Roşii, primii militari români angajaţi într-o misiune de luptă după al Doilea Război Mondial, iulie 2002, în Kandahar.

I-am găsit pe câţiva dintre militarii care au fost în prima misiune românească în Kabul, i-am intervievat din nou anul acesta, un deceniu mai târziu. Ei ne dezvăluie, la rece, experienţa unică avută. Mai mult decât atât, anul acesta am avut şansa să facem o comparaţie a situaţiei din teren, când i-am însoţit pe luptătorii români în mai multe baze operaţionale înaintate, acolo unde atacurile talibanilor sunt la ordinea zilei”, povesteşte Alina Grigore, realizatoarea documentarului Jurnal de front – 10 ani în Afganistan.

De-a lungul celor peste zece ani, militarii români au fost angajaţi în operaţiuni din ce în ce mai periculoase şi mai complexe. România s-a alăturat campaniei internaţionale de luptă împotriva terorismului ca stat partener al NATO (era atunci în PfP-Parteneriatul pentru Pace) şi a devenit pe parcursul acestei campanii stat membru cu drepturi depline în Alianţa Nord Atlantică (România a primit invitaţia în noiembrie 2002, iar, din 2004 este oficial în NATO). S-a spus atunci că drumul României în NATO a trecut prin Kandahar. O confirmă şi astăzi George Cristian Maior, fost secretar de stat pentru Politica de Apărare din MApN – cel care a semnat la Londra documentul prin care România s-a angajat să trimită trupe în cadrul operaţiunii ISAF (Forţa Internaţională pentru Asistenţă şi Securitate), sub mandat ONU – , dar şi fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pascu. Ulterior, NATO a preluat comanda acestei forţe.

 

Al doilea episod al documentarului Jurnal de front – 10 ani în Afganistan face o incursiune în bazele militare înaintate din sud-estul Afganistanului şi de la graniţa cu Pakistanul. Mai exact, în provincia Zabul, acolo unde militarii români îşi riscă viaţa în fiecare secundă, unde aproape că nu trece zi fără să fie descoperite bombe artizanale, plantate de talibani în cele mai nebănuite locuri, sub cele mai diverse forme. Corespondentul special Alina Grigore şi operatorul Mihai Florea, împreună cu luptătorii români, au ajuns în iulie 2012 în mai multe baze militare înaintate, inclusiv în cel mai atacat punct de patrulare din provincia Shah Joy, regiunea Zabul, aflată în responsabilitatea românilor. Au stat de vorbă cu militari români, inclusiv cu cei răniţi în misiuni, cu oficiali americani, cu poliţişti şi militari afgani, dar şi cu localnici.

 

Reporterul TVR Alina Grigore a fost de cinci ori în Afganistan în decursul a zece ani, prima dată la sfârşitul lui ianuarie 2002, împreună cu primul pluton de poliţie militară trimis in Afganistan. În acea perioadă, Alina era jurnalist la Evenimentul zilei. Cea mai recentă vizită în Afganistan a fost în iulie, anul acesta, împreună cu operatorul Mihai Florea. În aceeaşi formulă, Alina şi Mihai reprezintă singura echipă din România care, în mai 2011, a ajuns în Pakistan şi a relatat din Abbottabad, la scurt timp după lichidarea celui mai vânat terorist din lume, Osama bin Laden. Ulterior au realizat reportajul „Pe urmele lui bin Laden”, premiat de APTR la secţiunea Reportaj de Ştiri. În 2009, Armata României i-a distins pe cei doi jurnalişti ai TVR cu Emblema de Onoare a Forţelor Terestre pentru reportajele realizate de-a lungul anilor în zone de conflict.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Premieră TV

Primul meci din Europa a FCSB, in direct, la PRIMA TV

Published

on

Foto Credit: PRIMA TV
 

Joi, 26 iulie, Prima TV difuzează în exclusivitate meciul tur dintre FCSB și Rudar Velenje din turul doi preliminar din Europa League.

FCSB va juca primul meci din acest sezon Europa League cu Rudar Velenje, o echipă din Slovenia care a terminat pe locul 4 în campionat. Cei mai cunoscuți fotbaliști ai slovenilor sunt mijlocașul estonian Ilja Antonov și fundașii sloveni Klemen Bolha și Anze Pisek. Ultima participare a celor de la Rudar a fost în 2014 când a părăsit competiţia încă din primul tur, fiind eliminată în urma loviturilor de la 11 metri de albanezii de la Laci. Meciul tur cu FCSB se va disputa pe stadionul Ob Jezeru, o arenă de nici 2.500 de locuri.

FCSB vine după un sezon în care a ratat campionatul și pornește în aventura europeană cu primul meci în Europa League, la Prima TV, joi 26 iulie, de la ora 18.30.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Reality Show

Cascadorul Cosmin Pădureanu: ”Mă aștept să câștig marele premiu la Ultimul Trib”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Șapte români de rând, de vârste și profesii diferite, au decis să se avânte în Madagascar, un tărâm complet diferit de tot ceea ce au văzut și trăit până acum. Printre cei deciși să își împingă limitele în ”Ultimul Trib” se numără și cascadorul Cosmin Pădureanu.

”Ultimul Trib”, noua provocare lansată de Antena 1 va trimite trei grupuri extrem de curajoase și de puternice într-o aventură într-un tărâm plin de pericole și de neprevăzut: Madagascar! Insula africană, un teritoriu în care spiritele încă sunt prezente în viața de zi cu zi, în care lacurile sau copacii sunt considerate sacre, iar de unele nu te poți apropia, le va fi casă celor trei triburi, formate din oameni de rând, sportivi și, respectiv, vedete. Inconștienți sau extrem de curajoși, cu toții cred că pot ieși învingători din această eventură exotică ce le va pune la încercare simțurile și abilitățile, însă numai unul dintre ei are șansa de a câștiga marele premiu, în valoare de 100.000 de euro.

Printre cei care au avut curajul să se avânte într-o astfel de aventură exotică se numără și Cosmin Pădureanu, în vârstă de 41 de ani, care este cascador de mai bine de 24 de ani. De-a lungul carierei sale, Pădureanu a jucat în peste 100 de filme, inclusiv alături de actori cunoscuți precum Van Damme și Steven Segal, iar în unele a fost dublura lui Sergiu Nicolaescu în cele mai periculoase secvențe. ”Fără falsă modestie, cascadorii români sunt foarte buni și sunt foarte solicitați”, a spus Pădureanu. În plus,  în tinerețe, Pădureanu a jucat fotbal, a făcut atletism, dar a și cântat muzică rap.

”Mă aștept să câștig marele premiu la Ultimul Trib, niciun concurent nu cred că pleacă de acasă cu alt gând. Cred că fiecare dintre noi o luăm ca o provocare, iar în ceea ce mă privește cred că această emisiune are legătură cu meseria mea, cu adrenalina, cu suspansul”, a spus Cosmin Pădureanu.

Ultimul Trib” este un show adaptat după celebrul format ”Nomads”. Trei triburi – unul de vedete, unul de sportivi și unul compus din oameni de rând – vor fi trimise în Madagascar, unde vor fi supuse unei aventuri exotice, care le va pune la încercare atât abilitățile sociale, cât și cele fizice. În ciuda personalităților complet diferite ale membrilor, fiecare trib va trebui să își dovedească puterea de a rezista sub impactul șocului cultural, dar și sub presiunea eforturilor fizice.

În fiecare săptămână, aceștia se vor lupta pentru ”Teritoriu”, iar în timp ce tribul câștigător va fi cazat într-un resort de lux și va fi răsfățat zilnic, cel de pe locul doi va locui într-un sat alături de localnici, unde membrilor tribului le vor fi trasate sarcini zilnice în schimbul cărora vor primi o porție simplă de mâncare și nu neapărat un pat, ci mai degrabă un loc în care să doarmă. Acesta nu este însă nici pe departe cea mai grea situație în care se poate găsi un trib: cei care vor fi pe locul trei vor trăi întreaga săptămână într-un loc izolat, cu resurse minime. În plus, la finalul celor șapte zile de încercări grele, membrii triburilor vor fi nevoiți să se lupte și pentru a rămâne pe insulă.

Săptămână de săptămână triburile își vor măsura puterile în competiții spectaculoase și tensionate atât pentru ”Teritoriu”, cât și pentru ”Eliminare”, pentru ca în final doar opt membri să mai rămână în confruntarea pentru miza cea mare: premiul în valoare de 100.000 de euro. Nimeni nu va ajunge însă la acesta fără a suferi transformări, fără a-și dezvălui adevărata față și fără ca telespectatorii să afle cine este cu adevărat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Vedete

Mihai Bendeac, ”avocatul” concurenților în noul sezon ”X Factor”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Mihai Bendeac, ”avocatul” concActorul Mihai Bendeac s-a transformat încă din primele zile de audiții X Factordin cel de-al optulea sezon, care se desfãşoarã în prezent în Bucureşti, în avocatul concurenților.

Cunoscut telespectatorilor din ipostaze de jurat sau transformat în pielea unor personaje, în rolul de prezentator, Mihai Bendeac s-a ținut de promisiunea de a le fi alături concurenților și de a-i încuraja. Astfel, noul membru al echipei nu se dă înapoi de la a le cere explicații suplimentare juraților pentru voturile lor sau chiar de la a le cere o șansă în plus în numele tinerilor cântăreți. Bendeac i-a surprins pe jurați când i-a rugat să lase un concurent să mai cânte o melodie, chiar dacă aceștia votaseră deja prestația acestuia. ”De regulă nu este ceva ce facem, dar având în vedere că este un sezon atât de plin de emoție pozitivă, eu votez DA”, a spus Carla’s Dreams. Ce părere au avut însă ceilalți trei jurați, telespectatorii vor afla în noul sezon ”X Factor”, în curând, la Antena 1.

Cel de-al optulea sezon ”X Factor” se anunță plin de surprize încă de la început. Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin s-au alăturat echipei și vor căuta factorul X alături de Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică. Telespectatorii vor avea astfel și ei ocazia să decidă alături de jurați cine merită sau nu să ajungă pe marile scene ale lumii, încă din etapa audiţiilor. Noi povești spectaculoase, talente care merită să fie arătate, momente care vor surprinde sau vor emoționa sunt scoase la iveală în noul sezon ”X Factor”, în curând, la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending