HomeALL MEDIARadioJurnalistii de la Radio Guerrilla au dat declaratii la notar ca nu fac parte din serviciile secrete

Jurnalistii de la Radio Guerrilla au dat declaratii la notar ca nu fac parte din serviciile secrete

Demers al Radio Guerrilla „pentru o presa libera de acoperiti”: membrii echipei acestui post au semnat la notar o declaratie ca nu au avut si nu intentioneaza sa aiba colaborari secrete cu „o institutie, o autoritate sau un serviciu de informatii sau alte organizatii si societati afiliate”.

Daca sunt prinsi, ei se angajeaza, prin declaratie, sa plateasca daune de 100.000 de euro si sa i se desfaca contractul de munca, anunta Hotnews.ro .

 

Postul a prezentat demersul sau in programul de marti dimineata si a publicat pe pagina sa de Facebook o astfel de declaratie, apartinandu-i lui Mihai Dobrovolschi, precum si un manifest prin care indeamna „presa romana” sa i se alature la demersul sau „pentru o presa libera de acoperiti”.

 

 

Manifestul Radio Guerrilla:

Bucuresti, 28 martie 2017

Presa romana, ai legatura!

Un demers Radio Guerrilla pentru o presa libera de acoperiti.

1.Noi, Radio Guerrilla, am hotarat ca nimeni nu poate face parte din echipa noastra daca are, daca a avut sau daca intentioneaza sa aiba, pe durata colaborarii cu postul nostru de radio, orice fel de relatie sau colaborare secreta cu o institutie, o autoritate sau un serviciu de informatii sau alte organizatii si societati afiliate, din Romania sau din strainatate, in caz contrar urmand sa plateasca daune de 100.000 (unasutamii) EURO, sa-si piarda calitatea de asociat si sa i se desfaca contractul de munca.

2.Noi, Radio Guerrilla, am crezut si credem cu tarie ca unica ratiune profesionala de a fi a Jurnalistului este aflarea adevarului si punerea lui in slujba cetateanului, prin filtrul propriei constiinte.

3.Noi, Radio Guerrilla, facem primul pas intr-un demers care sa conduca la recuperarea autoritatii morale a celei de-a patra puteri in stat, Presa, aflata intr-o profunda criza de credibilitate.

4.Noi, Radio Guerrilla, credem ca jurnalistul trebuie sa-si recapete demnitatea si curajul de a se afla numai in slujba opiniei publice.

5.Noi, Radio Guerrilla, intelegem menirea importanta a serviciilor secrete in apararea securitatii nationale, iar initiativa noastra urmareste doar o clarificare, cu titlu de exemplu, a rolurilor specifice, diferite, ale presei si institutiilor de intelligence.

6.Noi, Radio Guerrilla, credem cu tarie ca fara o presa independenta de orice influenta externa constiintei profesionale a jurnalistului, nu sintem cu adevarat liberi, iar Romania nu este o democratie puternica.

7.Noi, cei 29 de membri ai echipei Radio Guerrilla, am semnat fiecare cate o astfel de declaratie, cu incheiere notariala.

Cine urmeaza? Presa romana, ai legatura!

Un demers Radio Guerrilla pentru o presa libera de acoperiti.

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns