HomeMAGAZINEvenimenteLeonard Cohen. O seara romantica de neuitat cu lordul cantecului romantic

Leonard Cohen. O seara romantica de neuitat cu lordul cantecului romantic

Bucuresti, 22 septembrie 2012, Piata Constitutiei. O seara petrecuta alaturi de Leonard Cohen, din Canada, care a implinit recent 78 de ani. O seara care putea fi numai minunata, alaturi de o voce unica, o sensibilitate pe masura, cantece legendare si o atmosfera de basm.

La ora 20 fix announcerul comunica deja debutul unui concert de poveste, alaturi deja de peste 15.000 de oameni in Piata Constitutiei, dar si de alte mii care au preferat sa asculte vocea lui Leonard Cohen de departe, de langa Piata. Si magia s-a impletit pe loc, cand maestrul de ceremonii a inceput „Dance Me to the End of Love”, hit celebru pe tot mapamondul.

Au urmat alte si alte melodii, mai noi sau mai vechi, de pe noul album Old Ideas sau nu. The Future, Anthem, Darkness sau Amen, pe de o parte, Waiting for a Miracle, In My Secret Life, I can’t forget sau Everybody knows din ciclul celor mai vechi. Toate au razbatut intr-o piata mai mult decat senina, pe o vreme perfecta, cu o Luna, romantica si ea, cocotata in varful unui Bucuresti devenit meloman pentru o seara.

Spectacolul a avut loc in doua parti, prima pana la 22, a doua terminandu-se aproape de miezul noptii. Cea de-a doua parte a concertului a cuprins atât piese de pe albumele vechi, cât şi melodiile de pe cel nou cu care publicul s-a dovedit a fi destul de familiarizat. Fără să pară deranjaţi de frigul care s-a lăsat după ora 21.00, spectatorii au cântat şi s-au bucurat la fiecare dintre piesele interpretate de Leonard Cohen sau de membrii trupei sale în partea a doua a spectacolului – „Tower of Song”, „Night Comes On”, „Suzanne”, „Heart With No Companion”, „The Gypsy’s Wife”, „The Partisan”, „Democracy”, „Coming Back To You” (cântată de Webb Sisters), „Alexandra Leaving” (interpretată de Sharon Robinson), „Hallelujah”, „I’m Your Man” şi „Take This Waltz”, care a şi încheiat concertul.

Publicul din Piaţa Constituţiei a aplaudat în picioare prestaţia lui Leonard Cohen şi a colegilor lui de scenă şi tot în picioare a primit şi ascultat cele patru piese care l-au readus de două ori pe scenă pe artist, la cerinţa celor prezenţi. Cohen şi-a încheiat reprezentaţia cu patru bucăţi muzicale celebre – „So long, Marianne” (scrisă cu şi despre Marianne C. Stang Jensen Ihlen, care i-a fost soţie timp de aproape 10 ani şi alături de care a trăit în Grecia), „First We Take Manhattan”, „Famous Blue Raincoat” şi „Save the Last Dance for Me” (piesă care a aparţinut trupei americane The Drifters).

In incheiere, un moment de gala, cu Leonard Cohen..:

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns