HomeLIFE STYLEMediatizarea prostiei by Stirile Pro Tv

Mediatizarea prostiei by Stirile Pro Tv

Daca sunteti vizitatori ai respectivului site, cu siguranta ati vazut pe data de 27.09.2009 postata urmatoarea stire:

Omul si-a inghitit proteza in momentul in care a muscat dintr-o bucata de carne….Culmea ghinionului, medicul dentist il programase chiar in ziua accidentului pe Nicolae ca sa-i cimenteze definitiv proteza.

Tot omul normal (care nu are de unde sa cunoasca termenii si tehnicile medicale stomatologice, nelucrand in domeniu), probabil ca s-a minunat si s-a inchinat cu 7 maini…
.normal, la asa o grozavie. Dar.. acei „reporteri” care culeg stirile nu se documenteaza? Nu verifica nimeni textele inainte de a fi postate sau merg pe premiza „las’ ca poate nu se prinde nimeni”? Sa ma explic.

In primul rand lucrare protetica mobila=proteza (care se face cand pacientul nu mai are nici un dinte, se ia amprenta campului, a gingiei,rezultand acea proteza acrilica care acopera arcada.Probabil ati mai vazut si voi pe la batrani, sau prin filme tinute in pahar). La acest gen de lucrare s-au referit „desteptii” care au publicat asa ceva. Acum, logic vorbind, este imposibil sa inghiti asa ceva, poti sa stai si cu fundul in sus…si cu picioarele in tavan, nu ai cum sa inghiti o ditamai potcoava.
In al doilea rand, proteza nu se cimenteaza nici definitiv, nici provizoriu…poate doar in cazul in care s-a descoperit elixirul vietii vesnice…Pai cum s-o cimentezi, pe gingie? Cred ca medicii stomatologi au lesinat de ras. Pana si Pro Tv-ul difuzeaza spoturi publicitare cu Fixodent si Corega, care este un gel special pentru proteze, creand aderenta si fixand mai bine dispozitivul timp de cateva ore.
Stirea in sine se referea defapt la o lucrare protetica fixa, care se face in cazul in care unui pacient ii lipsesc dinti, se slefuieste din cei sanatosi pentru a-i folosi drept stalpi si astfel se completeaza si elementele absente. Genul de lucrare pe care majoritatea o posedam (portelan,compozit,remanium,gaudent…)si care pentru inceput se cimenteaza provizoriu, fiind normal sa se decimenteze.
Ceea ce i s-a intamplat domnului in cauza este trist, a ajuns la operatie s.a.m.d , perfect de acord, dar acest lucru nu scuza mediatizarea stirilor scrise de tanti Floarea care vinde seminte la colt de strada.
Daca se „arunca” la greu cu asemenea informatii false in populatie, atunci ce pretentii sa mai avem? De la cine?
Pur si simplu am ramas oripilata la asemenea baliverne, credeam ca daca citesc cu rabdare pana la capat constat ca este o gluma…dar mi-am adus aminte ca traiesc in Romania!

Lillee Chiru

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

<p>Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti<br /> Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.</p>

No comments

Lasă un răspuns