Connect with us

Emisiuni

Pe 24 ianuarie, TVR vor difuza programe dedicate Unirii principatelor din 1859

Published

on

 

Ziua Unirii Principatelor Române este sărbătorită la TVR prin programe speciale, dedicate aniversării a 154 de ani de la primul pas important pentru înfăptuirea statului naţional unitar român. Atât la TVR 1, cât şi la TVR 3, telespectatorii vor retrăi evenimentele de la 24 ianuarie 1859 şi momente ale domniei lui Alexandru Ioan Cuza. 

De la primele ore ale dimineţii, Radu Tudor şi Oana Dobrescu ne introduc în atmosfera Micii Uniri, la Telejurnalul matinal de la TVR 1, unde vom putea urmări un reportaj despre hotelul Concordia din Bucureşti, locul în care Alexandru Ioan Cuza a fost numit Domn al Moldovei şi al Ţării Româneşti, înfăptuindu-se astfel Unirea celor două principate. Din păcate, clădirea din centrul vechi al capitalei este acum lăsată în paragină, printre numeroase terase şi pub-uri. Tot la Telejurnalul matinal vom vedea cum se serbează Ziua Unirii la Iaşi şi la Timişoara, prin duplexuri realizate cu studiourile teritoriale ale TVR. După ora 8.00, Radu Tudor şi Oana Dobrescu discută cu dr. Ernest OberländerTârnoveanu, director al Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR), despre unire în contextul luptei de astăzi pentru globalizare, dar şi despre „exponatul lunii” de la MNIR – bilele de vot şi urna în care au fost acestea depuse la alegerea lui Alexandru Ioan Cuza din 1859.

Seara, de la 22.10, TVR 1 difuzează piesa de teatru File din Cronica Unirii (1979), o adaptare după „Cuza Vodă”,deMircea Ştefănescu. Regia este semnată de Eugen Todoran, iar din distribuţie fac parte Costel Constantin, Florina Cercel, Florin Scărlătescu, George Motoi, Cornel Coman, Ion Focşa, Ileana Cernat, Emil Hossu etc. Subiectul piesei este o evocare dramatică a momentului istoric al Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

„Fără Unirea lui Cuza nu ar fi existat România, marii poeţi ar fi scris într-o limbă a unor provincii oarecare, marii sportivi ar fi defilat sub alte stindarde, istoria noastră de până la Cuza ar fi fost anexată de alte istorii. Şi, desigur, fără Unirea lui Cuza, regii de după el nu ar fi avut ce întregi şi desăvârşi. Cuza a făcut să se audă numele României în lume pentru că el a numit aşa ţara noastră!” afirma Ioan T. Morar, susţinătorul domnitorului Cuza în cadrul programului „Mari Români”, derulat de TVR în 2006. Pe 24 ianuarie, de la ora 23.50, telespectatorii TVR 1 pot urmări documentarul Alexandru Ioan Cuza, realizat pentru acest program de Laurenţiu Rusescu.

Şi în programul TVR 3 din 24 ianuarie se regăsesc emisiuni dedicate rememorării celor mai importante evenimente ce au precedat alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al celor două ţări române, cât și reflectării în prezent a acestui unic şi decisiv moment pentru identitatea națională.

Împlinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor vă fi aniversată la TVR 3 începând cu ora 7:00, la Regional Cafe. În cadrul emisiunii transmise simultan pe TVR 3 şi TVR Iaşi vor fi prezentate documente în premieră și exponate unicat ce constituie mărturii ale acestui moment. În studio se vor afla istoricii Aurica Ichim şi Cătălin Botoşineanu, precum şi interpreţii Veta Biriş şi Nicolae Glib. Studiourile TVR Timişoara şi TVR Craiova vor reflecta atmosfera de atunci în celelate provincii istorice, iar itinerarul Unirii va reveni în Moldova prin reportajele realizate la Focşani şi la Palatul Cuza de la Ruginoasa.

De la ora 9.30, sub genericul Clipa unică de istorie,TVR 3transmite, prin intermediul Studioului teritorial Iaşi, manifestările desfăşurate în Piaţa Unirii din capitala Moldovei. Semnificaţiile evenimentului vor fi comentate în studio de prof. dr. Adrian Cioroianu, decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti şi prof. dr. Gheorghe Iacob, prorector al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi.

Ziua Unirii va fi aniversată, la TVR 3, şi prin ediţia specială a emisiunii Tele-viziunea mea, de la ora 17.00, realizată, de asemenea, de TVR Iaşi. Aurica Ichim, directorul Muzeului Unirii din Iaşi, împreună cu invitații săi, Smaranda Gâlea şi Gheorghe Bălan, ne invită să păşim în atmosfera acelor ani.

Foto Credit: TVR

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Maya Ciosa din echipa Andra a castigat Vocea României Junior!

Published

on

 

Maya Ciosa a câștigat aseară marele trofeu Vocea României Junior și premiul în valoare de 50.000 de euro! Marea finală a fost un adevărat spectacol plin de emoție și momente fascinante, iar cele trei finaliste au reușit să convingă publicul că merită să fie parte din generația viitoarelor voci ale României.

Anul acesta, trofeul Vocea României Junior a ajuns în echipa Andrei, cea care a mizat de la început pe talentul și pe carisma Mayei Ciosa. Îndrumată de antrenoarea sa, Maya a reușit să impresioneze la fiecare interpretare cu vocea și naturalețea ei. ”Cea mai importantă lecție din toată experiența a fost că trebuie să lupți chiar și atunci când porțile ți se închid. Andra mi-a spus de la început că a văzut în mine un potențial câștigător și că trebuie să lupt ca să ajung unde îmi doresc. Cel mai important este că am ajuns până aici și că am reușit să o fac mândră de mine. Nu pot să mă opresc aici”, a declarat Maya Ciosa.

Andra a fost impresionată de puterea cu care Maya a luptat Vocea României Junior. ”Mulți oameni sunt talentați, dar puțini luptă până în pânzele albe pentru visul lor. Maya ne-a învățat că poveștile cu oameni care au succes se scriu cu multă dăruire și perseverență. Sunt foarte mândră de ea, a evoluat cu fiecare ediție, a reușit să transmită atât de multă emoție și și-a pus tot sufletul în piesele pe care le-a interpretat. Nu doar ea a învățat de la mine, ci și eu am fost inspirată de energia buna și de talentul ei extraordinar”, a spus Andra.

 

Finala sezonului doi Vocea Ronaniei Junior, lider de audienta!

Vineri seara, Vocea României Junior a fost lider de audiență pe toate segmentele de public. La nivelul publicului comercial, show-ul a înregistrat 4.7 puncte de rating și 18.4% share, în timp ce televiziunea clasată pe poziția secundă, ANTENA 1 avea 3.2 puncte de rating și 12.4% share. La nivel național, în minutul de aur de la ora 22.29, peste 1.2 milioane de telespectatori stateau cu sufletul la gură să afle cine va câștiga marele premiu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Marian Drãgulescu în rol de Sancho Panza la „Next Star”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

O nouã searã spectaculoasã şi încãrcatã de emoţie se anunţã sâmbãta aceasta, de la 20:00, la Antena 1, când pe scena „Next Star” va urca o nouã serie de copii uimitori.

Muzicã bunã, un moment excepţional de acrobaţie, desen pe apã, calcul japonez, dans tradiţional ucrainean, umor, o demonstraţie la calul cu mânere sau un moment muzical emoţionant, din care nu va lipsi toaca sunt doar câteva dintre ingredientele unei seri speciale marca „Next Star”.

Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii se numãrã şi multiplul campion mondial şi european Marian Drãgulescu, care, costumat în Sancho Panza, vine alãturi de David, un puşti de 12 ani, gimnast de performanţã, pentru un moment executat la calul cu mânere.

„Don Quihote, aici de faţã, este maestrul meu, care o sã mã înveţe azi sã cãlãresc!”, le va mãrturisi Marian Drãgulescu juraţilor, crescând aşteptãrile acestora. „Ştiam de la <<Asia Express>> cã Marian e un tip extrem de comic, acum mi se confirmã lucrurile!”, va dezvãlui Dorian Popa. Întregul moment va putea fi urmãrit sâmbãta aceasta, de la 20:00, la Antena 1, când telespectatorii vor putea afla  şi cine sunt ceilalţi copii talentaţi care vor lupta pentru trofeul „Next Star”.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Incepand de astazi, cupluri de vedete se vor duela in bucatarie, la Cine-i Chefu’?

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Incepand de astazi, in cea mai delicioasa competitive culinara, “Cine-i Chefu’?”, un cuplu de vedete va concura alaturi de celelalte doua perechi, alcatuite din oameni obisnuiti, in fiecare editie, pentru premiul de 1000 de Euro.

Printre cuplurile de vedete care isi vor face aparitia in platoul de la “Cine-i Chefu’?” se vor numara Raluca Badulescu si Catalin Botezatu, Cristian si Roxana Geaman, Teo Trandafir si Bursucu, Stefan Floroaica si Diana Bulimar, dar si multe alte nume alese pe spranceana, care vor sa demonstreze ca au chimie in bucatarie.

Provocarea gastronomica ajunge la un alt nivel, probele de foc contracronometru, tensiunea, dinamismul si discutiile spumoase intre concurentii de la “Cine-i Chefu’?” vor face deliciul celor din fata micilor ecrane. Nelipsite vor fi si accidentele inevitabile din bucatarie, dar si sfaturile utile din partea lui Chef Foa, atat pentru cei aflati in platou, cat si pentru telespectatori.

Nu ratati, de luni pana vineri, de la ora 17:00, cel mai delicios show culinar, “Cine-i Chefu’?”, numai la Kanal D!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending