HomeALL MEDIAKanal D trece de pe Thor pe Eutelsat din 15 noiembrie

Kanal D trece de pe Thor pe Eutelsat din 15 noiembrie

Kanal D a anunțat industria de comunicații că începând cu data de 15 noiembrie a.c. televiziunea va trece pe satelitul Eutelsat și va fi codată, urmând ca firmelor de cablu din Romania să li se furnizeze în custodie receptoare cu norma de codare inclusă, informează Forbes.

kanal-d

Kanal D nu va folosi o procedură care implică receptoarele furnizate de Amiko din Ungaria iar criptarea este de tip BISS (din engleză „Basic Interoperable Scrambling System”), un sistem de criptare dezvoltat de European Broadcasting Union și un consorțiu de producători de echipamente care oferă proprietarilor de drepturi controlul deplin asupra transmisiilor prin satelit.

Motivul trecerii pe Eutelsat este legat de decizia televiziunii de a renunța la serviciile Eastern Space Systems și a-și realiza singură ridicarea semnalului la satelit, cu o antenă montată la sediul din Bd. Mărăști din București.

În perioada 15 noiembrie – 15 decembrie Kanal D va transmite în „dublă iluminare” atât pe satelitul Thor 6 aflat la poziția orbitală 10 vest, cât și pe noua poziție orbitală Eutelsat 16A, 16.0°E, pe frecvența 12541.670MHz, polarizare verticală, symbol rate: 3.617 Mbaud, FEC: &frac;34;.

Lasa un comentariu aici!

Written by

laura.cristea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns