HomeMAGAZINMircea Faur tatal hackerului arestat in Slovenia:”Sua a transmis informatii incorecte catre Interpol”

Mircea Faur tatal hackerului arestat in Slovenia:”Sua a transmis informatii incorecte catre Interpol”

Tatal hackerului Victor Faur, a declarat ca interpolul a primit informatii eronate de la americani pe baza carora fiul sau a fost condamnat la inchisoare cu suspendare in tara si plata unor daune, conform Mediafax

„Cerem ajutorul autorităţilor române pentru clarificarea situaţiei fiului nostru. Se pare că Interpol l-a vânat pe Victor având cu totul alte informaţii despre sentinţă decât cele anunţate de instanţele din România. Americanii au transmis către Interpol informaţii incorecte, daunele anunţate fiind de 1,3 milioane de dolari, nu 250.000 cât a decis instanţa, astfel că s-a creat impresia că este vorba despre alte fapte decât cele pentru care există condamnarea”, a declarat Mircea Faur.

Mircea Faur a spus ca pana acum doar Ambasada Romaniei de la Ljublijana s-a implicat pentru a-l ajuta pe fiul sau, cerand Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Justitiei sa  se implice in aces caz.

„Am trimis celor două ministere toate documentele despre condamnare, în speranţa că vor clarifica lucrurile cu autorităţile din Slovenia. Sperăm că România nu va permite ca fiul nostru să suporte două pedepse pentru aceeaşi faptă şi să ajungă să sfârşească într-o închisoare din SUA”, a mai declarat Mircea Faur.

În urmă cu câţiva ani, Victor Faur a fost acuzat că a accesat ilegal servere NASA şi ale altor instituţii americane, fiind judecat de Tribunalul Arad.

Ca urmare a accesului neautorizat în reţeaua computerizată, inginerii şi oamenii de ştiinţă americani au fost nevoiţi să comunice manual cu navele din spaţiu, iar sistemele electronice au necesitat reparaţii generale, potrivit anchetatorilor.

  În noiembrie 2008, Victor Faur a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Arad, la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare şi la plata unor daune ce însumează aproape 250.000 de dolari.

Sentinţa instanţei arădene a fost confirmată ulterior de Curtea de Apel Timişoara.

Lasa un comentariu aici!

Written by

adrian.popa@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns