HomeMAGAZINEvenimenteLansare album Alexandru Tomescu – Stradivari Obsessions la Libraria Humanitas

Lansare album Alexandru Tomescu – Stradivari Obsessions la Libraria Humanitas

In preajma deschiderii primei editii a Festivalului RadiRo, Libraria Humanitas Kretzulescu impreuna cu violonistul Alexandru Tomescu va invita la extraordinara lansare a albumului Stradivari Obsessions, care va avea loc luni, 17 septembrie, ora 19.00, pe terasa.

Albumul cuprinde integrala Sonatelor pentru vioara solo compuse de Eugène Ysaÿe. Fiecare dintre cele Sase Sonate au fost dedicate de compozitorul belgian cate unui mare violonist, a treia dintre ele fiind scrisa pentru si in stilul lui George Enescu. Ca si in cazul aparitiilor discografice anterioare, la inregistrarea acestui album a contribuit renumitul inginer de sunet german Jakob Händel.

Invitatii serii de luni sunt Mihai Constantinescu, Dan Dediu, Tiberiu Soare si Vlad Zografi. Veniti pe jos si la timp pentru ca mai avem de gustat si ascultat povestea vinurilor Domeniilor Vinju Mare spusa de Cosmin Zidureanu.

Alexandru Tomescu va avea doua aparitii in Festivalul Orchestrelor Radio „RadiRo”. Pe 24 septembrie il puteti vedea interpretand Concertul pentru vioara si orchestra in Re Major, op. 35 de Ceaikovski, alaturi de Orchestra Rai Torino, la Sala Mare a Palatului. Iar pe 25 septembrie, piese de Borodin, Stravinski si Schubert, cu cvartetul Ad Libitum la Studioul de concerte „Mihail Jora” al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Festivalul Orchestrelor Radio „RadiRo” va avea loc in perioada 23-29 septembrie la Sala Mare a Palatului si Sala Radio. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul oficial: www.radirofestival.ro .
Pentru publicul din tara, toate concertele festivalului vor fi transmise in direct pe frecventele in FM ale posturilor Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical si online pe www.radioromaniacultural.ro si www.romaniamuzical.ro .

Abonamentele si biletele pentru Festivalul RadiRo s-au pus in vanzare in reteaua si pe site-ul Eventim (www.eventim.ro), respectiv pe site-ul oficial al festivalului – www.radirofestival.ro. Prima editie a Festivalului International al Orchestrelor Radio „RadiRo” se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Festivalul International al Orchestrelor Radio „RadiRo” este produs de Radio Romania. Coproducatori: Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCuB si Societatea Romana de Televiziune.
Parteneri principali: Enel, Vodafone, Spectacular.
Parteneri: Zilele Culturale ale BNR, Tarom, Dacia, Sala Palatului.
Sponsori: Lenovo, La Mama, Julius Meinl, Cafepedia, Banca Transilvania, Borsec, Radisson, Epson.
Parteneri media: Carturesti, Euronews, RFI Romania, Mezzo, Librariile Humanitas, Jurnalul National, Melos, Business Review, Media Image.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns