Connect with us

ALL MEDIA

Narcisa Iorga cere Comisiilor pentru cultura un raport cu privire la obiectivitatea membrilor din CNA

Published

on

Narcisa Iorga, membru CNA, a transmis o scrisoare Comisiilor pentru cultură din Parlament prin care solicită o analiză a obiectivităţii membrilor Consiliul Naţional al Audiovizualului în raport cu radiodifuzorii.

„Mă adresez dumneavoastră, membrii Comisiilor pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă, având în vedere atribuţiile de control asupra activităţii Consiliului Naţional al Audiovizualului întrucât consider că activitatea CNA nu corespunde obligaţiei prevăzute de Legea audiovizualului nr.504/2002 de a fi garant al interesului public, ci este viciată de interesele meschine ale unora dintre membrii săi.

Vă solicit, prin prezenta, să analizaţi obiectivitatea membrilor CNA în raport cu radiodifuzorii la ale căror emisiuni participă în altă calitate decât cea de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, având în vedere posibilitatea prevăzută de art. 20 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, anume ca Dumneavoastră să solicitaţi preşedintelui CNA un raport specific. Pe lângă acest aspect, raportul ar putea analiza situaţia generală a activităţii Consiliului Naţional al Audiovizualului din perspectiva reducerii alarmante a credibilităţii sale”, se arată în scrisoarea trimisă de Narcisa Iorga membrilor Comisiilor pentru cultură din Parlament.

Astfel, aceasta le semnalează senatorilor şi deputaţilor din Comisia pentru cultură din Parlament că unii membrii CNA participă la emisiuni de radio sau de televiziune în altă calitate decât cea de membri ai Consiliului, afirmând că, practic, aceştia devin colaboratori ai posturilor „pe care apoi le controlează şi reglementează în calitatea lor de membri CNA”.

„La data de 9 decembrie a.c., dl Radu Călin Cristea, membru CNA, a fost prezentat în calitate de jurnalist într-o emisiune a unui radiodifuzor, unde a făcut exclusiv aprecieri de natură politică, aşa cum reiese din fragmentele emisiunii pe care le anexez prezentei.

În cadrul şedinţelor publice ale CNA, votează constant împotriva aplicării sancţiunilor postului cu care domnia sa colaborează, refuzând să motiveze exprimarea votului, deşi Legea audiovizualului art. 15 alin. (4) îl obligă la motivarea votului deschis. Mai mult, Codul etic al membrilor CNA, recent adoptat, interzice atât partizanatul politic, cât şi pe cel faţă de radiodifuzori”, se arată în scrisoarea adresată de membrul CNA Narcisa Iorga Comisiei pentru Comisiile pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor şi Senatului.

De asemenea, aceasta a afirmat că Radu Călin Cristea, membru CNA, „obişnuieşte să aibă activităţi explicit politice nu doar în cadrul unor emisiuni de radio şi de televiziune, ci şi în cadrul secţiunii editorial-politice a unei publicaţii”.

„Le transpune, apoi, în cadrul şedinţelor publice ale CNA, dincolo de analiza specifică acestui for de control şi reglementare. Acesta este doar un exemplu. Mai sunt şi altele. Or, Consiliul Naţional al Audiovizualului este, conform legii, un garant al interesului public, şi nu un spaţiu în care diverşi membri ai săi să-şi expună preferinţele politice. Pentru aceasta există alte funcţii în stat.

Calitatea de membru al CNA nu reprezintă nici o sinecură, nici un vehicul de promovare a intereselor personale prin intermediul posturilor de radio sau televiziune care sunt sub controlul CNA.

Fiecare membru al Consiliului trebuie să-şi păstreze obiectivitatea faţă de toţi radiodifuzorii, faţă de toţi actorii politici şi faţă de public, iar nu să avantajeze posturile care îl promovează ca analist politic, ca scriitor, ca psiholg sau orice altă profesie, dincolo de funcţia pe care temporar o ocupă în serviciul interesului public”, a mai precizat Narcisa Iorga în scrisoarea citată.

În acest context, Narcisa Iorga solicită Comisiilor pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă ale Parlamentului să analizeze, având în vedere prevederile Legii audiovizualului 504/2002, în ce măsură se asigură obiectivitatea deciziilor CNA, „câtă vreme parte din membrii săi participă în mod repetat în altă calitate decât cea de membri ai Consiliului la emisiuni realizate de radiodifuzorii aflaţi sub controlul Consiliului”.

De asemenea, Iorga a precizat că va pune la dispoziţie, în cazul în care va fi considerat de interes, „situaţii statistice cu privire la votul acestor membri constant împotriva unor sancţiuni propuse pentru radiodifuzorii cu care aceştia colaborează”.

Pe de altă parte, aceasta a menţionat că, în data de 12 decembrie, a solicitat în şedinţa CNA o poziţie publică a preşedintelui Laura Georgescu cu privire la aspectele semnalate, „dar şi faţă de acordarea unor premii anumitor radiodifuzori, în numele CNA, fără criterii transparente şi fără acordul ori decizia Consiliului”.

„Nu am primit niciun răspuns. Am solicitat apoi, alături de un alt membru CNA, demisia preşedintelui Consiliului, printre motivele invocate numărându-se şi acestea. Drept răspuns, am înregistrat o nouă participare a aceluiaşi Radu Călin Cristea la o emisiune a aceluiaşi radiodifuzor, chiar aseară, 16 decembrie.

Apreciez că situaţia este pe cale să se agraveze, iar credibilitatea unicei autorităţi de reglementare şi control în audiovizual este esenţială, mai ales într-un an electoral dramatic, cum se anunţă a fi anul 2014. Consider că ar fi benefic activităţii prezente şi viitoare a CNA un raport specific pe tema obiectivităţii membrilor CNA în raport cu radiodifuzorii, cu atât mai mult cu cât cel puţin trei membri CNA admit colaborări tacite cu diverşi radiodifuzori, în avantajul ambelor părţi: promovare pe post contra protecţie în CNA”, a mai precizat Narcisa Iorga.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Cazacii Rusiei, coregrafie speciala pentru Romania

“Lucram la el din noiembrie anul trecut. Nu am mai facut asta pentru niciun show din nicio tara unde am fost”

Published

on

Cazacii Rusiei, cea mai buna companie de dans rusesc din lume, va avea 3 spectacole in Romania: Iasi (23 martie 2018, Opera Nationala), Constanta (25 martie 2018, Casa de Cultura a Sindicatelor) si Bucuresti (26 martie 2018, Sala Palatului).

In show-ul de 2 ore trupa s-a decis sa includa o SURPRIZA pentru publicul de la noi din tara: un moment creat special pentru romani.

“Timp de 2 ore, Russian Cossack State Dance Company spune pe scena fascinanta poveste a cazacilor cu ajutorul muzicii live in interpretarea instrumentala si vocala a orchestrei, prin coregrafia care combina elementele de gimnastica, de acrobatie, balet cu dansul clasic si cel modern. Insa, am decis sa pregatim si sa inseram in show un moment unic, destinat prietenilor nostri romani. Nu vreau sa va dau detalii, pentru ca am ruina surpriza. Tot ce pot sa va spun este ca lucram la el din noiembrie anul trecut si ca nu am mai facut asta pentru niciun show din nicio tara unde am fost. Vor fi 2 ore uluitoare pe care nu le veti uita prea curand”, spune coregraful trupei.

 

Russian Cossack State Dance Company din Moscova 

Dupa turnee pe toate continentele si dupa ce au ridicat in picioare sali si stadioane in America, Marea Britanie, Germania, Grecia, Danemarca, Spania, Italia, Canada, China, Coreea, Portugalia, Franta, Cehia, Norvegia, Elvetia, Scotia, etc., Ansamblul din Moscova aduce un spectacol ce poate fi numit Enciclopedia vietii cazace. In repertoriul lor sunt mai mult de 20 de dansuri, 50 de cantece si 10 compozitii instrumentale. Renumiti pentru forta atletica de pe scena, Cazacii danseaza cu vigoare, cu stralucire si spontaneitate si o fac la fel de natural precum respira. Fiecare scena este un compozit complex, bazat pe elementele istoriei cazacilor, pe folclor, pe costume, pe butaforie precum sabiile cazacilor (saska) sau tunuri, totul sub bagheta Artistului Emerit, directorul artistic si fondatorul Companiei de Dans, Leonid Milovanov.

Biletele se pot achizitiona Online: Eventim, Bilete.ro, Bilet.ro, Iabilet.ro, Blt.ro Myticket.ro si in reteaua magazinelor partenere, la casa de bilete a Salii Palatului, la casa de bilete ale Casei de cultura a sindicatelor din Constanta, la casa de bilete a Operei din Iasi.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Matinalul București Fm: Răzvan Petre are un nou coleg de dimineață

Published

on

Foto Credit: BUCURESTI FM

Răzvan Petre, realizatorul Matinalului Bfm, va da startul unor dimineți mai tari decât cafeaua alături de noul său coleg, Marius Stoica.

Astfel, începând de astăzi, de luni până vineri, de la 06.30 la 10.00 cei doi vor spune “Bună dimineața, București!” pe 98,3 sau live pe bucurestifm.ro și pe aplicația pentru telefon. Matinalul aduce și noutăți: alte provocări inedite pentru ascultători și invitați, multe concursuri, campanii în premieră și mult mai multe zâmbete.

 

Răzvan Petre are 35 de ani, este din Constanta și lucrează în industria radio de 14 ani, activând la început la postul regional al Radio Romania de acolo, și este realizatorul matinalului Bfm de 4 ani. Perfecționist din fire, radioul îi curge prin vene. Spritul fresh, muzica bună, atitudinea young a București Fm se regăsesc în programele postului dar si  matinalul pe care îl realizează. Mai ales că Răzvan este și Playlist Manager-ul Bucuresti FM. “Dacă la Matinal avem invitați cei mai vogă artiști, muzica postului nu putea să fie altfel. De altfel, mai toți artiștii care se aud acum pe radio au venit pentru prima dată la noi în studio iar multe dintre piesele care au devenit hit-uri s-au auzit pentru prima dată la București Fm. Am inventat multe concepte radio pe care acum oamenii le consideră firești și le regăsesc dezvoltate pe toate posturile de radio din România. Sunt lucruri pe care le confirmă cronologia din online”, spune Răzvan. Marius Stoica, bucureștean de proveniență, este om de radio de 11 ani, activează ca MC la diverse evenimente iar muzica este o pasiune la fel de mare ca și radioul. Marius a fost concurent la “Vocea României”, în echipa lui Smiley. “Matinalul Bfm trezește bucureștenii și cu informații foarte utile, dar și cu multă voie bună!”, adaugă Marius.

Iar atunci când pasiunile comune pentru radio și muzică se întâlnesc, nu poate să iasă decât un format de morning show de ascultat!

28 de ani de Bfm

Bucureşti FM emite din anul 1990, ca singurul post de radio destinat vieţii Capitalei. Deși denumirea a fost schimbată în timp (Antena Bucureștilor, Radio București), postul și-a păstrat caracterul unic în peisajul radiofonic bucureştean, oferind informaţii despre tot ceea ce se întâmplă în metropolă (din punct de vedere administrativ, social, educativ, economic, cultural, sportiv). Anul acesta postul împlinește 28 de ani, mesajulul către ascultători fiind unul adaptat vremurilor și vremii: București FM! Be active, Be smart, Be cool!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

KANAL D, amendă maximă de la CNA pentru prea multă publicitate difuzată!

Published

on

Televiziunea Kanal D a mai primit o amendă maximă, de 200.000 de lei, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, informeaza adevarul.ro .

Potrivit monitorizării realizate pentru perioada 1-30 noiembrie 2017, în intervalul orar 07.00–18.00, Kanal D a avut în total depăşiri de aproape trei ore (2 ore, 59 de minute şi 31 de secunde), depăşirea cea mai mare fiind de două minute şi 10 secunde. Pe 18 ianuarie, Kanal D a mai fost amendată cu 200.000 de lei de CNA pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, dar pentru intervalul orar 18.00–23.00. Pentru acel interval orar s-au constatat depăşiri de 3 ore, un minut şi 31 de secunde, iar depăşirea cea mai mare a fost de un minut şi 57 de secunde.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending