HomeALL MEDIALiviu Luca, prim-vicepreşedintele CNSRL Frăţia, audiat în dosarul “Realitatea”

Liviu Luca, prim-vicepreşedintele CNSRL Frăţia, audiat în dosarul “Realitatea”

Liviu Luca, prim-vicepresedintele CNSRL Frăţia, a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul de spălare de bani “Realitatea Media”, informeaza Romania Libera.

Luca a controlat PSV Company, fosta Petromsevice, societate acţionară în “Realitatea Media”.

În cazul “Realitatea Media”, s-a reţinut infracţiunea de spălare a banilor, având în vedere că există date şi indicii temeinice că a fost finanţată cu bani proveniţi din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut.

Procurorii au început urmărirea penal împotriva “Realitatea Media”, SC „Strategies-Research-Investments” SRL şi “Rovigo” SPRL.

În timp ce Realitatea Media a fost acuzată de spălare de bani, SC „Strategies-Research-Investments” SRL este acuzată de săvârşirea infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor ( ar fi fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor), iar persoana inştiintată a fost Cosmin Guşă , administratorul firmei.

În cazul Rovigo SPRL, s-a reţinut infracţiunea de bancrută frauduloasă, având în vedere că există date şi indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea .

De asemenea, în acelaşi dosar au mai fost învinuite circa 15 persoane, între care Maricel Păcuraru, partenerul lui Cosmin Gusă, alături de doi avocaţi şi alte nouă persoane folosite drept paravane pentru spălări de bani, delapidare, bancrută frauduloasă, fals şi uz de fals cu consecinte deosebit de grave.

Competenţa DNA este atrasă, între altele, şi de faptul că în acest dosar este suspectat de trafic de influenţă Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al ex-şefului ANAF Sorin Blejnar. Marta s-ar fi ocupat de finanţările ilegale ale Realitatea din protejarea evaziunii fiscale făcute de firme impălicate în cometul cu combustibili. Marta este dispărut, fiind dat în urmărire internaţională.

Liviu Luca este judecat în alte două dosare: cel privind administrarea patrimoniului CNSLR-Frăţia, precum şi dosarul privind devalizarea Petromservice.

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stanciu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns