HomeLIFE STYLEJURNALUL LUI DRACULA – spectacol la Satu Mare

JURNALUL LUI DRACULA – spectacol la Satu Mare

Duminica 19 octombrie 2008, ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului de Nord va avea loc premiera spectacolului „JURNALUL LUI DRACULA” de Marin Mincu, adaptarea si regia Alexander Hausvater – un spectacol eveniment pentru sectia romana a Teatrului de Nord care se afla la cea de-a 40-a stagiune a existentei.

Dupa romanul de succes al lui Marin Mincu, „Jurnalul lui Dracula” este un spectacol despre cea mai cunoscuta si mai controversata personalitate romaneasca a tuturor timpurilor – Vlad Tepes – si despre permanenta stare de asediu in care traieste acest popor. Scriind in forma de jurnal, autorul trimite la izvoare istorice credibile, restituind o imagine a lui Dracula fascinanta, tulbure si sinistra, dar foarte diferita de aceea care ne-a fost transmisa de legenda. Personajul istoric nu are nimic de-a face cu popularul vampir insetat de sange, care iesea in noptile cu luna plina din mormant. Marin Mincu evoca figura „adevarata” a razboinicului de temut, Vlad al III-lea, si originea „nelegiuirilor” lui, dezvaluindu-ne o neasteptata imagine a lui Dracula, filosof, umanist, om de o foarte fina cultura europeana, poliglot.

Un spectacol despre curajul de a ne asuma total ca oameni si ca popor. O calatorie pe urmele unei legende a istoriei. Geneza unui mit modern. O confruntare directa cu noi insine.
O montare care atinge toate stilurile si formele teatrale si care imbina textul, imaginea, miscarea, muzica, poezia, dansul, drama, comedia, umorul negru, grotescul… o provocare pentru publicul romanesc si o invitatie pentru toti spectatorii care doresc sa descopere adevarata poveste a lui Dracula.

Distributia:

DRACULA: Ciprian Vultur
SOBOLANII: Lorincz Agnes, Dorin Zachei Ceoarec, Alina Negrau, Ionut Oprea, Carol Erdos, Stefan Bordea, Tibor Szekely, Vlad Muresan, Cosmin Domnisan, Gina Gorea, Dorina Nemes, Camelia Codruta Rus, Diana Turtureanu, Renata Heidel, Andreea Mocan.

Regia tehnica – Dorel Iurcencu
Asistent regie – Ovidiu Caita
Coregrafia – Gabriela Tanase
Muzica – Mircea Florian
Decorul si costumele – Alexandru Radu

Un spectacol de Alexander Hausvater

Alexander Hausvater si actorii Teatrului de Nord va invita sa rasfoiti infiorati „Jurnalul lui Dracula”.

Teatrul de Nord Satu Mare
Str.Horea, nr. 3-5, 440004 Satu Mare, tel./fax 0261.715876, tel.0261.712538
Agentia teatrala: 712106
e-mail: teatruldenord@yahoo.com, secretariat@teatruldenord.ro
www.teatruldenord.ro

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns