Connect with us

Life Style

Marea confruntare a candidaţilor la preşedinţie

Published

on

Vineri la  ora 19.00, la Palatul Parlamentului a început dezbaterea dintre candidaţii clasaţi pe primele trei poziţii în sondajele de opinie referitoare la primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică – Crin Antonescu, Traian Băsescu şi Mircea Geoană. marea confruntare politica

Pe site-ul TVR puteţi urmări înregistrarea integrală în format RealPlayer.

Dezbaterea a fost moderată de Robert Turcescu şi a ţinut mai bine de două ore.

Dezbaterea de la Palatul Parlamentului are cinci runde:

RUNDA I De ce vreau să fiu preşedinte? (câte 5 minute pentru fiecare dintre candidaţi)
Candidaţii au răspuns întrebării: De de vreau să fiu preşedinte? în ordinea tragerii la sorţi, primul a răspuns Mircea Geoană  , urmat de Crin Antonescu   şi Traian Băsescu  .


RUNDA II Trei dueluri unu la unu

Tot conform tragerii la sorţi primul duel s-a desfăşurat între domnii Antonescu si Geoană  . Au urmat domnii Geoană şi Băsescu  . In ultimul duel s-au întâlnit preşedintele Băsescu şi liderul PNL Crin Antonescu  .

RUNDA III Dezbatere de 60 de minute pe 9 teme alese cu staffurile de campanie ale fiecărui candidat

Tema numărul 1: Reforma statului
La această temă candidaţii au răspuns în următoarea ordine: Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Traian Băsescu.

Tema numărul 2: Despre educaţie
Crin Antonescu a început şi a fost urmat de Traian Băsescu, iar Mircea Geoană a încheiat subiectul.

Tema numărul 3: Criza morală
Primul care a comentat acest subiect a fost preşedintele Băsescu, urmat de domnii Geoană şi Antonescu.

Moderatorul Robert Turcescu le-a cerut candidaţilor să numească un model de reper din viaţa lor. Candidaţii au răspuns:
Traian Băsescu: soţia mea
Mircea Geoana: părintele Patriarh Daniel
Crin Antonescu: Tudor Chirilă

Întrebarea numărul 4: Politica externă
Mircea Geoană a început şi a fost urmat de domnii Antonescu şi Traian Băsescu.

Întrebarea numărul 5: Sănătatea
Candidaţii au răspuns în următoarea ordine: Crin Antonescu, Traian Băsescu şi Mircea Geoană.

Întrebarea numărul 6: Agricultura
A început Traian Băsescu, au urmat Mircea Geoană şi Crin Antonescu.

Întrebarea numărul 7: Formula guernamentală
A început Mircea Geoană: „un guvern împreună cu PNL”
Crin Antonescu: „o chestiune care se va rezolva în parlament, iar ca primar Claus Johannis”
Traian Băsescu: „un guvern necontrolat, prima condiţie,(…) premier din partidul cu cel mai mare număr de locuri în parlament”

Întrebarea numărul 8: Criza economică
A început Crin Antonescu, a urmat Traian Băsescu şi a încheiat Mircea Geoană.

Întrebarea numărul 9: Modelul prezidenţial
Preşedintele Traian Băsescu: „atribuţiile preşedintelui trebuie să rămână aşa cum sunt”.
Mircea Geoană: „mă lasă rece subiectul dacă preşedintele sau parlamentul are mai multă putere, important e să funcţioneze instituţiile statului”.
Crin Antonescu: „constituţie avem, ne mai trebuie preşedinte.”

RUNDA IV Trei întrebări din partea presei

RUNDA V Întrebarea moderatorului: Care este cea mai frumoasă faptă pe care aţi făcut-o?
Mircea Geoană: După câte s-au spus despre o femeie de 74 de ani, profesor universitar, mamă impecabilă a doi copii şi care a crescut şapte copii orfani şi i-a dus la facultate, cred că cea mai frumoasă faptă din viaţa mea este că nu am dat-o pe soacră-mea afară casă.
Crin Antonescu: E greu să vorbeşti despre faptele tale frumoase, e greu să vorbeşti de faptele frumoase ale altora, cred că lucrul de care sunt cel mai mulţumit, atunci când pun capul pe pernă noaptea, sau uneori la capătul nopţii este acela că niciodată în viaţa mea nu am părăsit pe nimeni cu care am pornit împreună, nici în politică, nici în viaţa privată.
Traian Băsescu: Este un lucru pe care nu l-am spus niciodată în pulbic, probabil, dar vreau să spun un lucru verificabil: în afară de faptul că mi-a plăcut şi am considerat că e un lucru creştinesc, să botez un ţigan, să botez un copil a cărui familie cu casa luată de ape, dar este un lucru care m-a impresionat, am avut un secund, se numea Ionescu, între timp a ajuns comandant. La un moment dat a murit, el fiind căsatorit cu o musulmană. Copilul rezultat din căsătorie, a trăit în religie musulmană.

După un timp de la moartea tatălui, la care am ţinut foarte mult, a venit mama musulmană la mine şi la soşie şi ne-a spus: Aş vrea să botezaţi copilul pentru că ceea ce-mi doresc este ca Oana să meargă la mormântul tatălui său să-i pună un buchet de flori din cand. Şi am creştinat un copil musulman. Cred că este una dintre cele mai bune fapte pe care le-am făcut.

La final fiecare candidat a avut două minute pentru a se adresa direct electoratului. Au răspuns, în ordine, Antonescu , Geoană şi Băsescu .

www.tvr.ro

Cine va castiga finala Uefa Champions League?

View Results

Loading ... Loading ...

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Advertisement
Loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

Life Style

Ioana Petric vacanță relaxantă inaintea unui nou sezon Cronica Cârcotașilor

Published

on

Foto Credit: PRIMA TV

Înaintea un sezon plin de bunăvoie și amuzament la Cronica Cârcotașilor, frumoasa prezentatoare Ioana Petric s-a bucurat de o binemeritată vacanță alături de prietenii apropiați.

Deși nu și-a plănuit din timp nicio plecare, Ioana s-a lăsat purtată de val și a ales spontaneitatea, astfel reușind să aibă parte nu de una, ci de două vacanțe relaxante. Deși nu este o iubitoare a iernii, aceasta a ales să plece, totuși, în Bansko pentru a se bucura de sezonul în care ne aflăm și pentru a-și exersa mersul cu placa. Acolo a avut parte de multă zăpadă și distracție.

Mai apoi, pentru a-și satisface și pasiunea pentru temperaturile ridicate, Ioana a ales ca destinație minunatul oraș Tel Aviv. Ea s-a declarat complet încântată atât de cultura orașului, cât și de locuitorii acestuia, Ioana considerând că ar trebui ca românii să învețe să fie mai relaxați și mai deschiși, la fel ca și ei.

Și, pentru că se aflau în Israel, Ioana și prietenii ei nu puteau rata ocazia de a vizita și Ierusalimul unde aceștia au avut parte de unul dintre cele mai spectaculoase apusuri, ceea ce a făcut-o pe frumoasa prezentatoare să creadă că “în ciuda diferențelor culturale și religioase, pe care nu ai cum să nu le observi în Țara Sfântă, la finalul zilei există un singur Dumnezeu pentru toți”.

După ultima oprire, care a avut loc la Marea Moartă, Ioana Petric s-a întors pe meleagurile țării cu amintiri de neuitat, plină de energie și pregătită pentru un nou sezon al Cronicii Cârcotașilor care va începe din 28 februarie la Prima TV.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Delia a primit cadou o traistă tradițională la audițiile ”iUmor”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Cunoscută pentru pasiunea sa pentru haine și accesorii, jurata „iUmor” Delia a avut parte de o surpriză pe măsură la audiții. Sezonul cu numărul cinci „iUmor” va putea fi urmărit în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1.

 

Delia surprinde de fiecare dată prin aparițiile sale extravagante, iar pasiunea sa pentru haine și accesorii este deja cunoscută. Artista reușește să combine de fiecare dată cu succes elemente moderne cu unele tradiționale, tocmai de aceea a fost extrem de fericită când o concurentă „iUmor” i-a făcut cadou o traistă. Țesută manual în zona Bistriței, i-a atras atenția Deliei din primul moment. ”Este superbă, abia aștept să o port!”, a exclamat jurata „iUmor”.

Delia, Mihai Bendec și Cheloo vor reveni la pupitrul de jurați „iUmor” în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1. Cei care consideră că au umor și că pot face o țară întreagă să râdă se pot înscrie în continuare, pe toată durata audițiilor „iUmor” pe casting.a1.ro/iumor/.

Fiecare dintre cele trei vedete își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

 

Concurenţii din fiecare ediţie care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Mihai Bendeac, sărbătorit de colegii jurați și de mama sa, la audițiile ”iUmor”

Published

on

Audițiile pentru cel mai îndrăgit show de divertisment continuă zilele acestea, iar dacă în prima zi au aniversat-o pe Delia, astăzi, jurații au avut din nou motiv de bucurie: Mihai Bendeac și-a sărbătorit ziua de naștere alături de colegii săi! Cei trei jurați revin la pupitrul „iUmor” în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1.

Nu doar Delia, Cheloo și întreaga echipă de producție a emisiunii ”iUmor” l-au felicitat astăzi pe Mihai Bendeac, ci și mama sa, care a venit în vizită și a adus cu ea câteva cadouri speciale. Actorul a primit un tort de ciocolată, dar și un album cu fotografii de familie și amintiri din copilăria și adolescența lui Bendeac. Astfel, artistul a depănat amintiri și le-a arătat colegilor săi carnetul de note din liceu și fotografii de la primele sale apariții pe scenă. ”Asta este cea mai importantă poză, prima în ipostază de actor”, a concluzionat Bendeac, însă nu a ezitat apoi să se amuze de felul în care arăta atunci.

Delia, Mihai Bendec și Cheloo vor reveni la pupitrul de jurați „iUmor” în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1. Cei care consideră că au umor și că pot face o țară întreagă să râdă se pot înscrie în continuare, pe toată durata audițiilor „iUmor” pe casting.a1.ro/iumor/.

Fiecare dintre cele trei vedete își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

Concurenţii din fiecare ediţie care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending