HomeTELEVIZIUNEEmisiuniMaine la “Romania, te iubesc!”, pe ProTV, povestea unei românce care predă limba română la Oxford

Maine la “Romania, te iubesc!”, pe ProTV, povestea unei românce care predă limba română la Oxford

De anul acesta, limba română a intrat în programa celei mai bune universităţi din Marea Britanie. Duminică, într-o nouă ediţie a emisiunii “România, te iubesc!”, telespectatorii ProTv o vor cunoaşte pe Oana Uţă Bărbulescu, românca aleasă prin concurs de britanici să predea verbele, vocabularul şi mecanismele complicate ale limbii noastre în Regatul Unit. Astfel, din octombrie, peste 20 de studenţi străini învaţă româna în cea mai prestigioasă universitate britanică.

În aceeaşi ediţie a emisiunii, o familie de conţi izgonită pe timpul comunismului demonstrează că şi judeţul Covasna are loc pe harta turismului international. Întorşi acasă, în Zăbala, se zbat să reconstruiască nu doar moşia străbunicilor, ci şi prosperitatea economică din perioada interbelică pe care reuşeau să o asigure în regiune. Eforturile lor nu au trecut neobservate şi publicaţii de renume mondial precum The Guardian, Financial Times, New York Magazine şi CNN Traveler au scris despre castelul conţilor din Transilvania.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns