Connect with us

Life Style

Melodia „Moşule, ce tânăr eşti!” nu este plagiat! Vezi câţi bani vor primi fostele componente Andre!

Published

on

Fetele de la Andre se vor îmbogăţi peste noapte. Aproximativ 2 milioane de euro este suma pe care Andreea Antonescu şi tatăl fostei sale colege din Andre, Săndel Bălan, au de luat la 14 ani de când s-a lansat hitul „Moşule, ce tânăr eşti!”. Casa de discuri a demonstrat cu acte că piesa nu este un plagiat, aşa cum s-a crezut atâta timp.

La 14 ani de când a lansat alături de Andreea Bălan hitul „Moşule, ce tânăr eşti!”, Andreea Antonescu se va umple de bani. Pentru că la acea vreme, piesa trupei Andre a fost suspectată că ar fi un plagiat după un cântec grecesc, vedeta, care a scris versurile cântecului, nu a încasat nici un ban din drepturile de autor. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Săndel Bălan, tatăl fostei sale colege de trupă, Andreea Bălan, cel care a compus linia melodică. În toţi aceşti ani, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR) a colectat banii pentru difuzarea piesei la radiouri, televiziuni, în restaurante şi alte spaţii publice, dar nici Andreea Antonescu, şi nici Săndel Bălan nu s-au putut apropia de ei. Acum câteva luni, casa de discuri Roton, căreia cei doi i-au cedat drepturile de autor, şi-a pus ambiţia să facă lumină în acest caz, considerat în anul 1999 drept unul dintre cazurile de plagiat grosolane.

Reprezentanţii casei de discuri l-au contactat pe compozitorul grec al piesei „Izitas”, interpretată de Kathy Garby, considerată sursă de inspiraţie pentru artiştii noştri. „Compozitorul grec se numeşte Kostas Tournas. Am luat legătura cu el şi i-am trimis piesa. Mi-a spus că există câteva elemente asemănătoare, dar că nu conduc la acuzaţii de furt. Sunt multe piese care seamănă între ele, dar pot fi asemănări involuntare”, ne-a declarat un reprezentant al casei de discuri Roton. După ce au intrat în posesia documentului care dovedea orginalitatea piesei, casa de discuri a făcut demersurile în instanţă pentru a recupera banii blocaţi de UCMR, la mijlocul lunii noiembrie având loc o nouă înfăţişare în proces.

„Mă bucur că, după atâţia ani, s-a făcut lumină şi s-a dovedit că piesa trupei André nu este un plagiat”, ne-a spus Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan şi compozitorul piesei. Artiştii consacraţi încasează bani frumoşi din difuzarea pieselor care ajung hituri. Sumele cresc atunci când piesa este difuzată şi în străinătate, aşa cum e cazul hitului „Moşule, ce tânăr eşti!”, care s-a ascultat în ţări ca Germania, Bulgaria, Statele Unite sau Italia.

„Pentru o piesă românească difuzată în străinătate se pot lua din drepturile de autor şi 500.000 de euro în decurs de doi ani”, a explicat un artist cunoscut pentru Click!. Astfel, în condiţiile în care aproape 14 ani celor doi nu le-a intrat în cont nici un leu din drepturile de autor, ei ar trebui să încaseze o sumă fabuloasă: în jur de 2 milioane de euro.

Trupa André s-a „născut” în 1998 şi chiar de la debut a luat cu asalt topurile. Componentele formaţiei, Andreea Bălan (29 de ani) şi Andreea Antonescu (31 de ani), au debutat cu albumul „La întâlnire” în 1999, câștigând trofeul festivalului de la Mamaia cu melodia „Liberă la mare”. Au scos hit după hit, printre care şi „Moşule, ce tânăr eşti!” (1999), iar în 2002 formația a primit 4 discuri de platină și unul de aur pentru cele 1.200.000 de exemplare ale albumelor vândute, fiind formația românească cu cele mai mari vânzări.

Din cauza certurilor dese, cele două Andree şi-au spus adio în vara lui 2002, concentrându-se fiecare pe cariera solo. Dacă Andreea Bălan are un succes nebun cu melodiile şi coregrafiile sale, Andreea Antonescu a lansat câteva piese după care s-a dedicat vieţii de familie. Ea s-a căsătorit cu un tânăr afacerist, Traian Spak, şi au împreună o fetiţă. La rândul ei, Andreea Bălan trăieşte de şapte ani o frumoasă poveste de iubire cu cântăreţul Keo.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Life Style

Ce spune celebra actriță din serialul turcesc “A doua șansă”, Özge Özberk, despre experiența trăită pe platourile de filmare

Published

on

Foto Credit: HAPPY CHANNEL

Özge Özberk, frumoasa protagonistă din “A doua șansă” – serial difuzat în exclusivitate de luni până joi, de la ora 19.00, la Happy Channel, mărturisește că a existat o colaborare foarte bună între ea și ceilalți actori pe platourile de filmare pentru serialul turcesc. Despre Kutsi, actorul care joacă personajul masculin principal, aceasta a avut numai cuvinte de laudă.

În vârstă de 42 de ani, îndrăgita actriță din Turcia – Özge Özberk poate fi urmărită într-o poveste emoționantă, pe care postul de televiziune Happy Channel o aduce în exclusivitate în fața publicului român. Özge este Deniz Öztuna, o femeie care se luptă pentru a obține “A doua șansă”. Unul dintre actorii cu care Özge a făcut echipă pe platourile de filmare este Kutsi, actorul fiind cel care îl interpretează pe Mirat, protagonistul poveștii.

Actrița este de părere că distribuția aleasă a jucat un rol esențial în succesul producției, realizate în urmă cu doi ani în Turcia.  “Kutsi este făcut pentru rolul lui Mirat. Gândirea, modul în care privește viața, generozitatea, toate aceste trăsături se suprapun exact cu personalitatea lui Mirat. Unul dintre lucrurile importante pentru ca un proiect să aibă succes este o distribuție bună. A existat o potrivire foarte bună și cu ceilalți actori, nu numai cu Kutsi.”, a declarat Özge Özberk în cadrul unui interviu pentru site-ul milliyet.com.

“A doua șansă”, serialul care poate fi văzut de luni până joi, între orele 19.00-21.00, la Happy Channel, aduce în centrul atenției personajele Deniz Öztuna și Mirat. Aflată într-o situație disperată, după ce soțul ei dispare fără nici o urmă, Deniz trebuie să găsească curajul și forțele necesare pentru a avea grijă de cei doi copii, dar și de tatăl ei bătrân. Lucrurile se schimbă pentru ea în momentul în care îl întâlnește pe Mirat.

 

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Dorian Popa, mărturisire sinceră la ”Stăpânii vedetelor”, Antena Stars: ”Îmi doresc copii, dar mi-e frică”

Published

on

Foto Credit: ANTENA STARS

Dorian Popa, unul dintre cei în vogă cântăreți ai momentului, este gazdă pentru Andra Trandaș și cățelul ei Billy în prima ediție a emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, difuzată sâmbătă, de la ora 13.00, la Antena Stars.

Dorian Popa este un mare iubitor de animale și este stăpânul a doi motani plini de personalitate. Deși pisicile și câinii nu-s nici pe departe cei mai buni perieteni, artistul a acceptat ca Andra și Billy să vină în garsoniera lui, unde au vorbit pe larg despre animalele de companie, despre iubire și familie.

Cu această ocazie, Dorian a mărturisit că propria experiență de viață l-a marcat și își dorește foarte mult să-și întemeieze o familie frumoasă și puternică.

”Eu am crescut într-o familie care, pe parcurs, s-a destrămat și, în timpul maturizării mele, am simțit nevoia de familie întreagă. Nu mi-aș fi dorit neapărat susținere financiară sau chestii de genul ăsta, dar mi-a plăcut mereu ideea de familie întreagă.  Îmi doresc copii, dar mi-e frică. Am doar 29 de ani, abia îmi construiesc casa,  nu mă simt pregătit. Vreau să-mi întemeiez o familie a mea când voi fi sută la sută sigur. Eu cred că trebuie ca o familie să rămână unită până la sfârșit. Și cred cu tărie că un copil trebuie să se bucure de o familie întreagă”, spune Dorian Popa.

Despre cum percepe singurătatea, despre felul cum a fost crescut, dar și despre dragostea lui pentru animale, Dorian Popa vorbește în cadrul emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, sâmbătă, de la ora 13.00, la Antena Stars.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Delia încearcă să îi găsească soţie lui Mihai Bendeac la ”iUmor”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Intrigată de sfaturile date de membrii unei trupe de teatru dintr-un sat din Bistrița-Năsăud, Delia încearcă, duminică, de la ora 20.00, la Antena 1, să afle cum i-ar putea găsi pereche colegului său Mihai Bendeac.

Trei membri ai trupei de teatru Dor Someșean, formată numai din pensionari, au reușit să îi intrige și să îi amuze pe jurații ”iUmor”. Îmbrăcați mereu în haine tradiționale, aceștia participă la festivaluri și au primit mai multe premii, astfel că și-au încercat norocul și la ”iUmor”, spunând că ei se bucură să facă oamenii să râdă. Sceneta legată de problemele matrimoniale ale unui tânăr cuplu de la țară i-a cucerit pe cei trei jurați, astfel că Delia a ținut la final să le ceală sfatul în ale amorului. ”Vă văd înțelepți, trecuți prin toate, aveți un sfat pentru Mihai, el nu își găsește soțioară?”, a întrebat jurata.

Care a fost soluția găsită, telespectatorii pot afla duminică, de la ora 20.00, la Antena 1, în cea de-a cincea ediție ”iUmor” din acest sezon.

La finalul fiecărei reprezentații, cei trei jurați își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

Concurenţii din fiecare ediţie care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending