HomeALL MEDIAKiss FM, Magic FM, Rock FM și One FM transmit prin sistemul digital de emisie terestră HD Radio

Kiss FM, Magic FM, Rock FM și One FM transmit prin sistemul digital de emisie terestră HD Radio

SBS Broadcasting Media, operatorul radiourilor Kiss FM, Magic FM, Rock FM și One FM, transmite programele radiourilor din portofoliu prin sistemul de emisie digitală terestră HD Radio.

Frecvența utilizată este 100,6 Mhz, pe care Rock FM o folosește pentru transmisia terestră standard analogică. Prin folosirea tehnologiei HD Radio, pe lângă transmisia FM standard, este inserat, în aceeași bandă, și un semnal digital care transmite în București posturile grupului SBS Broadcasting Media: Kiss FM, Magic FM, Rock FM și One FM.

One FM devine astfel primul și singurul post de radio din România cu transmisie exclusiv digitală – prin transmisie HD Radio și transmisie stream audio pe Internet. SBS Broadcasting Media este prima companie de audioviziual din România care investește în tehnologie digitală pentru radiodifuziune, prin achiziționarea de echipamente de ultimă generație pentru emisia în București a pachetului HD Radio.

“Transmisia digitală se adaptează, prin standardul HD Radio, la cerințele tot mai mari ale prezentului și este o inovație tehnologică prin care radioul face un pas important în viitor. SBS Broadcasting Media este prima companie de audiovizual din România care a investit în tehnologia pentru transmisia de radiodifuziune digitală și intenționează să continue această investiție”, a declarat Florin Ciobîcă, Director General SBS Broadcasting Media, joi, la conferința de lansare în format digital a posturilor de radio din portofoliul companiei.

“Am ales tehnologia HD Radio pentru avantajele pe care le prezintă, printre care se numără faptul că emite în aceeași bandă, pe același canal deja alocat operatorului de radiodifuziune, nu necesită o alocare suplimentară de frecvență, păstrează o mare parte din infrastructura deja existentă”, a declarat Daniel Klinger, Director Tehnic al companiei.

Tehnologia HD Radio este folosită în prezent de peste 2.000 de posturi de radio din SUA, fiind în curs de implementare și în țări din Europa. Prin tehnologia HD Radio, ascultătorul beneficiază de sunet clar, fără bruiaje sau pierderi de semnal ca în cazul transmisiei analogice. Pe lângă calitatea semnalului audio, un alt beneficiu al acestei tehnologii este posibilitatea de transmitere a până la 4 programe folosind aceeași frecvență, cât și transmiterea de informații de tip text pe ecranele receptoarelor.

Pentru recepționarea semnalului HD Radio este necesară achiziționarea unui aparat care deține această tehnologie. Aceste aparate pot recepționa și posturile care emit în tehnologia clasică (AM și FM). Recepția posturilor de radio HD se face în mod gratuit.

Echipamentele de emisie pentru transmisia HD Radio au fost achiziționate de către SBS Broadcasting Media de la Nautel LTD, companie multiplu premiată pentru excelență în industria radio.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.ivascu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns