HomeTELEVIZIUNEReality ShowMiercuri, la Visuri la cheie, vom cunoaște povestea incredibilă a Maicii Serafima și a celor 16 fetițe pe care le are în grijă

Miercuri, la Visuri la cheie, vom cunoaște povestea incredibilă a Maicii Serafima și a celor 16 fetițe pe care le are în grijă

Miercuri, de la 20:30, echipa Visuri la cheie va merge în localitatea Mărcuș, județul Covasna, pentru a o cunoaște pe Maica Stareță Serafima, o femeie de o bunătate rar întâlnită, care de 13 ani are grija de 16 fetițe orfane sau abandonate la naștere.

Maica Serafima le-a luat în plasament de când fetele aveau doar câteva luni și erau abandonate în spital și a înființat prima casă familială din România, construită lângă o mănăstire de maici ortodoxe.

 

Micuțele orfane au fost botezate și li s-au asigurat în permanență condiții optime de creștere și educație, după toate principiile psiho-pedagogice, astfel încât să trăiască într-un climat sănătos. Măicuțele de la Mărcuș urmăresc integrarea treptată a acestor copii în viața socială, școlarizarea lor pe diferite forme de învățământ, în funcție de dorințele și aptitudinile fiecăreia și le susțin din toate punctele de vedere.

Maica Stareță a ridicat cu forțe proprii casa familială, cerând ajutor în biserici, gări sau pictând icoane. A făcut tot ce a putut ca să ridice casa pentru cele 10 fetițe luate inițial în plasament. Acum, Maica Serafima își dorește să mai ajute încă 12 copii, dar casa în care locuiesc în prezent a devenit neîncăpătoare, așa că a reușit să mai ridice încă o clădire, pe structură de lemn, însă nu are fondurile necesare pentru a o termina și a putea fi folosită.

 

Deși nu îi este ușor să facă față cheltuielilor zilnice, zâmbetul sincer și bucuria de pe chipul celor 16 fete, care îi spun din inimă ”mami”, i-au dat putere întotdeauna să caute soluții pentru plata facturilor și a celor necesare unui trai decent.

Săptămâna aceasta, miercuri, de la 20:30, echipa Visuri la cheie le va oferi Maicii Starețe Serafima și fetițelor pe care aceasta le are în grijă o locuință de vis și foarte multă bucurie.

 

Foto Credit: PRO TV

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

arina.voicu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns