Connect with us

Life Style

Marius Moga şi Costi Ioniţă, rivali din nou la Eurovision – Selectia Nationala cu bune si rele …..

Published

on

 

marius-mogaCosti Ioniţă s-a calificat cu trei piese la selecţia naţională pentru Eurovision 2009, iar Cornel Ilie (“Vank”) şi Marius Moga, cu câte două. În concurs va cânta şi un artist albanez.

Ioniţă şi-a încredinţat “operele” “Round&Round” şi “Dear Mama” trupelor IMBA şi Blaxy Girls, cea de-a
treia, “Can you forgive”, urmând a fi interpretată de el însuşi.
Piesele lui Moga “Nu am cu cine” şi “Love was never her friend” vor fi
cântate de Red Blonde, adică de fetele de la “Happy Hour”, respectiv de
Dalma. Cornel Ilie, de la “Vank”, a obţinut cel mai mare punctaj din
partea juriului (92 p) pentru “Pleacă”, interpretată de Tina (ex.
Pops). Tot el este autorul celui de-al 24-lea cântec selecţionat, “One
last night”, cu Alexa în postura de solistă.

Două piese are şi trioul de compozitori Radu Bolfea, Marcel Botezan şi Sebastian Barac: “Sunny Days”, pentru trupa Zero, colegii fetelor Red Blonde de la emisiunea lui Măruţă, şi “A girl like me”, încredinţată
Alexei.

Cu două piese se va prezenta la selecţie şi compozitorul Norbert Kovacs: “Purple” şi “Go on”, pe care le vor cânta Tabascco, respectiv Adrian Molnar.

Nico, reprezentanta României la Eurovision 2008, va veni şi de data asta la selecţia naţională, cu piesa “Disco Maniac”, compusă de soţul ei, Laurenţiu Matei, pe care o va interpreta în duet cu Moni-k. Laurenţiu Duţă s-a calificat şi el, cu “The Balkan girls”, pe care i-a încredinţat-o Elenei Gheorghe, fosta solistă a trupei Mandinga. Interpretul albanez Besa Kokedhima va cânta în concurs “Nothing gonna change”, compusă de Sebastian Badiu. Iar Eduard Cârcotă, compozitorul piesei “Tornero”, s-a calificat şi el cu “Stop”, melodie pe care i-a
încredinţat-o interpretului Cătălin.

Au mai fost selecţionate: “Perdoname” (muzica: Ionuţ Botea, interpret:Juan Xavier), “I feel your presence” (muzica: Adrian Ordean, interpret: Irina Popa), “Don’t live” (muzica: George Hora, interpret: Alin Nica),“Strigă” (muzica: Marius Popa, interpret: Popas Band), “Love is thelife” (muzica: Daniel Lăzărică, interpret: Etnic),  “Take the chance”(muzica şi interpretarea: Floriana Pachia), “Everyday” (muzica: Marius Pop, interpret: Adina Drăgoescu), “You are my love” (muzica: Cătălin Huţanu, interpret: Cristina Şchiopu) şi “Zbor înalt” (muzica şi interpretarea: Romeo Zaharia). Ca rezervă, au mai fost alese piesele: “Demon blue” (muzica şi interpretare: Maria Magdalena Dănăilă), “N-am timp deloc” (muzica: Mihai Alexandru, interpret: Alin Cojocăriţa), “The first step togheter” (muzica: Valter Dionisie, interpret: Dan Constantinescu), “All in your hands” (muzică şi interpretare: Mircea Romcescu) şi “24/7” (muzica: George Hora, interpret: Alin Nica).

costi-200

Cele 24 de cântece au fost alese de un juriu din care au făcut parte
George Natsis, Adrian Despot, Viorel Gavrilă, Mihai Georgescu (Bere
Gratis), Mihai Trăistariu, Sanda Cepraga, Cătălin Crişan, Zoia Alecu,
George Popa, Răzvan Popescu (Radio 21) şi Bogdan Miu (Europa FM).

În concurs, au fost înscrise 209 melodii, dintre care 32 au fost
respinse pentru nerespectarea regulamentului. “Nu mă pot pronunţa în
ceea ce priveşte calitatea pieselor alese, pentru că lipsesc de aici
două elemente: prezentarea lor live şi imaginea”, a declarat
compozitorul George Natsis, preşedintele juriului.

În acest an, s-au calificat în special piese compuse şi interpretate de
generaţia foarte tânără. “Dorim ca spectacolul din acest an să fie cel
mai bun din toate timpurile. Piesele vor aduce în faţă o generaţie
tânără. Dorim să găsim piesa care să aducă România în acel Top 5. Am programat selecţia mult mai devreme, în aşa fel ca la 1 februarie să avem un câştigător şi să putem începe promovarea. Show-ul tv din acest
an va fi foarte interesant, din toate punctele de vedere”, a declarat Dan Manoliu, realizatorul Eurovision.

Pe 11 ianuarie se vor filma videoclipurile de promovare ale pieselor,iar repetiţiile pentru semifinale vor începe cu trei  zile înainte de concurs. Cele două semifinale se vor desfăşura pe 27, respectiv 29 ianuarie şi vor fi transmise în direct de TVR. Finala selecţiei naţionale va avea loc pe 31 ianuarie, în această fază participând cele mai bune 12 melodii rezultate în urma semifinalelor. Bugetul din acest an va fi “de austeritate, mai mic, dar suficient”, a anunţat Liana Săndulescu, managerul proiectului Eurovision. Artistul ales va reprezenta România la concursul Eurovision 2009, de la Moscova, care se va desfăşura între 9 şi 16 mai, la Complexul Sportiv Olympiisky. Costurile de pregătire şi organizare se ridică la 30 de milioane de euro.

Anul trecut, la Belgrad, România a fost reprezentată la Eurovision de Nico şi Vlad Miriţă cu piesa “Pe o margine de lume”, clasându-se pe locul 20 din 25. Câştigător a fost Dima Bilan, care a urcat pe scenă
alături de violonistul Edvin Marton şi de patinatorul Evgheni Pluşenko.


Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Life Style

Cu problemele la psiholog – când e necesar ajutorul unui specialist

Published

on

 

În drumul vieții, fiecare trece prin încercări sau este pus în fața unor provocări la care cu greu reușește să răspundă corespunzător, respectiv să ia decizii care să nu influențeze negativ viitorul. Sunt aspecte pe care nu le învățăm decât atunci când trecem prin anumite experiențe. Din acestea putem ieși fie mai încrezători, fie afectați. Partea psihică este cea care are cel mai mult de suferit în urma unor întâmplări marcante.

Vestea bună este că, indiferent de natura problemelor, acestea au o rezolvare, iar psihologul este specialistul la care trebuie apelat în aceste cazuri. În ce situații pot avea în vedere un astfel de ajutor cei interesați?

Serviciile unui psiholog Bucuresti se pot dovedi utile în numeroase situații. Daniel Ivan, terapeut expert, iese în întâmpinarea celor care doresc să redobândească liniștea pierdută în grelele etape prin care i-a trecut viața cu o serie de lămuriri, precum și servicii, cu privire la rolul terapeutului, respectiv ajutorul pe care acesta îl poate oferi.

Când și cum poate fi util ajutorul unui psihoterapeut?

Încă de la început este necesar a fi înțeles că specialistul nu este cel care va rezolva problemele cu care diverse persoane se prezintă în cabinetul acestuia. Este însă un intermediar între cei în cauză și problemele propriu zise, acesta oferind ajutorul necesar pentru a ieși din anumite stări, situații, respectiv imboldul pentru a depăși o perioadă dificilă.

Un psiholog Bucuresti precum Daniel Ivan, care este un nume de referință în acest domeniu de activitate, va avea în vedere identificarea cauzelor problemei, astfel ca aceasta să fie apoi eliminată sau soluționată de la rădăcină. Pentru că scopul acestuia este de a-i ajuta pe cei aflați în situații dificile să le depășească cu succes, aceștia devin principalul instrument de lucru pentru terapeut, care pune în aplicare experiența și cunoștințele de specialitate dobândite.

Referitor la când e potrivit a apela la un astfel de profesionist, răspunsul este unul complex. Acesta vizează orice categorie de probleme cu care se poate confrunta cineva în decursul vieții. Astfel, găsesc un sprijin în psihoterapie cei care au trecut prin pierderea cuiva apropiat, printr-o decepție, cei care nu reușesc să se elibereze de stresul și presiunea de la locul de muncă sau pus asupra lor în viața de familie.

În general, serviciile de psihoterapie sunt dedicate unor categorii diferite de persoane. Acestea se pliază fie pe nevoile adulților și se referă la psihoterapia individuală, dar și destinată copiilor, cuplurilor sau familiilor. Chiar dacă în țara noastră încă nu s-a înțeles pe deplin de ce este necesară această ramură de servicii și cum folosește, s-au convins de eficacitatea acesteia cei care au reușit să își pună ordine în viață în acest mod, să își redobândească stima de sine, să își depășească temerile, să lase în urmă situațiile traumatizante, să aibă o viață socială împlinită, etc.

Relația terapeutică și modul în care aceasta influențează procesul de vindecare

Interacțiunea dintre cele două părți – cel care are nevoie de terapie și psihoterapeut trebuie să ajungă la un anumit nivel de deschidere pentru a oferi roade. Încă de la bun început este necesar ca discuția să aibă în vedere modul de desfășurare a ședințelor, aspecte cu privire la confidențialitate, tarifele aferente, precum și scopul sesiunilor de terapie.

Indiferent dacă problemele sunt de natură profesională sau vizează viața personală ori pe cea socială, strategiile asupra cărora se oprește specialistul trebuie să aibă acțiune directă asupra acestora, respectiv să îi motiveze pe cei în cauză în vederea rezolvării situațiilor în care se află.

Este normal ca în unele momente ale ședințelor să apară dorința de renunțare, iar asta se întâmplă pentru că înainte de a fi mai bine, trebuie depășită perioada critică. Răbdarea este de aur în acest sens, totodată și singurul mod de a trece cu brio peste marea majoritate a situațiilor limită.

În aceste cazuri, terapeutul este cel care trebuie să intervină, respectiv să apeleze la cunoștințe și să găsească rezolvări alături de cei care se confruntă cu anumite probleme. Cu atât mai încrezători sunt cei care apelează la acest tip de servicii cu cât și psihoterapeutul le garantează confidențialitatea. Este în fapt obligatoriu să le fie oferită, contractul semnat în acest sens fiind dovada seriozității din partea profesionistului.

Alte aspecte referitoare la serviciile de psihoterapie, când sunt acestea necesare și cum pot ajuta găsesc cei interesați pe danielivan.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

4 sfaturi de baza in alegerea sistemului si parchetului de incalzire prin pardoseala

Published

on

 

In prezent, tot mai multi romani opteaza pentru un sistem de incalzire prin pardoseala. Incalzirea in pardoseala are anumite avantaje fata de alternativa incalzirii clasice. Modalitatea in care caldura este distribuita uniform in intreaga locuinta este unul dintre acestea. Mai ales pe timpul iernii, cand vrem sa ne simtim confortabil, un sistem de incalzire in pardoseala se va dovedi eficient.

 

De ce opteaza tot mai multi romani pentru sistemele de incalzire in pardoseala?

Instalatiile de incalzire electrica prin pardoseala sunt mai practice decat incalzirea obisnuita si, pe termen lung, datorita felului in care asigura caldura uniforma in toata locuinta, in cazul in care sistemul este montat corect, acesta reprezinta o solutie economica pentru sustinerea temperaturilor optime pe timp de iarna.

In general, aceste sisteme de incalzire in pardoseala sunt corelate cu un parchet de incalzire in pardoseala. In acest sens, in functie de cererea considerabila, au aparut pe piata din Romania numeroase magazine online care furnizeaza astfel de sisteme si modele de parchet pentru incalzire in pardoseala.

Atunci cand alegi sistemul si parchetul de incalzire prin pardoseala trebuie sa tii cont de anumite aspecte, daca vrei sa te bucuri de caldura corespunzatoare pe timpul iernii.

 

Iata patru sfaturi de baza in alegerea sistemului si parchetului de incalzire prin pardoseala!

1.Alege un sistem de incalzire prin pardoseala care sa distribuie uniform caldura

Daca optezi pentru o astfel de instalatie, in detrimentul unui sistem traditional, vei dori in primul rand sa te asiguri ca acesta distribuie uniform caldura in toata locuinta ta.

Specialistii se asigura de faptul ca aceste sisteme de incalzire distribuie in mod uniform si corespunzator caldura, pentru ca proprietarii sa se bucure de ierni confortabile petrecute in caldura caminului lor.

2.Alege un sistem de incalzire in pardoseala care sa fie estetic

Dincolo de necesitatea unei incalziri uniforme, pentru a pastra efectul modern al casei in care locuiesti, vei dori sa cauti un sistem de incalzire in pardoseala estetic, care sa se potriveasca cu modul in care ti-ai decorat locuinta.

Acest aspect estetic este strans corelat cu materialul si calitatea parchetului de incalzire prin pardoseala. Si in aceasta privinta, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte inainte de a te decide asupra unui tip de parchet.

3.Opteaza pentru un parchet dublustratificat

In general, parchetul dublustratificat se potriveste cel mai bine cu sistemele de incalzire prin pardoseala. Aceasta potrivire se structureaza pe baza stabilitatii parchetului dublustratificat. In plus, alt lucru care recomanda acest tip de parchet in detrimentul altor tipuri de parchete este grosimea redusa, in comparatie cu alte variante.

Daca vrei sa optezi pentru un sistem de incalzire in pardoseala, alegerea unui parchet dublustratificat asigura totodata un consum mai mic de energie, datorita felului in care este montat acest parchet dublustratificat.

4.Alege cu atentie modelul de parchet dublustratificat, in functie de decorul general al casei tale

Placile de parchet vin intr-o gama variata de sortimente de lemn si sunt realizate in asa fel  incat sa aduca aminte de parchetul din lemn masiv.

Exista numeroase soiuri de lemn compatibile cu incalzirea in pardoseala, astfel incat poti alege din anumite sortimente care se potrivesc cu stilul in care ai decorat locuinta si mai ales cu gusturile pe care le ai.

Optand, in cele din urma, pentru un sistem de incalzire prin pardoseala corelat cu un parchet dublustratificat, te vei putea bucura de ierni calduroase, in mijlocul caminului tau care va deveni o oaza de relaxare.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Dilema părintelui modern – sunt un părinte bun?

Published

on

 

Când vine vorba de a crește și educa un copil – da, două lucruri separate căci una ține de strictul necesar  pentru dezvoltare și alta este educația propriu zisă ce ține de moralitate, cunoaștere, educație emoțională și așa mai departe – orice adult își pune mereu aceeași retorică întrebare: „oare fac bine?!” Pentru că oricâtă stăpânire de sine ar exista, pentru că oricâtă experiență parentală ar există la mijloc, orice copil este diferit, se dezvoltă diferit și supune la un test de răbdare și nu numai.

 

Educația de atunci și educația de acum

Când întrebi un părinte din generația mai modernă o mare parte spune că are ajutorul părinților, respectiv ai bunicilor copilului, o altă parte doar și-ar fi dorit. Aleg din timp o creșă, o grădiniță cu program prelungit pentru că nu are cine să stea cu cel mic. Acestea sunt doar mici piedici în ceea ce înseamnă misiunea vieții, de a crește și educa un copil. Doar că, și aceste aspecte contribuie din păcate la ceea ce înseamnă depărtarea de copil.

În ultimii ani s-a instaurat așa zisul fenomen de tip „părinte de weekend”. Sunt cei care se bazează pe unități de tip grădiniță, muncesc cât e ziua de lungă și își îngrijesc copilul la final de zi, pe fugă. În weekend au timp mai mult pentru ei, în cazuri fericite.

Educația din trecut însemna mai multă libertate, joacă în aer liber, însă în egală măsură mai multă depărtare între părinte și copil. Educația de acum înlocuiește cele două cu tot felul de opțiuni de joacă, însă abordări de tip impersonal – jocuri, spații special create  în funcție de grupa de vârstă, jucării, dispozitive mobile etc.

Echilibrul și metodele eficiente de educare

Dacă tot trăim în societatea modernă ce pune la dispoziție soluții pe măsură, ar trebui să existe un interes acut în a pune în slujba de părinte toate aceste abordări altfel. Spre exemplu, ședințele de terapie, de consiliere atât pentru părinți cât și pentru copii reprezintă poate o soluție optimă în a învăța cum să comunici cu al tău copil, cum să fii echilibrat, cum să…

Nu este nimic ieșit din comun ca un părinte, indiferent de vârstă și de experiență sa de viață, să se simtă captiv într-o lume pe care nu o înțelege. Un copil provoacă în toate felurile, pune întrebări, așteaptă răspuns și înțelegere. Când nu i se răspunde corespunzător, acesta va copia același comportament și la adolescență și mai depare la maturitate. Sunt ca un bumerang, ce se întorc împotriva adultului și greșelilor acestuia.

Întocmai pentru că ce întreprinde un părinte acum se va vedea ca rezultat peste ani, va dăinui mereu întrebarea despre ce este bine și ce nu. Astfel că, recomandarea celor mai deschiși din fire este să urmeze sfatul unui specialist. Să educi un om este o artă. Să fii echilibrat chiar și în propria viață este una dintre cele mai grele lucruri de făcut, uneori chiar imposibil când nu poți fi la cârma tuturor aspectelor din viață. Grație unor tehnici anume și a unei experiențe, pentru că este personaj neutru, un psihoterapeut va putea ajuta ambele părți – copii și părinți – să își găsească armonia în relație.

Nu lua totul de-a gata

Ce au învățat generațiile de părinți și copii deopotrivă este că față de ai lor părinți, bunici și așa mai departe nu trebuie să abordeze relația părinte-copil doar din punct de vedere al gradului de rudenie. Necesită implicare, iubire pe care o crești, necesită dorință, interes și așa mai departe. Ce sădești în inima unui copil va crește pe măsură. Așadar, fără a considera că doar din pură rușine pentru diferența de vârstă și statut de părinte este nevoie ca un copil să coopereze și să asculte de părinte, relația dintre cei doi are șanse să fie armonioasă.

Concret, nu îi da un ultimatum, ci da-i opțiuni. Nu îl feri de experiențe pentru că este prea mic, ci oferă-i șanse și alternativele. Nu îi spune ce și cum să facă dacă nu vine totul însoțit de explicații. Sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le deprindă un părinte, interesat de o manieră eficientă în a-și educa copilul.

Pentru cei interesaţi de ajutorul unui psihoterapeut psihart.ro sta la dispozitie,  cu informaţii ȋn mediul online şi cu disponibilitate  ȋn cadrul centrului psihologic.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending