HomeALL MEDIAJurnal rusesc, de Anna Politkovskaia s-a lansat in România

Jurnal rusesc, de Anna Politkovskaia s-a lansat in România

Editura Meteor Press a lasat in premiera in Romania cartea „Jurnalul rusesc, de Anna Politkovkaia, la lansare au participat invitatii: Zoe Petre, Adrian Cioroianu si Bedros Horasangian


Anna Politkovskaia – constiinta morala pier­duta a Rusiei, cum a fost supranumita – si-a sacrificat  viata pentru idei si idealuri. Lupta acestei jurnaliste de exceptie cu regimul fostului  presedinte Vladimir Putin i-a adus sfarsitul. Pe data de 7 octombrie 2006  (de ziua de nastere a lui Vladimir Putin) Anna Poliktovskaia a fost gasita impuscata in liftul blocului in care locuia. Sunt banuiti patru agenti ai serviciilor secrete rusesti (faimosul FSB),  al caror proces treneaza de 4 ani. Nu sunt semnale ca asasinii vor intra in inchisoare.
La momentul asasinatului, jurnalul Annei Politkovskaia era pregatit pentru tipar. Nu a mai apucat sa vada cartea, care a  aparut postum si a fost tradusa in limba engleza.

Mai multe informatii despre Anna Politkovskaia gasiti pe site-ul: www.politkovskaia.ro

Despre carte:
Intr-o Rusie corupta si subordonata Kremlinului, oamenii indezirabili sunt lichidati. Birourile ziarelor de opozitie sunt incendiate sau aruncate in aer. Opozitia este marginalizata si redusa la tacere. Alegerile sunt fraudate. Justitia este aservita puterii. Martorii incomozi dispar. Drepturile omului sunt calcate in picioare. Actiunea asa-zisa „impotriva terorismului” se transforma intr-un masacru. Oameni si copii nevinovati platesc cu viata o politica de reprimare, autoritara, insensibila la consecinte si incapabila sa-si asume responsabilitatea.
Acesta este tabloul realist al Rusiei din timpul administratiei lui Putin, pe care Anna Politkovskaia il zugraveste in Jurnal rusesc. Cartea incepe cu alegerile parlamentare din 2003 si analizeaza evolutia politica si sociala a Rusiei pana la sfarsitul anului 2005.

Despre autoare
Anna Politkovskaia a fost corespondent special pentru ziarul rus Novaia gazeta, fiind recompensata cu multe premii si distinctii pentru activitatea sa literara si jurnalistica.
Este autoarea cartilor Rusia lui Putin, aparuta la Editura Meteor Press,  A Dirty War (Un razboi murdar) si Nothing but the Truth (Doar adevarul)

„Este o lovitura pentru intreaga presa independenta, democratica. Este o mare crima impotriva tarii, impotriva noastra, a tuturor.”
Mihail Gorbaciov

„Asemenea marilor reporteri de investigatie, Anna Politkovskaia a scos la lumina acele adevaruri umane care au rescris istoria oficiala. Vom continua sa-i citim opera, sa invatam de la ea, ani buni de acum incolo.”
Salman Rushdie

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns