Connect with us

Revista Presei

Locuitori din Deva castiga in instanta dreptul de a nu fi poluati Autorizatia de mediu a Complexului AquaLand din Deva a fost anulata in mod irevocabil

Published

on

Cluj-Napoca, 05 octombrie 2012– Curtea de Apel Alba a luat o decizie irevocabila de anulare a autorizatiei de mediu pentru un complex de agrement din orasul Deva ca urmare a actiunii judecatoresti ai unui grup de cetateni din vecinatatea complexului, afectati de zgomotul si poluarea  produsa de instalatie. Asociatia Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM) a intervenit in actiune in interesul reclamantilor.

In anul 2010 Primaria Deva a terminat lucrarile si a pus in functiune un complex de agrement tip ‚AquaLand’ situat in orasul Deva, aceasta fiind si proprietarul instalatiei. Incinta complexului, in suprafata totala de 10000 de mp de bazine de inot, restaurante si terase este o sursa permanenta si masiva de zgomot si vibratii pentru locuintele invecinate, aflate la numai 5 m distanta. Cea mai problematica instalatie a Complexului este insa o statie de productie de energie electrica si termica in cogenerare, care produce un zgomot ce depaseste cu mult valorile admise in zonele rezidentiale. Pe data de 3 decembrie 2009 APM Hunedoara a emis o autorizatie de mediu pentru functionarea statiei de cogenerare a complexului.

Proiectul complexului nu a trecut prin procedura de evaluare a impactului asupra mediului si a consultarii populatiei. Mai mult, conform PUG Municipiul Deva, in zona in care este amplasat obiectivul sunt interzise constructiile in care desfasoara activitati poluante, producatoare de noxe.

Mai multi locuitori, proprietari ai caselor din zona de impact a instalatiei, au deschis o actiune in instanta impotriva Primariei Deva, a APM Hunedoara si a titularului actual al autorizatiei de mediu SC Aqualand Deva SRL prin care au solicitat anularea autorizatiei de mediu eliberate de APM Hunedoara pentru statia de cogenerare a complexului. CIDRM a intervenit in actiune in interesul reclamantilor. Dupa ce Tribunalul Hunedoara a respins actiunea, reclamantii si asociatia au facut recurs impotriva hotararii primei instante, recurs solutionat de Curtea de Apel Alba prin decizia din 01.10.2012, pronuntata in Dosar 1216/97/2010.

„Incepand cu luna decembrie a anului 2009 eu si vecinii mei am depus numeroase sesizari la toate autoritatile locale competente privind faptul ca suntem deranjati de zgomotul, vibratiile si noxele eliberate in aer de instalatie insa toate acestea au ramas nerezolvate. Autoritatile locale negau ca exista zgomot produs de statia de cogenerare si pentru mine a devenit o certitudine ca pentru a ne rezolva problemele cauzate de abuzul acestor autoritati solutia era instanta de judecata. Cred ca orice cetatean care se considera nedreptatit de consecintele care se rasfrang asupra lui de anumite decizii si acte emise de autoritati publice ar trebui sa apeleze la instantele de judecata. S-ar ajunge astfel  la o atentie marita si din partea autoritatilor publice atunci cand emit acte cu posibil impact asupra populatiei”, a declarat Domnul Sorin Lucaciu, initiatorul actiunii in instanta.

„Vom monitoriza atent felul in care Primaria Deva, APM Deva si tutularul actual al autorizatiei vor intelege sa respecte decizia pronuntata de Curtea de Apel. Desi decizia ar trebui sa duca la incetarea imediata a functionarii statiei de cogenerare a complexului, aceasta inca functioneaza, titularul autorizatiei sustinand ca este inca in curs de a identifica o solutie de oprire a sa”, a declarat Simion Stefania, director executiv al  CIDRDM

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Un jurnalist de la ziarul Adevarul reclama cenzura dupa un interviu cu un consultant politic

Published

on

Ziaristul Mircea Barbu reclama intr-o postare pe Facebook o presupusa cenzurare a interviului pe care i l-a luat consultantului politic american Roger Stone, noteaza Hotnews.ro

Mircea Barbu scrie ca redactorul-sef Dan Marinescu, i-a cerut sa elimine din interviu doua intrebari – una legata de episodul in care Donald Trump facea o referire ireverentioasa la adresa unei femei, si alta despre un episod din trecutul lui Stone, cand acesta postase un anunt pe un site de swingeri. Marinescu spune a declarat pentru HotNews.ro ca „i-am zis sa scoata doua intrebari care nu cred ca aveau profilul ziarului Adevarul”.

Mircea Barbu scrie ca, pe langa cererea lui Dan Marinescu, a mai fost sunat si de actionarul ziarului, Cristi Burci, in legatura cu interviul luat lui Stone.

„Conducerea Adevărul a pus presiuni considerabile asupra mea, jurnalist angajat full-time, să scot anumite intrebări incomode dintr-un interviu cu Roger Stone, un controversat consultant politic american”, scrie Barbu pe contul sau de Facebook.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Cea mai mare televiziune din Orientul Mijlociu, Al-Jazeera ar urma sa fie inchisa!

Published

on

Al-Jazeera, telviziunea din Orientul Mijlociu care emite din anul 1996 si a revolutionat mass-media din lumea araba, risca sa fie inchis.

 

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egiptul si Bahrainul si-au suspendat luna trecuta relatiile cu Qatarul, pe care l-au acuzat ca finanteaza terorismul si au acordat conducerii de la Doha 10 zile sa se conformeze solicitarilor lor, pentru a ridica sanctiunile diplomatice si economice fara precedent. Printre aceste solicitari se numara si inchiderea televiziunii Al-Jazeera, scrie The Guardian, citat de Hotnews.ro .

Termenul impus de cele patru tari arabe pentru indeplinirea solicitarilor de catre Qatar, in schimbul ridicarii sanctiunilor diplomatice si economice fara precedent si a blocadei agresive, expira la inceputul saptamanii viitoare.

Pe lista de 13 solicitari se afla de asemenea si aceea ca Doha sa isi intrerupa legaturile cu miscarile Fratii Musulmani, Hezbollah, precum si cu gruparile Al-Qaida si Statul Islamic.

 

Foto Credit: Al-Jazeera

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Jurnalista Sorina Matei anunta ca il va da in judecata pe seful EVZ, Dan Andronic

Published

on

Jurnalista Sorina Matei a anuntat duminica, pe contul ei de Facebook, ca a decis sa-l dea in judecata pe Dan Andronic dupa ce seful Evenimentului zilei a acuzat-o in mai multe randuri de legaturi cu serviciile de informatii, informeaza Hotnews.ro .

Dan Andronic, urmarit penal in mai multe dosare, a acuzat-o in mai multe randuri pe Sorina Matei de legaturi cu serviciile de informatii. Lunea trecuta, el a scris in Evz ca articolele ei erau folosite de generalii SRI pentru a se razboi intre ei. Tot luna aceasta, Andronic a sustinut pe Facebook ca Matei a fost angajata de doua televiziuni dupa interventii din SRI.

 

Iata ce a scris jurnalista pe contul sau de Facebook:

„Am decis impreuna cu avocatul meu actionarea in instanta a lui Dan Catalin Andronic pentru acte de denigrare si discreditare personala si profesionala savarsite prin comunicarea publica a unor informatii mincinoase si defaimatoare de natura sa aduca o afectare grava a drepturilor nepatrimoniale apartinand subsemnatei constand in onoare, demnitate, reputatie si imagine.

Avand in vedere ca respectivele comunicari publice ale lui Dan Catalin Andronic, preluate de catre entitati de presa, reprezinta acuzatii concrete si directe, prezentarea acestora fara niciun element probator determina intentia exclusiva de discreditare si denigrare personala si profesionala a subsemnatei.

De mai bine de 2 ani, am raspuns public insinuarii defaimatoare si denigratoare facute in contextul problemelor penale ale Elenei Udrea de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pe care in lipsa unei acuzatii directe, explicite si concrete nu am putut sa-l actionez in judecata.

De asemenea, am raspuns public acuzatiilor grave si dovedit neprobate facute de Elena Udrea si in acest sens am prezentat si public documente concrete in sustinerea afirmatiilor mele.

Am raspuns de asemenea public acuzatiilor facute de Sebastian Ghita care, din 18 Mai 2016, se afla la fel ca si Dan Catalin Andronic sub incidenta unei notificari legale privind incalcarea drepturilor nepatrimoniale din partea subsemnatei.”

 

Foto Credit: Inpolitics 

REZULTATE PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending