HomeMAGAZINEvenimenteMademoiselle Pogany pe scena Miss Universe 2012

Mademoiselle Pogany pe scena Miss Universe 2012

In 2012, la cea de-a 61-a editie a celebrului concurs, Delia Duca, Miss Universe® Romania, va defila in cadrul probei costumului de inspiratie nationala intr-o creatie care promoveaza opera artistului roman Constantin Brancusi.

Miss Universe®, cel mai important concurs din lume adresat femeilor, promoveaza pe langa frumusete, cultura si traditiile tarilor participante. In cadrul fiecarei editii este inclusa in programul desfasurarii proiectului, proba costumului de inspiratie nationala, oferindu-se un premiu special pentru cea mai spectaculoasa creatie.

Intrucat nu poate fi realizat un clasament al costumelor populare, acestea reprezentand cultura si traditiile tarilor din intreaga lume, Organizatia Miss Universe® a luat decizia ca fiecare concurenta sa prezinte o creatie inspirata dintr-un simbol national al tarii pe care o reprezinta. La ultimele trei editii Miss Universe®, Romania a prezentat costume inspirate din teme precum Dragaica (2009), Delta Dunarii (2010), Legenda contelui Dracula (2011).

Responsabilitatea de a realiza schita si costumul Romaniei pentru Miss Universe® 2012, i-a revenit tinerei si talentatei creatoare Cristina Savulescu.

„Am acceptat sarcina frumoasa, dar extrem de dificila de a crea, pe langa rochia de seara, costumul tematic pe care castigatoarea Miss Universe® Romania o sa-l prezinte pe scena din Las Vegas, la marea finala. Am ales ca tema reprezentativa pentru Romania, „Brancusi”. Argumentele pentru alegerea facuta sunt nenumarate. Sunt de parere ca publicul american va recunoaste rapid si va aprecia opera lui Brancusi… poate mai mult decat multi dintre romani. Am ales „Brancusi” pentru ca ma mandresc ca e al nostru de fiecare data cand ii aud numele, pentru ca existenta lui imi confirma ca fac parte dintr-un popor de o creativitate extraordinara, pentru ca nu vreau sa ma pierd in marea de oameni care isi critica fara mila poporul, ci aleg sa vad frumosul din el. Mi-am petrecut ultimele zile si nopti studiind opera maestrului, pentru a putea realiza un costum de spectacol, care sa capteze privirile, dar care sa nu treaca sub nicio forma in sfera kitsch-ului”, a declarat Cristina Savulescu, Creative Director la Cristina Savulescu Designs.

Elementele care compun piesa de vestimentatie sunt: „Coloana infinitului” si „Muza”, realizate din piele pictata manual in nuanta auriu mat, reprezentarea operei „Mademoiselle Pogany” printr-un accesoriu asezat perfect pe cap, si o pelerina din matase naturala cu print digital, in care sunt colate atat portretul artistului, cat si opera care se inchina in fata creatorului ei. Materialul din care va fi realizata pelerina va va fi matasea naturala si va mai avea un element unic, reprezentativ pentru Romania: nuanta aleasa este albastrul de Voronet.

Lasa un comentariu aici!

Written by

roxana.voicu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail!

No comments

Lasă un răspuns