Connect with us

ALL MEDIA

Narcisa Iorga cere Comisiilor pentru cultura un raport cu privire la obiectivitatea membrilor din CNA

Published

on

 

Narcisa Iorga, membru CNA, a transmis o scrisoare Comisiilor pentru cultură din Parlament prin care solicită o analiză a obiectivităţii membrilor Consiliul Naţional al Audiovizualului în raport cu radiodifuzorii.

„Mă adresez dumneavoastră, membrii Comisiilor pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă, având în vedere atribuţiile de control asupra activităţii Consiliului Naţional al Audiovizualului întrucât consider că activitatea CNA nu corespunde obligaţiei prevăzute de Legea audiovizualului nr.504/2002 de a fi garant al interesului public, ci este viciată de interesele meschine ale unora dintre membrii săi.

Vă solicit, prin prezenta, să analizaţi obiectivitatea membrilor CNA în raport cu radiodifuzorii la ale căror emisiuni participă în altă calitate decât cea de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, având în vedere posibilitatea prevăzută de art. 20 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, anume ca Dumneavoastră să solicitaţi preşedintelui CNA un raport specific. Pe lângă acest aspect, raportul ar putea analiza situaţia generală a activităţii Consiliului Naţional al Audiovizualului din perspectiva reducerii alarmante a credibilităţii sale”, se arată în scrisoarea trimisă de Narcisa Iorga membrilor Comisiilor pentru cultură din Parlament.

Astfel, aceasta le semnalează senatorilor şi deputaţilor din Comisia pentru cultură din Parlament că unii membrii CNA participă la emisiuni de radio sau de televiziune în altă calitate decât cea de membri ai Consiliului, afirmând că, practic, aceştia devin colaboratori ai posturilor „pe care apoi le controlează şi reglementează în calitatea lor de membri CNA”.

„La data de 9 decembrie a.c., dl Radu Călin Cristea, membru CNA, a fost prezentat în calitate de jurnalist într-o emisiune a unui radiodifuzor, unde a făcut exclusiv aprecieri de natură politică, aşa cum reiese din fragmentele emisiunii pe care le anexez prezentei.

În cadrul şedinţelor publice ale CNA, votează constant împotriva aplicării sancţiunilor postului cu care domnia sa colaborează, refuzând să motiveze exprimarea votului, deşi Legea audiovizualului art. 15 alin. (4) îl obligă la motivarea votului deschis. Mai mult, Codul etic al membrilor CNA, recent adoptat, interzice atât partizanatul politic, cât şi pe cel faţă de radiodifuzori”, se arată în scrisoarea adresată de membrul CNA Narcisa Iorga Comisiei pentru Comisiile pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor şi Senatului.

De asemenea, aceasta a afirmat că Radu Călin Cristea, membru CNA, „obişnuieşte să aibă activităţi explicit politice nu doar în cadrul unor emisiuni de radio şi de televiziune, ci şi în cadrul secţiunii editorial-politice a unei publicaţii”.

„Le transpune, apoi, în cadrul şedinţelor publice ale CNA, dincolo de analiza specifică acestui for de control şi reglementare. Acesta este doar un exemplu. Mai sunt şi altele. Or, Consiliul Naţional al Audiovizualului este, conform legii, un garant al interesului public, şi nu un spaţiu în care diverşi membri ai săi să-şi expună preferinţele politice. Pentru aceasta există alte funcţii în stat.

Calitatea de membru al CNA nu reprezintă nici o sinecură, nici un vehicul de promovare a intereselor personale prin intermediul posturilor de radio sau televiziune care sunt sub controlul CNA.

Fiecare membru al Consiliului trebuie să-şi păstreze obiectivitatea faţă de toţi radiodifuzorii, faţă de toţi actorii politici şi faţă de public, iar nu să avantajeze posturile care îl promovează ca analist politic, ca scriitor, ca psiholg sau orice altă profesie, dincolo de funcţia pe care temporar o ocupă în serviciul interesului public”, a mai precizat Narcisa Iorga în scrisoarea citată.

În acest context, Narcisa Iorga solicită Comisiilor pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă ale Parlamentului să analizeze, având în vedere prevederile Legii audiovizualului 504/2002, în ce măsură se asigură obiectivitatea deciziilor CNA, „câtă vreme parte din membrii săi participă în mod repetat în altă calitate decât cea de membri ai Consiliului la emisiuni realizate de radiodifuzorii aflaţi sub controlul Consiliului”.

De asemenea, Iorga a precizat că va pune la dispoziţie, în cazul în care va fi considerat de interes, „situaţii statistice cu privire la votul acestor membri constant împotriva unor sancţiuni propuse pentru radiodifuzorii cu care aceştia colaborează”.

Pe de altă parte, aceasta a menţionat că, în data de 12 decembrie, a solicitat în şedinţa CNA o poziţie publică a preşedintelui Laura Georgescu cu privire la aspectele semnalate, „dar şi faţă de acordarea unor premii anumitor radiodifuzori, în numele CNA, fără criterii transparente şi fără acordul ori decizia Consiliului”.

„Nu am primit niciun răspuns. Am solicitat apoi, alături de un alt membru CNA, demisia preşedintelui Consiliului, printre motivele invocate numărându-se şi acestea. Drept răspuns, am înregistrat o nouă participare a aceluiaşi Radu Călin Cristea la o emisiune a aceluiaşi radiodifuzor, chiar aseară, 16 decembrie.

Apreciez că situaţia este pe cale să se agraveze, iar credibilitatea unicei autorităţi de reglementare şi control în audiovizual este esenţială, mai ales într-un an electoral dramatic, cum se anunţă a fi anul 2014. Consider că ar fi benefic activităţii prezente şi viitoare a CNA un raport specific pe tema obiectivităţii membrilor CNA în raport cu radiodifuzorii, cu atât mai mult cu cât cel puţin trei membri CNA admit colaborări tacite cu diverşi radiodifuzori, în avantajul ambelor părţi: promovare pe post contra protecţie în CNA”, a mai precizat Narcisa Iorga.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Radio

Măruță revine la ”prima iubire”, radioul, ca prezentator al matinalului ProFM, ”Dimineața blană”

Published

on

Foto Credit: PRO FM
 

Matinalii Sebastian Coțofană, Radu Țibulcă și Ramona Dumitrescu vor pleca în misiune la Bonțida, la Electric Castle, și ”îi cedează” lui Cătălin Măruță butoanele matinalului ProFM,”Dimineața Blană”, în zilele de 18, 19 și 20 iulie, de la 7.00 la 10.00.

După cum Măruță însuși a povestit, la 25 de ani de ProFM, că și-a dorit mereu să se întoarcă la prima dragoste, radioul, iată că visul împărtășit a devenit vis implinit. Cătălin se întorce în studioul radio, la ProFM!

El o va avea alături pe DJ-ița ProFM  Mădălina Vintilă și împreună vor duce mai departe momentele preferate ale ascultătorilor ProFM: vor învârti Roata Vacantzatziki, trimițând fanii norocoși direct în Grecia (Corfu, Thasos, Zakynthos, Halkidiki), vor da invitații la film și vor oferi vinuri speciale. Tot în studioul ProFM vor veni și ”Noaptea Târziu”, Liviu Teodorescu, Speak și Raluca. După toate semnalele, se anunță trei zile cu surprize foarte plăcute la ProFM!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Competiția de fotografie Next Image va avea loc în Europa Centrală și de Est și țările nordice

Published

on

 

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, lansează competiția de fotografie Next Image Mobile Photography Contest, oferindu-le posibilitatea tuturor pasionaților de fotografie cu smartphone-ul să își împărtășească viziunea asupra lumii moderne cu ajutorul propriului limbaj și al sistemului avansat de cameră care pune în lumină fotografia inteligentă. Fotografiile pot fi înscrise în competiție în perioada 09 iulie 2018 -20 august 2018.

Pasionații de fotografie își pot înscrie cadrele pe platforma dedicată competiției – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board. Fotografiile înscrise vor fi prezentate într-o galerie online și vor face subiectul unui vot public, până pe data de 28 august 2018. În săptămâna următoare, membrii juriului internațional vor alege câștigătorii din rândul primelor 50 cele mai votate fotografii din fiecare categorie. Juriul este format din:

  • Yanmin Wang – Președinte Huawei Consumer Business Group Huawei Europa Centrală și de Est și țările nordice
  • Dominic Bracco – Fotograf oficial National Geographic
  • Alex Lambrechts – Fotograf certificat Leica
  • Tomasz Lazar – Laureat World Press Photo
  • Bobby Anwar – Fotograf danez
  • Gal Gadot – Actriță, imaginea seriei Huawei P20

 

Primele 50 de fotografii din clasamentul Europei Centrale și de Est și țărilor nordice vor fi, de asemenea, înscrise în competiția globală Next Image.

„Am considerat întotdeauna camerele drept o caracteristică principală a smartphone-urilor noastre și ne bucurăm să vedem că, odată cu cea mai nouă tehnologie disponibilă, oamenii pot surprinde imagini la o calitate superioară. Iar odată cu lansarea competiției Next Image sperăm să oferim șansa acestei noi generații de fotografi să își găsească inspirația”, a declarat Zachary Jianglinchao, Country Manager Huawei Romania.

„Smartphone-urile fac posibil un nou tip de fotografie, unul care ne permite să fim mai spontani și creativi, mult mai confortabil pentru persoana aflată în spatele camerei. Cred cu tărie că telefoanele care îmbină viziunea fiecăruia dintre noi cu o cameră avansată pot fi folosite ca mediu de exprimare artistic, ajutându-ne să schimbăm modul în care vedem lumea. Această competiție ne oferă ocazia să interacționăm cu tot ceea ce ne înconjoară și să explorăm limitele creativității noastre”, a declarat Vlad Eftenie, ambasadorul competiției Next Image în România.

Premiul pentru câștigătorii fiecărei categorii va consta în câte un Matebook X, publicarea fotografiei în revista National Geographic și suma de 2,000 euro. Ocupanții locurilor doi și trei vor primi câte un smartphone Huawei P20 Pro, respectiv un Huawei P20. Nu în ultimul rând, juriul va acorda un titlu Grand Prix, al cărui premiu va consta într-un Matebook X, publicarea fotografiei câștigătoare în revista National Geographic, suma de 10,000 euro și șansa de a participa, în luna septembrie, în Italia, la o expediție fotografică de 10 zile, organizată de National Geographic.

Odată cu introducerea primei camere duale pe un smartphone, pentru modelul P9, Huawei a stabilit un nou standard în industria camerelor prezente pe dispozitivele mobile. Acum, aproape trei ani mai târziu, compania face același lucru cu lansarea Huawei P20 Pro, primul smartphone care folosește un sistem triplu de lentile, alături de un sistem avansat de inteligență artificială (AI) care îmbunătățește calitatea imaginilor și sparge barierele fotografiei. Combinând datele primite de la toți cei trei senzori, P20 Pro oferă o calitate fără precedent a imaginilor în condiții de lumină scăzută sau contrast ridicat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Statiile tv ale Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. raman in grilele UPC si FOCUS SAT si dupa iesirea din “must carry”

Published

on

 

Posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV vor continua sa fie distribuite neintrerupt, in retelele UPC si pe platforma DTH Focus Sat, in baza parteneriatului stabil si de lunga durata pe care Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. il au cu UPC Romania SRL si cu Focus Sat Romania SRL.

In luna iunie 2018 trustul INTACT a anuntat iesirea posturilor sale tv din “must carry” si incheierea unui parteneriat cu grupul RCS& RDS pentru acordarea dreptului de retransmitere a programelor tv.

Canalele Tv Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si Zu Tv vor mai putea fi receptionate in curand doar in retelele distribuitorilor care doresc incheierea unui contract de retransmisie.

In acest moment, astfel de contracte sunt semnate cu societatile RCS & RDS, UPC, Focus Sat, Orange si alte societati de distributie cu acoperire locala si regionala. De asemenea, exista discutii cu ceilalati distribuitori de programe tv cu scopul incheierii contractelor de distributie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending