Connect with us

ALL MEDIA

Manual de bune practici imobiliare

Published

on

 

Nu mi-am putut închipui că voi afla o minte suficient de bine organizată, suficient de limpede şi de onestă, pentru a ordona informaţiile legate de practica imobiliară românească, între «aşa da» şi «aşa nu», alături de sugestii de mijloc lăsate la decizia cititorului. Şi cititorul,  – aici este foarte interesant cum şi-a fixat grupurile-ţintă autorul cărţii, cel puţin o singură dată în viaţa lui, indiferent de profesie sau aşteptări, va fi atât în ipostaza unui cumpărător cât şi în poziţia celui care vinde o proprietate.

România bunurilor patrimoniale este o junglă reglementată legislativ. Suntem cu toţii într-o nedorită mitologie, unde animale de pradă, sofisticate şi imprevizibile, dar având înfăţişări obişnuite, ne întind capcane de tot felul. Tocmai pentru a le intui din vreme, capcanele şi straniile fiinţe, cele „100 de mici scerete” ale lui Ilias P.Papageorgiadis reprezintă un adevărat manual de bune practici imobiliare. Şi odată parcurs acest manual, la simpla ridicare a privirii în jurul nostru, rămânem cu sfatul cel mai important rămas de pe urma lecturii: răbdare şi prudenţă dar, să avem alături de noi aliaţi precum un avocat pentru expertizarea actelor unei proprietăţi, un expert imobilar pentru  a stabili compatibilitatea dintre costurile prezentului şi investiţia în viitor. Deoarece, Ilias P.

Papageorgiadis oferă o perspectivă puţin obişnuită arealului cultural valah şi de aceea destul de greu de ancorat în mentalitatea prezentului: orice proprietate aparţine prezentului într-o foarte mică măsură deoarece o cumpărăm pentru viitor. Ce profit ar putea să aducă dacă ar urma să fie vândută în viitor? Nu contează ce place acum ci cât are să placă unui cumpărător din viitor. Altfel nu reprezintă nici un fel de profit şi te afli în pierdere din momentul cumpărării. Astfel, dacă vrei să vinzi, trebuie să-ţi construieşti oferta din perspectiva celui care vine la tine să cumpere şi invers. Iată câteva arme secrete pentru o mitologie în continuă mişcare şi schimbare.

Ilias P.Papageorgiadis oferă în cartea sa „100 mici secrete pentru investiţii imobiliare”, alte sute de mici trucuri-adevăruri, pe care arhitecţii şi antreprenorii interbelici nu le ignorau: vecinătatea, serviciile, compartimentarea spaţiului locuit astfel încât să te bucuri cât mai mult de lumina solară şi să fi păzit în egală măsură de vânturile puternice; accesoriile care nu trebuiesc exagerat reprezentate în viaţa de acasă precum holurile, balcoanele, spaţiile de trecere etc. Lucrarea acoperă întreaga varietate de probleme tehnice, de la achiziţionarea-vânzarea apartamentelor vechi, noi sau de lux; problemele specifice pe care le ridică adesea casele pe pământ -„numite de unii oameni vile”, cum bine subliniază autorul; terenurile de la deal, munte, câmpie şi falşii vectori de mărire a costurilor precum lacurile care de fapt sunt mlaştini; dealurile sau colinele al căror teren pune adesea probleme specifice structurii de rezistenţă în funcţie de tipologia solurilor etc.

În concluzie, volumul de faţă reprezintă pe de o parte o sursă de informare importantă pentru aceia care studiază istoria fenomenului imobilar şi viaţa cotidiană urbană în spaţiul românesc iar pe de altă parte, cartea este un adevărat manual de bune practici pentru toţi aceia care se pregătesc să aducă schimbări în viaţa lor.

Ilias P.Papageorgiadis

100 mici secrete

Pentru investiţii imobiliare de succes

Editura RG Publishing, Bucureşti, 2010

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Peste 45.000 de fotografii au fost înscrise în competiția Huawei Next Image Awards

Published

on

 

Competiția “Next Image”, lansată de Huawei la nivel global, atrage atenția a mii de oameni. Peste 45.000 de fotografii realizate cu ajutorul telefoanelor mobile au fost înscrise în platformă de către participanți.

În România, pasionații de fotografie s-au lăsat inspirați de tot ceea ce îi înconjoară și au înscris peste 3.000 fotografii. Cei care doresc să se înscrie în continuare în competiție, pot încărca propriile cadre până pe data de 20 august, pe platforma dedicată – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board.

Te-ai gândit vreodată cum se simte un fotograf profesionist atunci când munca lui este apreciată de o audiență largă? Dacă te regăsești în această postură, să știi că nu ești singurul! Numărul de fotografii care s-au înscris în competiția “Next Image”, organizată de Huawei, o dovedește perfect – doar în România, participanții au înscris peste 3.000 fotografii realizate de ei. Cea mai populară categorie de până acum este Nature, cu peste 16.000 de fotografii înscrise în total în competiție, la nivel global. Dacă te gândești să mergi într-o vacanță, aceasta va fi o ocazie potrivită să îți înscrii imaginile surprinse în această categorie.

Este fascinant să regăsim atât de multe povești unice și interesante, în fiecare dintre fotografiile înscrise în competiția “Next Image”. Va fi extrem de greu să selectăm marele câștigător din rândul fotografiilor deja înscrise în competiție și ne așteptăm să primim chiar mai multe înscrieri în perioada următoare”, afirmă Tomasz Lazar, membru al juriului și laureat al World Press Photo.

Pe lângă șansa de a deveni fotografi recunoscuți, prin publicarea fotografiilor în revista National Geographic, câștigătorii se vor putea bucura de premii substanțiale. Câștigătorul marelui premiu, pentru cea mai bună fotografie, va primi suma de 10.000 de euro, un laptop Huawei MateBook X și șansa de a pleca într-o expediție foto în Italia. Autorii celor mai bune 3 fotografii din fiecare categorie (Faces, Good Night, Hello Life!, Check-In, Nature, Storyboard), vor câștiga premii în bani, laptopuri Huawei Matebook X și smartphone-uri din seria Huawei P20.

Așadar, în cazul în care consideri că ai o înclinație spre fotografie, nu mai ezita și înscrie-ți fotografiile în competiție până la data de 20 august. Perioada de votare se încheie pe 28 august, iar juriul va decide câștigătorii pe data de 10 septembrie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Zile de foc în Grecia: Echipa de corespondenți Digi 24 a realizat, în medie, 17 transmisiuni pe zi

Published

on

Foto Credit: DIGI 24
 

Echipa Digi 24 care a ajuns în Grecia, miercuri, a transmis nu mai puțin de 17 corespondențe pe zi, din Mati, satul distrus de incendiile devastatoare izbucnite la începutul acestei săptămâni.

Cei trei membri ai echipei, Marian Tănase (operator), Laurențiu Rădulescu (reporter) și Adrian Rotaru (DSNG), au făcut 14 ore, pe ruta București-Sofia-Atena și s-au oprit în satul Mati, la aproximativ 25 de km de Atena. Localitatea, distrusă în proporție de 98%, conform evaluărilor făcute de autoritățile elene, oferă o priveliște dezolantă, cu cele peste 100 de case distruse de flăcări și rândurile de mașini carbonizate.

”Cel mai mare impediment a fost să îi facem pe oameni să ne vorbească, mai ales după ce au pierdut tot ce aveau”, spune reporterul Laurențiu Rădulescu. Echipa a reușit, totuși, să identifice în zonă câțiva români care locuiau acolo și i-au convins să povestească prin ce au trecut.

Acomodarea cu subiectul, cu locul și punctele de unde s-au făcut intervențiile a fost una anevoioasă pentru echipă. Nu este ușor să vorbești când ai în fața ochilor un asemenea tablou. ”Satul este unul cu străduțe înguste de maximum 5 m, cu case și de o parte și de cealaltă, iar fiecare locuitor are cel puțin câte o mașină a lui, ca să nu mai vorbim de turiștii veniți aici în sezonul estival”, a descris Laurențiu, într-o intervenție de vineri dimineață, la Matinalul Digi FM. ”În lateral, este un drum național cu două benzi. Toți cei care au venit pe drumul național au mers spre sat și spre mare, crezând că se vor salva. Cei din sat au început să urce spre drumul național, crezând, la fel, că se pot salva. Dar drumurile s-au blocat și, practic, oamenii s-au trezit înconjurați de foc din toate părțile”, explică reporterul Digi 24, pe baza informațiilor strânse de la martori.

Sub impresia celor văzute și a mărturiilor obținute de la localnici și autorități, este greu să îți păstrezi sângele rece, detașasarea. ”Cel mai important pentru echipă, într-o astfel de situație, este să îți conservi energia și să nu se atașezi profesional. Am văzut copii morți, oameni găsiți îmbrățișați după ce au fost prinși de foc, am văzut detalii care îți rămân pentru totdeauna în minte”, adaugă Laurențiu, admițând că este una dintre cele mai dificile misiuni jurnalistice de până acum.

Echipa va transmite și în zilele următoare corespondențe de la fața locului, ținând la curent spectatorii Digi 24 cu evoluția celor mai grave incendii produse în Grecia, în regiunea Attica, în care și-au pierdut viața cel puțin 85 de persoane.

Digi 24, cea mai credibilă televiziune de știri din România⃰, transmite 24 de ore din 24, 7 zile din 7, informații despre temele de moment și evenimentele care pun lumea în mișcare. Parte a Grupului Digi Communications, Digi 24 abordează cu echidistanță și profesionalism subiectele relevante din actualitatea internă și internațională, oferind publicului emisiuni informative, dezbateri, analize și interviuri, sub sloganul ”Informația la putere”.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Amalia Enache revine in echipa Stirilor PRO TV

Published

on

 

Jurnalista Amalia Enache revine la pupitrul Stirilor PRO TV dupa o pauza de doi ani. Vedeta va prezenta jurnalul de noapte din 13 august, informeaza TV Mania.

Eu mă întorc acum la „Ştirile Pro TV“ la majoratul meu în Pro, la exact 18 ani de la angajare. În august 2000 se întâmpla să încep. După atâta timp, meseria aceasta îţi curge prin vene. Chiar când nu eşti acolo, în redacţie, receptezi informaţiile ca şi când tu ai fi la treabă. Cred că în prima seară când voi prezenta, voi fi ca şi când şi ieri am făcut tot asta, nu în urmă cu doi ani“, a declarat Amalia Enache pentru TV Mania.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending