Connect with us

ALL MEDIA

Manual de bune practici imobiliare

Published

on

Nu mi-am putut închipui că voi afla o minte suficient de bine organizată, suficient de limpede şi de onestă, pentru a ordona informaţiile legate de practica imobiliară românească, între «aşa da» şi «aşa nu», alături de sugestii de mijloc lăsate la decizia cititorului. Şi cititorul,  – aici este foarte interesant cum şi-a fixat grupurile-ţintă autorul cărţii, cel puţin o singură dată în viaţa lui, indiferent de profesie sau aşteptări, va fi atât în ipostaza unui cumpărător cât şi în poziţia celui care vinde o proprietate.

România bunurilor patrimoniale este o junglă reglementată legislativ. Suntem cu toţii într-o nedorită mitologie, unde animale de pradă, sofisticate şi imprevizibile, dar având înfăţişări obişnuite, ne întind capcane de tot felul. Tocmai pentru a le intui din vreme, capcanele şi straniile fiinţe, cele „100 de mici scerete” ale lui Ilias P.Papageorgiadis reprezintă un adevărat manual de bune practici imobiliare. Şi odată parcurs acest manual, la simpla ridicare a privirii în jurul nostru, rămânem cu sfatul cel mai important rămas de pe urma lecturii: răbdare şi prudenţă dar, să avem alături de noi aliaţi precum un avocat pentru expertizarea actelor unei proprietăţi, un expert imobilar pentru  a stabili compatibilitatea dintre costurile prezentului şi investiţia în viitor. Deoarece, Ilias P.

Papageorgiadis oferă o perspectivă puţin obişnuită arealului cultural valah şi de aceea destul de greu de ancorat în mentalitatea prezentului: orice proprietate aparţine prezentului într-o foarte mică măsură deoarece o cumpărăm pentru viitor. Ce profit ar putea să aducă dacă ar urma să fie vândută în viitor? Nu contează ce place acum ci cât are să placă unui cumpărător din viitor. Altfel nu reprezintă nici un fel de profit şi te afli în pierdere din momentul cumpărării. Astfel, dacă vrei să vinzi, trebuie să-ţi construieşti oferta din perspectiva celui care vine la tine să cumpere şi invers. Iată câteva arme secrete pentru o mitologie în continuă mişcare şi schimbare.

Ilias P.Papageorgiadis oferă în cartea sa „100 mici secrete pentru investiţii imobiliare”, alte sute de mici trucuri-adevăruri, pe care arhitecţii şi antreprenorii interbelici nu le ignorau: vecinătatea, serviciile, compartimentarea spaţiului locuit astfel încât să te bucuri cât mai mult de lumina solară şi să fi păzit în egală măsură de vânturile puternice; accesoriile care nu trebuiesc exagerat reprezentate în viaţa de acasă precum holurile, balcoanele, spaţiile de trecere etc. Lucrarea acoperă întreaga varietate de probleme tehnice, de la achiziţionarea-vânzarea apartamentelor vechi, noi sau de lux; problemele specifice pe care le ridică adesea casele pe pământ -„numite de unii oameni vile”, cum bine subliniază autorul; terenurile de la deal, munte, câmpie şi falşii vectori de mărire a costurilor precum lacurile care de fapt sunt mlaştini; dealurile sau colinele al căror teren pune adesea probleme specifice structurii de rezistenţă în funcţie de tipologia solurilor etc.

În concluzie, volumul de faţă reprezintă pe de o parte o sursă de informare importantă pentru aceia care studiază istoria fenomenului imobilar şi viaţa cotidiană urbană în spaţiul românesc iar pe de altă parte, cartea este un adevărat manual de bune practici pentru toţi aceia care se pregătesc să aducă schimbări în viaţa lor.

Ilias P.Papageorgiadis

100 mici secrete

Pentru investiţii imobiliare de succes

Editura RG Publishing, Bucureşti, 2010

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

TVR a programat ediţii in memoriam dedicate celebrului regizor Lucian Pintilie

Published

on

Televiziunea publică va difuza o serie de programe dedicate celui care a fost Lucian Pintilie, personalitate marcantă a cinematografiei româneşti.

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 23.00, TVR 1 difuzează o ediţie a emisiunii „Dosar Romania” dedicată  filmului „Reconstituirea”, capodopera semnată de marele regizor. Cornel Mihalache a realizat dosarul „Reconstituirii”, un document de televiziune care ne dezvăluie culisele filmării şi ne aduce mărturii inedite despre felul în care lucra regizorul Lucian Pintilie. Actorii Vladimir Găitan, George Mihăiţă, Ileana Popovici, George Constantin şi Ernest Maftei vorbesc despre film, filmări şi timpurile în care a fost realizată „Reconstituirea”.

Considerat cel mai bun film românesc din toate timpurile, de către Asociaţia Criticilor Români de Film, „Reconstituirea” este programat duminică, 20 mai, pe TVR 2 de la ora 13.10. Lucian Pintilie relatează anchetarea (reconstituirea) unei bătăi între doi tineri. Prin actele de o crasă stupiditate miliţienească, ce pot fi considerate veritabile scene de comedie neagră, se produce tragedia unei lovituri mortale chiar sub ochii investigatorilor. La scurt timp de la lansarea din 1968, filmul a fost interzis şi relansat în 1990. Scenariul a fost scris după nuvela omonimă a lui Horia Pătraşcu, textul literar bazându-se pe un fapt real. În film au jucat Vladimir Găitan, George Constantin, George Mihăiţă, Emil Botta, Ernest Maftei şi Ileana Popovici.

Lungmetrajul va fi difuzat şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 23.00.

TVR 3 difuzează sâmbătă, respectiv, duminică, de la ora 17.00, „Fără Titlu”, un making of al producţiei „De ce bat clopotele Mitică?” şi un making of al filmului „Balanţa”.

Ediţia „Fără Titlu” dedicată lungmetrajului „De ce bat clopotele Mitică?” va fi difuzată şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 16.00.

 

Născut la 9 noiembrie 1933, la Tarutino, în Basarabia (azi în Ucraina), Lucian Pintilie a absolvit, în anul 1956, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”. A regizat numeroase spectacole de teatru, iar anul 1965 a marcat debutul său în cinematografie, cu filmul „Duminică la ora 6”.

De numele său se leagă capodopere precum „Reconstituirea”, „Le Tableau”, „Salonul nr. 6”, „Balanţa”, „O vară de neuitat”, „Prea târziu”, scurtmetrajul „Tertium non datur”, „Terminus Paradis”, „Capul de zimbru”, „După amiaza unui torţionar” sau „Niki Ardelean, colonel în rezervă”.

 

Foto credit: Playtech

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Pavel Bartoș exclusiv pentru DigiFM: „Mă deranjează termenul de vedetă”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM

Pavel Bartoș a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea “Oameni de Colecție”, emisiune de interviuri unice, difuzate LIVE pe pagina de facebook DigiFMRadio și în fiecare duminică, on air, la DigiFM.

Cătălin Striblea a început interviul cu o scurtă prezentare a lui Pavel Bartoș, în care a enumerat motivele pentru care acesta este celebru. Actorul a avut însă niște remarci la acest termen.

„Nu știu dacă a fi celebru este un vis al meu. Încerc doar să îmi fac treaba. Mă deranjează termenul de vedetă. Vedetă înseamnă ceva mult mai complex. Vedetă este Simona Halep, Gică Hagi, Ilie Năstase. Eu mă consider o persoană publică, cu un oarecare succes. Mă bucur că am succes în teatru cât și în televiziune.”

Pavel Bartoș a vorbit despre înscrierea la facultate, la Teatru. Uitase banii de înscriere acasă și chiar dacă i-ar fi trimis mama sa banii, ar fi ajuns prin mandat poștal abia în 3 zile. Acest lucru ar fi însemnat să rateze înscrierea, pentru că era ultima zi.

“Am uitat banii de înscriere la facultate. Am intrat în cancelarie, erau vreo 7-8 profesori. Le-am zis că am uitat banii de înscriere la teatru acasă și am nevoie de 5000 de lei. <<Mă ajutați? Promit că peste 3 zile, când vin banii, vi-i dau!>>. ”

Pavel a avut mare noroc, pentru că unul dintre profesori a apreciat curajul său și i-a împrumutat banii. “Din fundul sălii, profesorul de franceză, domnul Ionescu a zis <<Ia uite, mă! În sfârșit cineva cere bani pentru că vrea să facă școală. Da, îți dau eu, tinere!>>. Venea apoi la toate examenele mele și mereu îmi spunea că au fost cei mai bine investiți bani”, a completat el.

Mama sa credea că el va da la Drept. După ce a intrat la Teatru, Pavel s-a dus acasă să îi dea vestea cea mare. Iar dialogul dintre ei, a sunat cam așa (după cum ne-a povestit actorul):

-Mamă, am intrat!
-Ce bine!
-Da, dar trebuie să îți spun ceva! Am intrat la Teatru!
-Pauză…. E facultate. Tot e bine. Măcar nu ajungi golan!

Pavel a povestit și despre o întâmplare, din copilărie, care l-a marcat destul de mult.

”Pe data de 3 martie am pierdut cartela. Până pe 31 martie, mă gândeam că nu o să avem ce să mâncăm. Am refăcut drumul de acasă la magazin de trei ori, plângeam. Până la urmă m-am întors și am întrebat vânzătoarea. Am găsit cartela acolo, o adusese un domn. E foarte important ca generațiile de acum să știe că nu e bine cum a fost. ”

Cătălin Striblea a vrut să știe cât de apropiat este Pavel Bartoș de Smiley.

„Suntem mai mult decât prieteni. Smiley este un membru al familiei. Mi-e dor când nu suntem împreună. El are o educație foarte sănătoasă și se simte asta. Are mult bun simț. Datorită lui pot să zic că am devenit un om mai bun. Nu a zis niciodată ceva de rău de nimeni.”

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Iuliana Tudor, gânduri despre Cristian Țopescu: „Am pierdut cu toții un OM bun”

Published

on

Iuliana Tudor, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România, a lansat o scrisoare deschisă pe pagina sa de Facebook, în amintirea celui care a fost și va rămâne -OMUL Cristian Țopescu.

 

Domnule Țopescu,

…domn, așa cum ați fost toată viața, asa cum m-am adresat dumneavoastră întotdeauna, deși mereu mă invitați să vă spun pe nume. Ați plecat…e gol tare în urmă pentru familie, pentru breaslă, pentru toți românii. Am pierdut cu toții un Om bun și un Profesionist rarisim! Pentru că așa ați fost!
Am pierdut cu totii pe cel mai apropiat comentator, care ne-a adus în case prin comentarii excepționale marile bucurii ale sportului romanesc! Pentru că așa ați fost!

Am pierdut cu toții, noi colegii din TVR, un reper. Ați iubit Televiziunea Română și ne-ați iubit pe noi toți, așa cum o poate face doar cel care înțelege rostul și esența acestui loc. Aveați un cult pentru „cea mai frumoasă meserie din lume” cum îmi spuneați, făcută la postul public. V-amintiți? Eram la parterul blocului turn și mi-ați spus: „Cine are vocație pentru meseria făcută la postul public de televiziune are sanșa de a face arta aici”.

Îmi vor lipsi mult convorbirile cu dvs… Telefonul primit în fiecare an de ziua mea mi se părea fantastic și atât de onorant că în fiecare an, dvs, marele Cristian Țopescu găseați un răgaz pentru a mă suna și a-mi spune „La mulți ani!”. Și ce mult vă bucura să vă povestesc despre „tizul” dumneavoastră, cum vă plăcea să-i spuneți fiului meu care poartă și numele Cristian. Ne veți lipsi!!!

Să vă fie…liniște și lumină! Rămas bun!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending