Connect with us

LIFE STYLE

Loredana – „Apa” metamorfoza dragostei universale

Published

on

Metonimia versului fascineaza  din nou in muzica Loredanei intr-un nou album, cu versificatie invaluita in vraja simbolurilor verbale polisemanatice  de aceasta data apa, sursa de inspiratie , element chimic de baza al creatiei,  sursa de viata, de puritate,  liniste si poate chiar dragoste, ce vine sa astoaie setea si dorinta de amor ideal exprimata si asumata, Loredana transpunandu-se intr-un cumul de roluri al caror numitor comun ar fi  „vala/valoa ….”<-rea mea? >.

In contrabalans ne linisteste  un hip-hop clasic de replica, bine calibrat melodic  interpretat  intr-un frumos un ton armonic polifonic inferior, de artistul sau partener, in replica la caleidoscopul  panoramic al ipostazelor posibile si chiar imaginare  in care artista se transpune (cantareata clasica,  femeie  fatala, de servici, Freddie), toate in incercarea sa de a face posibila dragostea mult dorita in aceasta existenta oarecum patriarhala – hip-hopoida a Cabronului aparent stapan al situatiei (metonimic -element fundamental complementar  -„carbonul” ca antiteza solida a apei -perfecta complementaritate a atractiei), astfel ca prin intermediul “apei” Loredana identifica  metamorfoza spre dragostea universala ! , link si liant – simbol de legatura intre orice forma de stare a materiei fie si iubire,   apoi hiperbolizand  substratul de esenta al dragostei fatidice intre protagonisti, tot plecand de la apa si cabronul din metonimia considerata de  noi ca fiind esente fundamentale  ale oricarei existente ;  o necesitate a incercarii de metamorfozare in orice ar fi necesar spre contopirea  cu perfecta iubire, luand in calcul tot ceea ce se poate  in transformarea poate (ne)necesara catre scopul atingerii stringului spiritual de legatura cu el, platind pretul oricarei calatorii transdimensionale spre existente ce ar putea cataliza aceast frumos vis de dragoste  si l-ar aduce  la numitorul comun al sufeletelor pereche.

Adapa  sufletul parca resemnat si regasit al artistei de acum… „apa” … simbolul curgerii si transformarii, al contopirii spiritelor celor doi , ca o perfuzie sustenabila pentru dragostea-I  reala de fapt si acum, poate cea mai reala, dar cu impas de incompatibilitate a substantelor apa /C,  insa cu maxima atractie si perfectiune ce o presupun doua elemente chimice de semn opus care se atrag puternic,  dar a caror unire in atom pare ca ar fi posibila doar intr-o alta dimensiune valorica , sau fizica, insa cu o promitatoare prefigurare  in aceaste  imagini ale clipului , cu un usor iz al nuantelor parca de culori sepia… frumoasa esenta de romantism, de acum si aici …..,fiindca ”apa e valoa…” si simbolistica  acesteia  ar trebui sa salveze romanta nedusa la bun sfarsit, inca.

Dorinta de legatura intima ideala transformata in clip ca un final de  <commedia dell ‘arte>, poate impiedicata  de  realitatea atractiei apoteotice catre formatul masculin ajuns in zilele noastre aparent infailibil, totusi poate nu …caci  “probabil ca maine o sa fim dar nu pot diseara…” Cabron admitand  si recunoscand prin inscriptia de pe spatele lui subjugarea – daca judecam nemetonimic ori semantic  ci efectiv pur  lingvistic al paronimiei  (NR. vezi traducerea din spaniola a inscriptiei „cabron”) .

Versatilitatea curgerii apei, ramane laitmotivul de invocare mantrica a dragostei ultime  in cronodestinologia artistei, materializata intr-un mix pop de excelenta profunzime exprimata pe un stil muzical “light” exceptional.

Autor,

Dr. Adrian Paler-psihiatru, psihanalist

 

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

LIFE STYLE

3 tipuri de personalităţi pe care ar trebui să le eviţi

Published

on

Gândiți-vă la toți oamenii cu care lucrați sau interacționați în mod regulat. Ați întâlnit vreodată tipul negativ, critic sau cel care face pe victima? Pariez că-ți amintești unul dintre acești oameni chiar acum.

 

În opinia profesorului internaţional de yoga Dana Ţupa, pesimiștii răspândesc negativitatea ca gripa și trebuie să ne limităm expunerea, deoarece atunci când le transmitem un lucru pozitiv, acela se va întoarce înapoi în formă negativă. Pesimiştii au puterea de a afecta negativ nu numai viziunea ta, ci și cultura sau chiar reputația ta.

De asemenea, specialistul afirmă că succesul nostru în viaţă constă în a ne alege foarte bine anturajul, în a decide de cine să ne lăsăm influenţaţi sau nu şi în a încerca să evităm factorii perturbatori care ne pot destabiliza de la drumul nostru asumat.

 

Cele trei tipuri de personalităţi care ne ţin departe de la obiectivele noastre

 

  1. Tipul negativ

“Acest tip de persoană pare să aibă o problemă pentru fiecare soluție și iubește să scurgă entuziasmul din orice idee nouă. Mantra lui este: „Acesta este modul în care a fost întotdeauna făcut”. Când se deschide o fereastră spre oportunitate, el te va trage la umbră. Îți va împiedica energia și îți va încetini ritmul. Nu îți va oferi energie dacă te vei inconjura de acest tip de persoană. Nu te poți aștepta să ai o viață pozitivă dacă te înconjori cu oameni negativi”, declară profesorul de yoga Dana Ţupa.

 

  1. Tipul critic

“Criticii sunt cunoscuți pentru că au de găsit tot timpul ceva deranjant de spus despre toată lumea și sunt deosebit de faimoși pentru tranzacționarea informațiilor confidențiale sau negative despre ceilalți. Criticii folosesc bârfele pentru a le lega și pentru a controla miniaturi. Nu lăsați niciodată pe nimeni care nu a făcut nimic să vă spună cum să faceți ceva”, declară profesorul de yoga Dana Ţupa, directorul PURNA Yoga Academy.

 

  1. Tipul victimă

“Niciodată nu este capabil să accepte responsabilitatea personală, viața pare nedreaptă față de victime. Puntea este întotdeauna stivuită împotriva victimelor și nu au decât ghinion. Îi veți recunoaște prin scuzele lor de semnătură”, menţionează Dana Ţupa.

 

Mai multe detalii pe retetedesanatate.ro 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

LIFE STYLE

Culorile puternice: unul dintre cele mai mari trenduri in 2018, ghid de stil by Loredana Ciangau @ L’Atelier Couture

Published

on

Una dintre vestile bune, care vine odata cu noul an este ca a venit in sfarsit momentul sa incerci noile trenduri prezentate la Saptamanile Modei de acum cateva luni! Pe unele dintre ele poate le cunosti si le-ai incercat deja, dar multe altele asteapta inca sa fie descoperite si testate…

Unul dintre cele mai mari trenduri ale sezonului urmator se anunta a fi culorile puternice, precum galben, rosu, violet si nuantele aprinse de roz. Piesele in culori puternice pot fi purtate in mai multe feluri. Le poti purta impreuna, intr-un colour block, sau poti purta o singura piesa statement intr-o culoare vibranta, cum ar fi o rochie fluida sau o pereche de cizme pana la genunchi.

 

Daca ti-ai propus de mult sa iesi din monotonia non-culorilor, nu exista moment mai bun sa incerci, decat acum! Ce alta modalitate mai buna sa combati melancolia perioadei reci decat un outfit in culori puternice?! Descopera mai jos propunerile noastre in nuante vibrante pentru un inceput de an plin de culoare!

Loredana Ciangau, designerul brandului L’Atelier Couture ne ajuta sa vedem cele mai interesante propuneri pentru a fi in stil in acest sezon!

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

LIFE STYLE

MIA, singurul salon mobil de manichiură-pedichiură din Europa

Published

on

Creeat după un concept adus tocmai din Beverly Hills, MIA – Manicure in Action este un salon pe patru roți, specializat în manichiură și pedichiură.

Conceptul este unul simplu și poate veni în ajutorul oricărei persoane care nu are atât de mult timp la dispoziție. MIA – Manicure în Action se poate deplasa chiar la tine acasă (valabil doar în București deocamdată), cu preponderență în jurul clădirilor de birouri, a cartierelor rezidențiale și a tuturor locațiilor de top, însă îl poți găsi și la diverse evenimente mondene sau particulare.

 

Persoana modernă din ziua de azi este mai mereu în mișcare, de aceea MIA vine în ajutorul tău și îți salvează timpul oferindu-ți cele mai bune servicii într-un ambient plăcut.

 

Despre conceptul și afacerea pe care a adus-o în România, Iulia, fondatoarea brandului MIA ne mărturisește: “Totul a pornit de la o dorința foarte mare de a creea ceva unic în România care să mă reprezinte și care să fie de mare impact. MIA sau mai bine zis Manicure in Action îmi poartă inițialele numelui dar totodată reprezintă și una dintre cele mai mari pasiuni: manichiura perfectă. Am locuit în State mai bine de 5 ani, loc în care mi-am finalizat studiile dar am și vizitat aproape toate statele, iar când am ajuns în Beverly Hills și am văzut acest concept, mi s-a lipit de suflet, nu-mi mai puteam lua gândul de la el. Îl visam zi și noapte, iar astfel, au început ideile să curgă, brandul să se contureze…până când în Ianuarie 2017 m-am întors în orașul meu natal, București, și m-am apucat de treabă. ”

 

Cu produse de cea mai bună calitate, personalul din cadrul salonului Manicure in Action oferă o varietate dintre cele mai bune servicii. Personalul este foarte bine instruit și vă aduce cele mai recente tendințe și stiluri în serviciile pe care le oferă și în același timp, se folosesc și cele mai bune produse: OPI, CND, Cupio, Melkior sau Victoria’s Secret.

Designul salonului a fost creat de la zero, după un concept care îi aparține chiar Iuliei, fondatoarea brandului, tocmai pentru a veni cu ceva nou, cu ideea de salon pe roți, un design care să exprime eleganță, rafinament și bun gust, dar să fie util în primul rând, fără a renunța la elementele moderne.

De asemenea, în premieră pentru piața din România, salonul pe roți MIA oferă servicii și pachete speciale, atât pentru doamne, cât și pentru domni, dar și pentru cei mici. Astfel, puteți să alegeți din „preparatele speciale” și să optați pentru pachetul SIGNATURE, de exemplu, care conține o manichiură sau o pedichiură cu ojă semipermanentă, însoțită de un pahar de șampanie, un masaj de 10 minute și un strop de parafină.

 

Salonul se află mereu în mișcare, însă întotdeauna îl veți găsi în locații centrale, ușor accesibile,  iar programul este de luni până vineri între orele 9-20.

www.manicureinaction.com

Programările se fac la numărul de telefon: 0755.108.889

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending