Connect with us

Emisiuni

Pe 24 ianuarie, TVR vor difuza programe dedicate Unirii principatelor din 1859

Published

on

Ziua Unirii Principatelor Române este sărbătorită la TVR prin programe speciale, dedicate aniversării a 154 de ani de la primul pas important pentru înfăptuirea statului naţional unitar român. Atât la TVR 1, cât şi la TVR 3, telespectatorii vor retrăi evenimentele de la 24 ianuarie 1859 şi momente ale domniei lui Alexandru Ioan Cuza. 

De la primele ore ale dimineţii, Radu Tudor şi Oana Dobrescu ne introduc în atmosfera Micii Uniri, la Telejurnalul matinal de la TVR 1, unde vom putea urmări un reportaj despre hotelul Concordia din Bucureşti, locul în care Alexandru Ioan Cuza a fost numit Domn al Moldovei şi al Ţării Româneşti, înfăptuindu-se astfel Unirea celor două principate. Din păcate, clădirea din centrul vechi al capitalei este acum lăsată în paragină, printre numeroase terase şi pub-uri. Tot la Telejurnalul matinal vom vedea cum se serbează Ziua Unirii la Iaşi şi la Timişoara, prin duplexuri realizate cu studiourile teritoriale ale TVR. După ora 8.00, Radu Tudor şi Oana Dobrescu discută cu dr. Ernest OberländerTârnoveanu, director al Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR), despre unire în contextul luptei de astăzi pentru globalizare, dar şi despre „exponatul lunii” de la MNIR – bilele de vot şi urna în care au fost acestea depuse la alegerea lui Alexandru Ioan Cuza din 1859.

Seara, de la 22.10, TVR 1 difuzează piesa de teatru File din Cronica Unirii (1979), o adaptare după „Cuza Vodă”,deMircea Ştefănescu. Regia este semnată de Eugen Todoran, iar din distribuţie fac parte Costel Constantin, Florina Cercel, Florin Scărlătescu, George Motoi, Cornel Coman, Ion Focşa, Ileana Cernat, Emil Hossu etc. Subiectul piesei este o evocare dramatică a momentului istoric al Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

„Fără Unirea lui Cuza nu ar fi existat România, marii poeţi ar fi scris într-o limbă a unor provincii oarecare, marii sportivi ar fi defilat sub alte stindarde, istoria noastră de până la Cuza ar fi fost anexată de alte istorii. Şi, desigur, fără Unirea lui Cuza, regii de după el nu ar fi avut ce întregi şi desăvârşi. Cuza a făcut să se audă numele României în lume pentru că el a numit aşa ţara noastră!” afirma Ioan T. Morar, susţinătorul domnitorului Cuza în cadrul programului „Mari Români”, derulat de TVR în 2006. Pe 24 ianuarie, de la ora 23.50, telespectatorii TVR 1 pot urmări documentarul Alexandru Ioan Cuza, realizat pentru acest program de Laurenţiu Rusescu.

Şi în programul TVR 3 din 24 ianuarie se regăsesc emisiuni dedicate rememorării celor mai importante evenimente ce au precedat alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al celor două ţări române, cât și reflectării în prezent a acestui unic şi decisiv moment pentru identitatea națională.

Împlinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor vă fi aniversată la TVR 3 începând cu ora 7:00, la Regional Cafe. În cadrul emisiunii transmise simultan pe TVR 3 şi TVR Iaşi vor fi prezentate documente în premieră și exponate unicat ce constituie mărturii ale acestui moment. În studio se vor afla istoricii Aurica Ichim şi Cătălin Botoşineanu, precum şi interpreţii Veta Biriş şi Nicolae Glib. Studiourile TVR Timişoara şi TVR Craiova vor reflecta atmosfera de atunci în celelate provincii istorice, iar itinerarul Unirii va reveni în Moldova prin reportajele realizate la Focşani şi la Palatul Cuza de la Ruginoasa.

De la ora 9.30, sub genericul Clipa unică de istorie,TVR 3transmite, prin intermediul Studioului teritorial Iaşi, manifestările desfăşurate în Piaţa Unirii din capitala Moldovei. Semnificaţiile evenimentului vor fi comentate în studio de prof. dr. Adrian Cioroianu, decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti şi prof. dr. Gheorghe Iacob, prorector al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi.

Ziua Unirii va fi aniversată, la TVR 3, şi prin ediţia specială a emisiunii Tele-viziunea mea, de la ora 17.00, realizată, de asemenea, de TVR Iaşi. Aurica Ichim, directorul Muzeului Unirii din Iaşi, împreună cu invitații săi, Smaranda Gâlea şi Gheorghe Bălan, ne invită să păşim în atmosfera acelor ani.

Foto Credit: TVR

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

Mihai Bendeac iese din platoul ”iUmor” din cauza unei concurente: ”Nu puteam să mă uit la ea!”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Mihai Bendeac va avea bătăi de cap încă din prima ediție a celui de-al cincilea sezon iUmor”! Cea mai îndrăgită emisiune de umor din România revine duminica aceasta, 25 februarie, de la ora 20.00, la Antena 1.

În prima ediție ”iUmor” din cel de-al cincilea sezon, duminică, de la 20.00, pe Antena 1, juratul Mihai Bendeac va avea bătăi de cap din cauza unei concurente venite chiar de la Londra. Cum tânăra era o prezență extrem de agreabilă, actorul s-a gândit că, din nou, unii ar putea crede că votul său ar putea fi influențat de acest factor. Ca urmare, juratul ”iUmor” a părăsit sala râzând: ”Eu o să votez și o să plec repede!”. ”Doamne, ce urâtă era… Nu puteam să mă uit la ea!”, a glumit apoi Mihai Bendeac cu Șerban Copoț.

Anul acesta, aspiranții la marele premiu „iUmor” au adus cele mai amuzante numere de stand up, magie, mimă sau improvizație, inedite și pentru jurați, dar și pentru telespectatorii care vor urmări și vor vota prestațiile din sezonul cu numărul cinci, începând din 25 februarie, de la ora 20.00, la Antena 1.

 

Fiecare dintre cei trei jurați își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

Concurenţii din fiecare ediţie care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Cei trei câștigători de până acum au fost Vlad Grigorescu (sezonul I), Maria Popovici (sezonul al II-lea), Doina Teodoru (sezonul al III-lea) și Ana Maria Calița (sezonul al IV-lea).

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Au început filmările pentru sezonul 2 ,,The Wall – Marele Zid”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

După 45 de ediții, ,,The Wall- Marele Zid” a încheiat un prim sezon plin de emoție și strălucire, iar jocul imprevizibil din fața proiecției a schimbat de nenumărate ori destinul concurenților.

Emisiunea fenomen revine cu sezonul al doilea, care va fi difuzat pe Antena 1 din această primăvară, iar Valentin Butnaru și echipa de producție au aterizat deja în Polonia- acolo unde se află platoul de filmare.

Prezentatorul show-ului, Valentin, este foarte încântat să revină la filmări și nerăbdător să cunoască poveștile impresionante ale oamenilor buni care se vor lupta cu Marele Zid. Deși recunoaște că programul de filmare nu a fost deloc ușor la început, știe că limitele pot fi depășite atunci când pui pasiune în ceea ce faci: ,,Abia așteptam să revin în fața Marelui Zid. Am emoții, dar sunt constructive și sunt convins că și de data aceasta voi cunoaște oameni frumoși și norocoși.”, a declarat acesta.

Echipa de producție poloneză a fost la fel de entuziasmată să îi primească pe românii din spatele     show-ului ,,The Wall-Marele Zid la ei acasă. De dimineață, au organizat un mic dejun în cinstea lor, unde au rememorat cele mai frumoase momente din edițiile trecute, atât din platou, cât și din spatele camerelor de filmat. În primul sezon, chiar la finalul ultimei emisiuni, polonezii au proiectat pe Marele Zid un mesaj emoționant- ,,I love Romania”, în semn de recunoștință pentru o colaborare frumoasă și fructuoasă.

Anul acesta, Valentin Butnaru își petrece ziua de naștere pe platoul de filmări: ,, Cum îmi petrec ziua de naștere?! Păi, la filmări pentru noul sezon The Wall-Marele Zid, evident! De ce e evident? Pentru că sunt înconjurat de oameni geniali, fac ceva ce iubesc și mă distrez în tot timpul asta! E perfect! Mă simt  extraordinar alături de prietenii mei de aici. De ziua mea…sper ca Marele Zid să fie darnic cu concurenții.”, a mărturisit moderatorul.

Fiecare ediție ,,The Wall- Marele Zid” a fost unică și a redat povești frumoase ale oamenilor care au avut curajul să se înscrie într-o competiție a norocului și a strategiei, iar al doilea sezon promite surprize, dar și câștiguri impresionante. Suma totală a premiilor a ajuns până în acest moment la 2,620,676 RON, dar zâmbetele, lacrimile de fericire și reacțiile emoționante ale concurenților au fost nenumărate. Emisiunea ,,The Wall- Marele Zidrevine din această primăvară la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Vineri, la Românii au talent, vedem la ce visează Mihaela Rădulescu încă din copilărie!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Jurații sunt plini de surprize în cea de-a doua ediție a sezonului 8 Românii au talent.

Inspirat de apariția inedită a unui concurent și de momentul pe care-l prezintă, Andi spune: ”În costumul ăla de panteră roz pot să mă îmbrac și eu.”, iar Mihaela continuă: ”Hai, du-te acum pe scenă! Vreau să-l văd pe Andi pantera roz, visez asta din copilărie!”. Pentru a-l încuraja pe jurat să facă transformarea, publicul îl aclamă și-l aplaudă frenetic.

Andi apare pe scenă în ritm de saxofon, cu mișcările specifice simpaticei pantere și face o demonstrație de talent autentic în fața a sute de persoane și a colegilor săi. ”Deși credeam că le-am văzut pe toate, sezonul 8 vine cu foarte multe surprize. Și din partea concurenților, dar și din partea juraților.”, spune Andra, impresionată până la lacrimi… de râs de reprezentația lui Andi, iar Smiley completează din culise: ”Seamănă cu mine din profil!”.

Vineri, de la 20:30, vedem întregul moment care provoacă ropote de aplauze și hohote de râs în sală, dar vedem și care este motivul pentru care unul dintre jurați declară că este extrem de nervos.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending