Connect with us

Life Style

Melodia „Moşule, ce tânăr eşti!” nu este plagiat! Vezi câţi bani vor primi fostele componente Andre!

Published

on

 

Fetele de la Andre se vor îmbogăţi peste noapte. Aproximativ 2 milioane de euro este suma pe care Andreea Antonescu şi tatăl fostei sale colege din Andre, Săndel Bălan, au de luat la 14 ani de când s-a lansat hitul „Moşule, ce tânăr eşti!”. Casa de discuri a demonstrat cu acte că piesa nu este un plagiat, aşa cum s-a crezut atâta timp.

La 14 ani de când a lansat alături de Andreea Bălan hitul „Moşule, ce tânăr eşti!”, Andreea Antonescu se va umple de bani. Pentru că la acea vreme, piesa trupei Andre a fost suspectată că ar fi un plagiat după un cântec grecesc, vedeta, care a scris versurile cântecului, nu a încasat nici un ban din drepturile de autor. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Săndel Bălan, tatăl fostei sale colege de trupă, Andreea Bălan, cel care a compus linia melodică. În toţi aceşti ani, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR) a colectat banii pentru difuzarea piesei la radiouri, televiziuni, în restaurante şi alte spaţii publice, dar nici Andreea Antonescu, şi nici Săndel Bălan nu s-au putut apropia de ei. Acum câteva luni, casa de discuri Roton, căreia cei doi i-au cedat drepturile de autor, şi-a pus ambiţia să facă lumină în acest caz, considerat în anul 1999 drept unul dintre cazurile de plagiat grosolane.

Reprezentanţii casei de discuri l-au contactat pe compozitorul grec al piesei „Izitas”, interpretată de Kathy Garby, considerată sursă de inspiraţie pentru artiştii noştri. „Compozitorul grec se numeşte Kostas Tournas. Am luat legătura cu el şi i-am trimis piesa. Mi-a spus că există câteva elemente asemănătoare, dar că nu conduc la acuzaţii de furt. Sunt multe piese care seamănă între ele, dar pot fi asemănări involuntare”, ne-a declarat un reprezentant al casei de discuri Roton. După ce au intrat în posesia documentului care dovedea orginalitatea piesei, casa de discuri a făcut demersurile în instanţă pentru a recupera banii blocaţi de UCMR, la mijlocul lunii noiembrie având loc o nouă înfăţişare în proces.

„Mă bucur că, după atâţia ani, s-a făcut lumină şi s-a dovedit că piesa trupei André nu este un plagiat”, ne-a spus Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan şi compozitorul piesei. Artiştii consacraţi încasează bani frumoşi din difuzarea pieselor care ajung hituri. Sumele cresc atunci când piesa este difuzată şi în străinătate, aşa cum e cazul hitului „Moşule, ce tânăr eşti!”, care s-a ascultat în ţări ca Germania, Bulgaria, Statele Unite sau Italia.

„Pentru o piesă românească difuzată în străinătate se pot lua din drepturile de autor şi 500.000 de euro în decurs de doi ani”, a explicat un artist cunoscut pentru Click!. Astfel, în condiţiile în care aproape 14 ani celor doi nu le-a intrat în cont nici un leu din drepturile de autor, ei ar trebui să încaseze o sumă fabuloasă: în jur de 2 milioane de euro.

Trupa André s-a „născut” în 1998 şi chiar de la debut a luat cu asalt topurile. Componentele formaţiei, Andreea Bălan (29 de ani) şi Andreea Antonescu (31 de ani), au debutat cu albumul „La întâlnire” în 1999, câștigând trofeul festivalului de la Mamaia cu melodia „Liberă la mare”. Au scos hit după hit, printre care şi „Moşule, ce tânăr eşti!” (1999), iar în 2002 formația a primit 4 discuri de platină și unul de aur pentru cele 1.200.000 de exemplare ale albumelor vândute, fiind formația românească cu cele mai mari vânzări.

Din cauza certurilor dese, cele două Andree şi-au spus adio în vara lui 2002, concentrându-se fiecare pe cariera solo. Dacă Andreea Bălan are un succes nebun cu melodiile şi coregrafiile sale, Andreea Antonescu a lansat câteva piese după care s-a dedicat vieţii de familie. Ea s-a căsătorit cu un tânăr afacerist, Traian Spak, şi au împreună o fetiţă. La rândul ei, Andreea Bălan trăieşte de şapte ani o frumoasă poveste de iubire cu cântăreţul Keo.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Life Style

4 sfaturi de baza in alegerea sistemului si parchetului de incalzire prin pardoseala

Published

on

 

In prezent, tot mai multi romani opteaza pentru un sistem de incalzire prin pardoseala. Incalzirea in pardoseala are anumite avantaje fata de alternativa incalzirii clasice. Modalitatea in care caldura este distribuita uniform in intreaga locuinta este unul dintre acestea. Mai ales pe timpul iernii, cand vrem sa ne simtim confortabil, un sistem de incalzire in pardoseala se va dovedi eficient.

 

De ce opteaza tot mai multi romani pentru sistemele de incalzire in pardoseala?

Instalatiile de incalzire electrica prin pardoseala sunt mai practice decat incalzirea obisnuita si, pe termen lung, datorita felului in care asigura caldura uniforma in toata locuinta, in cazul in care sistemul este montat corect, acesta reprezinta o solutie economica pentru sustinerea temperaturilor optime pe timp de iarna.

In general, aceste sisteme de incalzire in pardoseala sunt corelate cu un parchet de incalzire in pardoseala. In acest sens, in functie de cererea considerabila, au aparut pe piata din Romania numeroase magazine online care furnizeaza astfel de sisteme si modele de parchet pentru incalzire in pardoseala.

Atunci cand alegi sistemul si parchetul de incalzire prin pardoseala trebuie sa tii cont de anumite aspecte, daca vrei sa te bucuri de caldura corespunzatoare pe timpul iernii.

 

Iata patru sfaturi de baza in alegerea sistemului si parchetului de incalzire prin pardoseala!

1.Alege un sistem de incalzire prin pardoseala care sa distribuie uniform caldura

Daca optezi pentru o astfel de instalatie, in detrimentul unui sistem traditional, vei dori in primul rand sa te asiguri ca acesta distribuie uniform caldura in toata locuinta ta.

Specialistii se asigura de faptul ca aceste sisteme de incalzire distribuie in mod uniform si corespunzator caldura, pentru ca proprietarii sa se bucure de ierni confortabile petrecute in caldura caminului lor.

2.Alege un sistem de incalzire in pardoseala care sa fie estetic

Dincolo de necesitatea unei incalziri uniforme, pentru a pastra efectul modern al casei in care locuiesti, vei dori sa cauti un sistem de incalzire in pardoseala estetic, care sa se potriveasca cu modul in care ti-ai decorat locuinta.

Acest aspect estetic este strans corelat cu materialul si calitatea parchetului de incalzire prin pardoseala. Si in aceasta privinta, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte inainte de a te decide asupra unui tip de parchet.

3.Opteaza pentru un parchet dublustratificat

In general, parchetul dublustratificat se potriveste cel mai bine cu sistemele de incalzire prin pardoseala. Aceasta potrivire se structureaza pe baza stabilitatii parchetului dublustratificat. In plus, alt lucru care recomanda acest tip de parchet in detrimentul altor tipuri de parchete este grosimea redusa, in comparatie cu alte variante.

Daca vrei sa optezi pentru un sistem de incalzire in pardoseala, alegerea unui parchet dublustratificat asigura totodata un consum mai mic de energie, datorita felului in care este montat acest parchet dublustratificat.

4.Alege cu atentie modelul de parchet dublustratificat, in functie de decorul general al casei tale

Placile de parchet vin intr-o gama variata de sortimente de lemn si sunt realizate in asa fel  incat sa aduca aminte de parchetul din lemn masiv.

Exista numeroase soiuri de lemn compatibile cu incalzirea in pardoseala, astfel incat poti alege din anumite sortimente care se potrivesc cu stilul in care ai decorat locuinta si mai ales cu gusturile pe care le ai.

Optand, in cele din urma, pentru un sistem de incalzire prin pardoseala corelat cu un parchet dublustratificat, te vei putea bucura de ierni calduroase, in mijlocul caminului tau care va deveni o oaza de relaxare.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Dilema părintelui modern – sunt un părinte bun?

Published

on

 

Când vine vorba de a crește și educa un copil – da, două lucruri separate căci una ține de strictul necesar  pentru dezvoltare și alta este educația propriu zisă ce ține de moralitate, cunoaștere, educație emoțională și așa mai departe – orice adult își pune mereu aceeași retorică întrebare: „oare fac bine?!” Pentru că oricâtă stăpânire de sine ar exista, pentru că oricâtă experiență parentală ar există la mijloc, orice copil este diferit, se dezvoltă diferit și supune la un test de răbdare și nu numai.

 

Educația de atunci și educația de acum

Când întrebi un părinte din generația mai modernă o mare parte spune că are ajutorul părinților, respectiv ai bunicilor copilului, o altă parte doar și-ar fi dorit. Aleg din timp o creșă, o grădiniță cu program prelungit pentru că nu are cine să stea cu cel mic. Acestea sunt doar mici piedici în ceea ce înseamnă misiunea vieții, de a crește și educa un copil. Doar că, și aceste aspecte contribuie din păcate la ceea ce înseamnă depărtarea de copil.

În ultimii ani s-a instaurat așa zisul fenomen de tip „părinte de weekend”. Sunt cei care se bazează pe unități de tip grădiniță, muncesc cât e ziua de lungă și își îngrijesc copilul la final de zi, pe fugă. În weekend au timp mai mult pentru ei, în cazuri fericite.

Educația din trecut însemna mai multă libertate, joacă în aer liber, însă în egală măsură mai multă depărtare între părinte și copil. Educația de acum înlocuiește cele două cu tot felul de opțiuni de joacă, însă abordări de tip impersonal – jocuri, spații special create  în funcție de grupa de vârstă, jucării, dispozitive mobile etc.

Echilibrul și metodele eficiente de educare

Dacă tot trăim în societatea modernă ce pune la dispoziție soluții pe măsură, ar trebui să existe un interes acut în a pune în slujba de părinte toate aceste abordări altfel. Spre exemplu, ședințele de terapie, de consiliere atât pentru părinți cât și pentru copii reprezintă poate o soluție optimă în a învăța cum să comunici cu al tău copil, cum să fii echilibrat, cum să…

Nu este nimic ieșit din comun ca un părinte, indiferent de vârstă și de experiență sa de viață, să se simtă captiv într-o lume pe care nu o înțelege. Un copil provoacă în toate felurile, pune întrebări, așteaptă răspuns și înțelegere. Când nu i se răspunde corespunzător, acesta va copia același comportament și la adolescență și mai depare la maturitate. Sunt ca un bumerang, ce se întorc împotriva adultului și greșelilor acestuia.

Întocmai pentru că ce întreprinde un părinte acum se va vedea ca rezultat peste ani, va dăinui mereu întrebarea despre ce este bine și ce nu. Astfel că, recomandarea celor mai deschiși din fire este să urmeze sfatul unui specialist. Să educi un om este o artă. Să fii echilibrat chiar și în propria viață este una dintre cele mai grele lucruri de făcut, uneori chiar imposibil când nu poți fi la cârma tuturor aspectelor din viață. Grație unor tehnici anume și a unei experiențe, pentru că este personaj neutru, un psihoterapeut va putea ajuta ambele părți – copii și părinți – să își găsească armonia în relație.

Nu lua totul de-a gata

Ce au învățat generațiile de părinți și copii deopotrivă este că față de ai lor părinți, bunici și așa mai departe nu trebuie să abordeze relația părinte-copil doar din punct de vedere al gradului de rudenie. Necesită implicare, iubire pe care o crești, necesită dorință, interes și așa mai departe. Ce sădești în inima unui copil va crește pe măsură. Așadar, fără a considera că doar din pură rușine pentru diferența de vârstă și statut de părinte este nevoie ca un copil să coopereze și să asculte de părinte, relația dintre cei doi are șanse să fie armonioasă.

Concret, nu îi da un ultimatum, ci da-i opțiuni. Nu îl feri de experiențe pentru că este prea mic, ci oferă-i șanse și alternativele. Nu îi spune ce și cum să facă dacă nu vine totul însoțit de explicații. Sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le deprindă un părinte, interesat de o manieră eficientă în a-și educa copilul.

Pentru cei interesaţi de ajutorul unui psihoterapeut psihart.ro sta la dispozitie,  cu informaţii ȋn mediul online şi cu disponibilitate  ȋn cadrul centrului psihologic.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Gabriela Cristea, despre ”dieta minune” pe care o urmează: ”Aș vrea să punem capăt acestui mit”

Published

on

Foto Credit: ANTENA STARS
 

Gabriela Cristea, îndrăgita moderatoare a emisiunii ”Te iubesc de nu te vezi”, difuzată în fiecare zi, de luni până sâmbătă, de la ora 18.45, la Antena Stars, este foarte sinceră în ceea ce privește dieta pe care o urmează de când s-a întors pe micile ecrane, informeaza showmagazine.ro

Invitată împreună cu soțul ei, Tavi Clonda, și micuța Victoria în cadrul emisiunii ”Prietenii de la 11”, de la Antena 1, Gabriela Cristea a explicat în ce constă dieta ei și a recunoscut că nu e deloc așa simplu.

”Eu aș vrea să pun capăt acestuit mit. Eu nu cred persoanele astea mai mironosițe care spun că mănâncă de toate, oricând și slăbesc. Nu, domnule! Eu am cinci mese pe zi, bine calculate, la gram și la firimitură. Și chiar și așa slăbesc foarte greu și într-o lungă perioadă de timp. Deci așa-zisa dietă minune a mea, nu e chiar minunată”, a declarat Gabriela Cristea în cadrul emisiunii ”Prietenii de la 11”, difuzată în această săptămână de la Therme.

Gabriela Cristea a revenit pe micile ecrane la sfârșitul lunii mai, după nouă luni în care a stat acasă împreună cu micuța Bella Victoria Margot. Telespectatorii o pot urmări în fiecare zi, de luni până sâmbătă, de la ora 18.45, la Antena Stars.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending