HomeMAGAZINEvenimenteLinksys aduce pe piata locala cel mai rapid router Linksys Smart Wi-Fi cu tehnologie AC

Linksys aduce pe piata locala cel mai rapid router Linksys Smart Wi-Fi cu tehnologie AC

Cisco a anuntat astazi lansarea primului router Linksys Smart Wi-Fi cu tehnologie 802.11ac insotit de un conector media universal compatibil pentru conectarea in sistem wireless a diferitelor dispozitive, cum ar fi Smart TV, Blu-ray si console de jocuri la viteze de ordinul gigabitilor.

Routerul Linksys Smart Wi-Fi AC 1750 HD Video Pro ofera cele mai bune performante Wi-Fi din portofoliul de routere Linksys Smart Wi-Fi si, impreuna cu conectorul media universal AC Linksys, este disponibil la comercianti si in magazinele on-line.

Routerul Linksys Smart Wi-Fi AC 1750 HD Video Pro este prevazut cu tehnologia wireless de ultima generatie, 802.11ac, oferind performante deosebite cu viteze Wi-Fi de pana la 450+1300 Mbps1. Poate atinge viteze de aproximativ trei ori mai mari decat produsele 802.11n actuale, ofera o raza de actiune mai mare si o fiabilitate mai buna, contribuind la  reducerea consumului energetic al dispozitivelor mobile. Alaturi de noua platforma Linksys Smart Wi-Fi2, performanta de varf a acestuia permite consumatorilor sa isi controleze reteaua personala si dispozitivele proprii cu ajutorul instrumentelor si aplicatiilor inteligente Wi-Fi.

„Proiectat  pentru a face fata cresterii explozive a consumului de video si numarului tot mai mare de dispozitive personale cu functie Wi-Fi, noul router Linksys Smart Wi-Fi cu tehnologie AC asigura viteza mult sporita si simplitate, schimband totodata modul in care consumatorii interactioneaza cu propria aparatura electronica si cu continutul HD – oferindu-le posibilitatea de a-si gestiona dispozitivele de la distanta cu ajutorul aplicatiilor usor de folosit de pe dispozitivul mobil,” a declarat Brett Wingo, Vicepresedinte si Director General, Cisco Home Networking. „Imbinam performanta Wi-Fi de top cu usurinta in utilizare si inteligenta  superioara pentru a oferi clientilor o experienta unica.”

Pentru a avea acces la toate aceste beneficii, consumatorii pot crea un cont optional Linksys Smart Wi-Fi in timpul configurarii produsului. Dupa creare, contul Linksys Smart Wi-Fi poate fi accesat in siguranta din orice browser web sau, prin aplicatia Linksys Smart Wi-Fi, de pe un smartphone sau o tableta. Astfel, reteaua personala si dispozitivele conectate la aceasta pot fi accesate si controlate oricand si de oriunde, iar, impreuna cu aplicatiile mobile, echipamentul permite consumatorilor experiente cu totul noi. De exemplu, parintii pot controla si mai usor continutul urmarit de copiii lor pe internet cu ajutorul aplicatiilor Block the Bad Stuff si Netproofer, iar cei care calatoresc in interes de afaceri pot vedea ce se intampla acasa cu ajutorul aplicatiei Gemini IP Camera Viewer. In prezent este disponibila o varietate de aplicatii Linksys Smart Wi-Fi, care in curand va fi extinsa cu noi aplicatii de la dezvoltatorii din Comunitatea Linksys.

Pentru a simplifica procesul de conectare a dispozitivelor la retea, facilitatea SimpleTap™ a fost introdusa impreuna cu routerele Linksys Smart Wi-Fi. SimpleTap permite consumatorilor sa conecteze dispozitive la routerul Linksys Smart Wi-Fi printr-o simpla apasare de buton sau  scanarea rapida a unui dispozitiv sau a unei etichete NFC, adaugarea dispozitivelor la reteaua personala Wi-Fi fiind astfel mai usoara ca niciodata.

Pe langa adaugarea unui nou router in portofoliul Smart Wi-Fi, Linksys isi continua colaborarea cu liderii din industria aparaturii electronice de larg consum in vederea simplificarii si optimizarii experientei personale de conectare a consumatorilor. In acest sens, Linksys a incheiat un parteneriat cu LG Electronics, prin care consumatorii vor beneficia de cea mai buna experienta de vizualizare HD pe televizoare Smart, cu ajutorul serviciilor video la cerere de tipul Netflix, Hulu si YouTube HD.

„In cadrul strategiei LG de pozitionare ca lider in domeniul televizoarelor Smart, colaborarea cu Linksys ne va permite sa oferim consumatorilor cea mai buna experienta in ceea ce priveste divertismentul prin streaming chiar la ei acasa. Le oferim experienta televizoarelor LG Smart cu ajutorul ecranului unic Home Dashboard si al telecomenzii magice (Magic Remote) si in acelasi timp ne concentram eforturile si pe simplificarea conectivitatii retelei personale. Folosirea routerelor Linksys Smart Wi-Fi care garanteaza si experiente de streaming superioare reprezinta un pas important in relatia tot mai complexa dintre LG si Cisco”, a declarat TI Cho, Director Planificare Produse TV, LG Electronics Inc.

In arhitectura echipamentului s-a introdus o prioritizare a pentru continutul livrat catre un Smart TV astfel incat efectul asupra performantei celorlalte dispozitive conectate, cum ar fi smartphone-urile, tabletele sau alte echipamente sa fie cat mai mic.

Cisco pune la dispozitie consumatorilor aceste produse atat prin intermediul comerciantilor si magazinelor on-line cat si prin intermediul furnizorilor de servicii cu care colaboreaza. Qatar Telecom (Qtel) din Orientul Mijlociu este primul furnizor de servicii la nivel global care instaleaza produse Linksys Smart Wi-Fi pe baza de tehnologie AC pentru clientii sai care utilizeaza conexiunea in banda larga prin fibra. Qtel ofera o gama completa de servicii de telecomunicatii in Qatar si in cele 17 tari in care este prezenta.

Preturi si disponibilitate:

Routerul Linksys Smart Wi-Fi AC 1750 HD Video Pro (modelul EA6500) are un pret recomandat de 949 de lei la principalii comercianti si in magazinele on-line. Conectorul media universal compatibil Linksys AC (modelul WUMC710) are un pret recomandat de 579 de lei.

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stirbu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns