Connect with us

Life Style

Kinofest pixelli rup pelicula la Union – retrospectiva !

Published

on

Singurul festival de film digital din Europa de Est este invitatul special al programului de la Cinema Union in luna ianuarie. Cele mai bune filme ale editiei din 2008, desfasurate in luna noiembrie la MNAC, vor fi proiectate pentru prima data intr-o sala de cinema din Romania. Astfel, ele vor putea fi (re)vazute atat de unii dintre cei 1000 de spectatori ai editiei precedente, cat si de bucurestenii care nu au avut contact direct pana acum cu filmul digital.

Mai putin cunoscut in Romania, filmul digital combina metodele clasice cu grafica digitala, fiind un gen la realizarea caruia contribuie atat echipe de filmare propriu-zise, cat si graficieni, programatori, animatori.

Primul calup de scurt-metraje din cadrul retrospectivei Kinofest ruleaza joi, 15 ianuarie, incepand cu ora 20:00 (in reluare duminica, 18 ianuarie, de la 15:30), si aduce pe ecran cele mai aplaudate filme din competitia de fictiune a festivalului, printre care se numara si marele castigator, filmul spaniol Porque hay cosas que nunca se olvidan (r. Lucas Figuero). Cel de-al doilea grupaj, dedicat filmelor inscrise in competitia de animatie va putea fi urmarit o saptamana mai tarziu, pe 22 ianuarie, de la ora 20:00, respectiv duminica, 25 ianuarie, de la 15:30. Highlight-ul acestui din urma program nu va fi reprezentat doar de castigatorul sectiunii, Malcik (r. Dimitri Geller, Rusia), ci si de filmul care a triumfat in competitia de filme realizate cu telefonul mobil – singura de acest fel din Romania – The Flower, realizat de canadienii Dale Hayward si Phil Dubrowsky.

Daca in programul festivalului s-au regasit 45 de filme din 21 de tari, proiectiile de la Union includ 25 de scurt-metraje din 13 tari, intr-un program consistent si intens, care contine atat filme pur experimentale cat si structuri narative clasice, apropiate de cele intalnite in filmele din programele celorlalte festivaluri de film. Mai jos aveti programul complet al retrospectivei:

Retrospectiva KINOFEST – Fictiune
Joi, 15 ianuarie, ora 20:00
Duminica, 18 ianuarie, ora 16:00

CLASH DANCE – (r. Didier Victor Cohen, Franta) 5′
CONTRACUERPO – (r. Eduardo Chapero Jackson, Spania) 17′
MURDER SEQUENCE – (r. Grigoris Panopoulos, Grecia) 5′
MAGMA – (r. Vicente Navarro, Spania) 7′
WING, THE FISH THAT TALKED BACK – (r. Ricky Rijneke, Olanda) 13′
LA LEYENDA DEL HOMBRE LENTO – (r. Armando del Rio, Spania) 4′
NAUFRAGE – (r. Clorinde Durand, Franta) 6′
E.D.E.N. (r. Fabio Guaglione & Fabio Resinaro, Italia) – 14′
LIMONCELLO – (r. Jorge Dorado & Luis Alejandro/Borja, Spania) 22′
PORQUE HAY COSAS QUE NUNCA SE OLVIDAN – (r. Lucas Figuero, Spania) 12′

Retrospectiva KINOFEST – Filme de Animatie
Joi, 22 ianuarie, ora 20:00
Duminica 25 ianuarie, ora 16:00

LAST TIME IN CLERKENWELL – (r. Alex Budovsky, SUA) 4′
LA SAINT FESTIN (r. Annelaure Daffis & Leo Marchand, Franta) 20′
AUTOBUM – (r. Irene Alvarez & Sergio Gallardo, Spania) 8′
NOC I DAN – (r. Berin Tuzlic, Bosnia-Hertegovina) 4′
DREAMMAKER – (r. Leszek Plicha, Germania) 14′
THE BUNJIES – (r. Ged Haney & Andreas Hykade, Germania) 3′
MILK – (r. Bastien Roger, Franta) 8′
HARDCOVER & PAPERBACK – (r. Uri Alonim & Moshe Servatka, Israel) 3′
THE BELLRINGER – (r. Dustin Rees, Elvetia) 4′
ATENCION AL CLIENTE – (r. Marcos Valin & David Alonso, Spania) 17′
BIG BUCK BUNNY – (r. Sacha Goedegebure, Olanda) 10′
ORGESTICULANISMUS – (r. Mathieu Labaye, Belgia) 10′
WORLD WAR – (r. Vincent Chai, Marea Britanie) 4′
THE FLOWER – (r. Dale Hayward & Phil Dubrowsky, Canada) 2′
MALCHIK – (r. Dimitri Geller, Rusia) 16′

Toma Peiu
Project Manager
Cinema Union
Str. Ion Campineanu, nr. 21,
sector 1, Bucuresti
toma@tiff.ro

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Advertisement
Loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

Life Style

Mihai Bendeac, sărbătorit de colegii jurați și de mama sa, la audițiile ”iUmor”

Published

on

Audițiile pentru cel mai îndrăgit show de divertisment continuă zilele acestea, iar dacă în prima zi au aniversat-o pe Delia, astăzi, jurații au avut din nou motiv de bucurie: Mihai Bendeac și-a sărbătorit ziua de naștere alături de colegii săi! Cei trei jurați revin la pupitrul „iUmor” în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1.

Nu doar Delia, Cheloo și întreaga echipă de producție a emisiunii ”iUmor” l-au felicitat astăzi pe Mihai Bendeac, ci și mama sa, care a venit în vizită și a adus cu ea câteva cadouri speciale. Actorul a primit un tort de ciocolată, dar și un album cu fotografii de familie și amintiri din copilăria și adolescența lui Bendeac. Astfel, artistul a depănat amintiri și le-a arătat colegilor săi carnetul de note din liceu și fotografii de la primele sale apariții pe scenă. ”Asta este cea mai importantă poză, prima în ipostază de actor”, a concluzionat Bendeac, însă nu a ezitat apoi să se amuze de felul în care arăta atunci.

Delia, Mihai Bendec și Cheloo vor reveni la pupitrul de jurați „iUmor” în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1. Cei care consideră că au umor și că pot face o țară întreagă să râdă se pot înscrie în continuare, pe toată durata audițiilor „iUmor” pe casting.a1.ro/iumor/.

Fiecare dintre cele trei vedete își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

Concurenţii din fiecare ediţie care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Doinița Oancea și-a sărbătorit ziua de naștere pe platoul de filmări de la ”Fructul Oprit”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Îndrăgita actriță Doinița Oancea a avut parte, astăzi, de o surpriză din partea colegilor săi, pe platoul de filmare al serialului ”Fructul Oprit”, produs de Ruxandra Ion și difuzat, în fiecare miercuri, la Antena 1.

Ziua Doiniței Oancea a început cu multe surprize și așa a și continuat. Actrița a împlinit astăzi frumoasa vârstă de 35 de ani și a fost întâmpinată de colegi cu tort și flori, dar și cu multe urări.

”Sărbătoresc ziua asta prin muncă. Fac ceea ce-mi place și asta mă face foarte fericită. Ziua a început cu foarte multe mesaje, telefoane, comentarii pe Facebook. Nici nu am apucat să răspund tuturor. Încă de noaptea trecută am avut parte de surprize de la prieteni, care au venit la miezul nopții la mine acasă. Eu îmi propusesem să fac o super petrecere, pentru că vârsta de 35 de ani trebuie sărbătorită într-un fel. Dar probabil asta se va întâmpla în weekend”, spune Doinița.

Doinița Oancea joacă rolul Tanței în serialul ”Fructul Oprit” de la Antena 1. Tanța este menajera familiei Caragea și este o fire jovială, mereu pusă pe șotii, dar care vrea să știe tot ce mișcă, fiind astfel ” bârfitoarea casei”, după cum chiar ea mărturisește.

Frumoasa actriță poate fi văzută miercuri, 21 februarie, de la ora 21.15, la Antena 1, într-un nou episod al îndrăgitului serial ”Fructul Oprit”.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

După ”X Factor”, Pierluca Salvatore vrea să devină cunoscut și în industria modei

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Pierluca Salvatore, tânărul de 23 de ani din Italia care a ajuns la ”X Factor România” datorită unei monede de 10 bani găsite întâmplător în buzunar, are planuri mari pentru anul acesta! 

Relaxat, îmbrăcat lejer și mereu cu o pălărie purtată ștrengărește, Pierluca Salvatore a câștigat simpatia românilor, dar și a juraților ”X Factor” în cel de-al șaptelea sezon și a ajuns până în galele live. Pentru anul acesta, italianul vrea să continue să cânte în România și le-a pregătit admiratorilor săi și o mică surpriză: își va pune amprenta și pe o colecție de haine.

”Am creat acest brand pentru că sunt pasionat de modă. Acum, mai ales datorită carierei mele muzicale, am ocazia să îmi exprim și viziunea în acest domeniu. Deocamdată lucrez la o colecție de tricouri și una de căciuli, pentru care eu am desenat conceptul, iar de execuție se ocupă o fabrică din Italia. Sper că vor fi gata pentru a le putea prezenta și admiratorilor mei din România în curând, când plănuiesc să vin să susțin și un concert”, a povestit Pierluca.

În acest timp, Jurații Delia, Horia Brenciu, Carla’s Dreams și Ștefan Bănică au început deja căutările pentru a descoperi cine va fi câștigătorul sezonului cu numărul 8 al emisiunii ”X Factor România”.

Toți cei interesați se pot înscrie pe http://casting.a1.ro/xfactor/, apoi aceștia sunt selectați de o echipă de specialiști, care au în vedere calitățile lor artistice. Doar cei selectați ajung apoi în prima etapă oficială a audițiilor, care au loc în mai multe orașe din toată România, dar și la Chișinău.

În cel de-al șaptelea sezon, echipa Horia Brenciu a reușit să cucerească pentru a doua oară marele premiu ”X Factor” după ce în 2013 a câștigat Florin Ristei, discipolul Deliei, în 2014 Horia Brenciu și Adina Răducan au plecat acasă cu trofeul, în 2015 a fost rândul elevului lui Ștefan Bănică, Florin Răduță, iar în 2016 Carla’s Dreams a descoperit ”factorul X” în Olga Verbițchi.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending