Connect with us

BUSINESS

Națiunile lumii, îngrijorate în privința securității personale

Published

on

  • Brazilia și Turcia se află în fruntea clasamentului, cu peste jumătate din populație preocupată de tema securității
  • Suedia, Germania și Olanda sunt țările ai căror cetățenii se simt cel mai în siguranță
  • Femeile nu sunt întotdeauna mai preocupate de siguranță în comparație cu bărbații

 

Aproape o treime (32%) din populația online din peste 21 de țări este mereu preocupată de propria siguranță, în comparație cu doar zece procente care afirmă că nu are această temere.

GfK a chestionat online peste 25.000 de persoane despre cât de mult sunt de acord, pe o scară de 1 la 7 puncte, cu afirmația „Eu sunt mereu preocupat de siguranța și securitatea mea”.

 

Analiza răspunsurilor care se referă la opțiunea “sunt de acord” și cele de la polul opus („nu sunt de acord”) permite companiilor să înțeleagă acele țări și segmentele de public cu cele mai puternice preocupări în jurul valorii de siguranță, în scopul de a identifica oportunitățile de business și de a oferi soluții care susțin nevoile specifice din fiecare piață.

 

Țările din America Latină, Turcia și Rusia se clasează în primele cinci în topul celor mereu preocupate de securitate
În Brazilia și Turcia, mai mult de jumătate din populația internaută a spus că este mereu preocupată de siguranță și securitate: 64 de procente în Brazilia și 54% în Turcia. Ele sunt urmate de Mexic cu 48 de procente, Argentina (43%) și Rusia (42%).

Pentru țările din America Latină și Rusia, acest lucru se corelează cu nivelele superioare de criminalitate înregistrate, în timp ce nivelul de preocupare în cazul Turciei este legat de atacurile teroriste.

 

Cetățenii din Suedia, Germania și Olanda se simt cel mai în siguranță

Prin contrast, Suedia, Germania și Olanda înregistrează cele mai ridicate procente la capitolul siguranță personală percepută de populație.

În Suedia, 30% nu sunt de acord cu afirmația „preocupați întotdeauna”, urmată de Germania și Olanda, cu câte 22 de procente.

În Suedia, bărbații se simt mai degrabă în siguranță, cu o treime (34%) fiind în total dezacord cu afirmația de mai sus, în comparație cu doar un sfert (26%) dintre femei. În Germania și Olanda, procentele se împart mai uniform între sexe – în Germania, 24% dintre bărbați și 20% dintre femei și, în Olanda, 23% dintre bărbați și 21% în cazul femeilor.

 

Totuși, femeile nu sunt întotdeauna mai preocupate de siguranță în comparație cu bărbații

La nivel global, femeile sunt puțin mai îngrijorate decât bărbații pentru siguranța și securitatea lor – 34%, comparativ cu 30% dintre bărbați.

În cazul fiecărei țări, cele mai mari diferențe de gen le remarcăm în Turcia, Rusia și Spania, care toate înregistrează o diferență de 12 puncte procentuale între numărul femeilor întotdeauna îngrijorate față de cel al bărbaților.

Cu toate acestea, în Hong Kong, Belgia și Olanda, bărbații sunt mai preocupați de securitatea personală decât femeile. În Hong Kong, 39% dintre bărbați sunt de acord cu afirmația (cu trei puncte procentuale mai mult decât în cazul femeilor), în timp ce în Belgia avem 18% dintre bărbați (un punct procentual peste femei), iar în Olanda, 11% dintre bărbați (patru procente mai mult).

 

Vârsta are un impact redus asupra preocupărilor pentru siguranța personală

Cei cu vârsta cuprinsă între 20 – 29 de ani și 30 – 39 de ani au cel mai mare potențial să fie mereu preocupați de siguranță, cu câte o treime în fiecare grupă de vârstă. Există o diferență foarte mică între acestea și celelalte grupe de vârstă: 32% dintre cei cu vârsta între 40 și 49 de ani, 31% dintre cei peste 60 ani, 30% dintre adolescenții (15-19 ani) și 29% dintre cei cu vârsta de 50-59.

 

Românii, puțin preocupați de securitate

Un studiu asemănător realizat la nivelul țării noastre pe întreaga populație arată că teama pentru siguranța personală nu se regăsește în topul preocupărilor românilor. Terorismul îi îngrijorează pe 7% dintre români, în vreme ce imigrația pe 4,5% dintre ei, iar fundamentalismul și extremismul religios doar pe 3%.

 

Grafice: GFK

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

BUSINESS

Start-up Nation cu Waterboyz

Published

on

Programul Start-Up Nation a debutat in ianuarie 2017, un program pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii. Prin program se acorda ajutor de pana la 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentand 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui numar maxim estimat de 10.000 de intreprinderi mici si mijlocii.

Inscrierea in programul Start-Up Nation 2018 va incepe in luna aprilie, cei care nu au primit finantare in anul 2017 avand astfel posibilitatea de a-si depune dosarele din nou pentru a beneficia de  fonduri nerambursabile.

Evaluarea proiectelor se face tinand cont de un numar de criterii de departajare, pe care le puteti gasi mentionate in ghidul solicitantului, acesta fiind cel pe care il puteti consulta pentru a vedea daca indepliniti cel putin o parte din conditii inainte de a porni pe aceasta cale. Ca idee, in cadrul sesiunii din 2017, principalele criterii de departajare a proiectelor au fost punctajul obtinut, numarul de locuri de munca asumat si numarul de locuri de munca pentru persoanele din anumite categorii sociale precum: persoane somere, tineri absolventi sau persoane din categorii defavorizate. Astfel, doar proiectele ce au fost declarate conforme si care au obtinut un punctaj suficient de mare au fi selectate pentru a semna acordurile de finantare si astfel se va proceda si in acest an.

Din dorinta de a oferi oportunitati afaceri pentru aceia care doresc sa inceapa o afacere in domeniul de amenajari locuri de joaca, echipa Waterboyz a decis, inca din anul 2017, sa ofere consultant celor care o necesita.

Waterboyz este o companie din Constanta, infiintata in anul 2011, reprezentata de oameni profesionisti, dinamici si pragmatic, devenind astfel cea mai bupotrivita alegere pentru orice antreprenor care doreste sa isi inceapa propriul business in domeniul locurilor de joaca.

Waterboyz asigura consultanta de specialitate in tot cee ace presupune locuri de joaca modulare, echipamente gonflabile de orice tip, amenajari locuri de joaca de interior si exterior, echipamente pentru targuri si balciuri, echipamente complete de realitate virtuala, etc.  Daca va decideti sa optati pentru afaceri la cheie profitabile, acestia va pot oferi si aceasta variant sau daca doriti s ava implicate pas cu pas in afacerea dumneavoastra atunci ei va pot ajuta cu consultant, proiectare, executie si montaj.

Si daca aveti cea mai mica indoiala, aflati ca peste 20 de proiecte au fost implementate deja la nivel national de catre Waterboyz, astfel incat reusita este una garantata.

Programul Start-up Nation se numara printre singurele variante de finantare care deconteaza inclusiv cheltuielile operationale din salarii si contributii sociale, utilitati consumate la locul de implementare al proiectului sau chiria spatiului de lucru. Antreprenorul poate solicita sprijin financiar nerambursabil pentru acoperirea acestor cheltuieli operationale pentru o durata maxima de 12 luni de zile.

Asadar daca doresti sa ai sansa de a primi finantare alege un domeniu de activitate care poate crea un numar mai mare de locuri de munca. Anul trecut, proiectele selectate s-au situat in urmatoarele domenii de activitate: activitati de productie, de creare software, activitati din sfera industriilor creative, activitati de servicii, de comert si alte activitati.

Trebuie mentionat faptul ca activitatile din ultima categorie nu au avut foarte mari sanse de a primi finantare, avand in vedere faptul ca punctajul maxim pe care acestea il puteau obtine era inferior ultimului punctaj care a asigurat selectarea proiectului.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Cand lumea se destrama

Published

on

Oare cati dintre voi inteleg ce se intampla in mintea unui batran cand se simte neputincios si cati dintre voi constientizeaza ca de cele mai multe ori astfel de lucruri ii fac pe varstnici sa se izoleze de lumea din jurul lor. Sunt atat de putine momente in care avem rabdarea si starea necesara in care ii putem urmari pe ai nostri batrani, incat uneori uitam ca vor veni momente in care noi vom ajunge in locul lor. Cu toate astea, ei sunt cei care vorbesc cu o seninatate aparte despre moarte, servicii funerare si tot ce este necesar pentru o slujba de inmormantare.

Nu stiu daca ai avut vreodata curajul sa urmaresti un batran vorbindu-ti despre ceea ce urmeaza sa i se intample si cat de deschis face acest lucru. Ba mai mult decat atat sunt capabili sa ne dea adevarate lectii de viata, chiar daca noi avem senzatia ca totul se invarte doar in jurul nostru. Prin urmare nu cred ca exista vreun batran care sa nu se fi informat despre toate acele lucruri de care are nevoie, mai ales ca unii dintre ei sunt persoane atat de indraznete incat se asigura ca totul este pe placul lor.

Si nu mai conteaza daca merg la o firma de pompe funebre din sector unu sau daca aleg o cu totul si cu totul alta firma de pompe funebre din sector 3. Singurul lucru de care acestia sunt interesati este legat de serviciile contractate in sine. Pana la urma nici distanta nu mai conteaza in cazul de fata, pentru ei totul se rezuma la perfectiune. Sau cel putin asta s-a intamplat in cazul batranilor pe care i-am cunoscut si pe care ii cunosc.

Niciodata nu s-au plans de ultimul moment, ci mai degraba as putea spune ca sunt recunoscatori pentru tot ceea ce au primit in viata lor. Si sa nu va prinda mirarea ca unii dintre ei sunt atat de firavi si totusi atat de puternici incat uneori te intrebi de unde au atata putere sa poata sa depaseasca acele momente cumplite. Mai cu seama acele persoane care au deja probleme multiple de sanatate, pentru acestia totul se accepta cu seninatate si cu o oarecare bunatate pe care nu o intalnesti mereu sau in orice situatie.

Si poate ca in cele din urma si noi ne vom accepta in aceleasi mod ultimul drum cand ne va veni vremea, desi traim intr-o lume destul de haotica ce nu prea ne lasa si nici nu ne da timp sa ne gandim la ceea ce putem face sau ceea ce putem fi. Insa trebuie sa recunoastem o buna parte dintre batranii nostri sunt foarte curajosi si in acelasi timp rabdatori cu noi si cu cei mai tineri dintre noi.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Cum trebuie să fie lenjeria pentru hoteluri și ce calități trebuie să o caracterizeze?

Published

on

Mulți aleg serviciile hoteliere după numele pe care diversele unități au reușit să și-l construiască. Sunt numeroase aspecte care clasează o pensiune sau un hotel ca nivel al calității serviciilor, iar publicul se orientează după acestea pentru că își dorește să aibă parte de confort și relaxare.

Lenjerii-hotel.ro este o sursă bogată în opțiuni pentru cei care administrează astfel de spații. La dispoziția celor interesați sunt puse oferte diverse, constând atât în lenjerii pentru hoteluri, cât și diverse tipuri de textile, necesare în orice astfel de unitate.

Lenjeriile pentru pat, precum și saltelele, pernele, cuvertura altcătuiesc numai o partea a acelor elemente esențiale în cadrul oricărui hotel. De acestea depinde cât de odihnitor va fi somnul, cât de benefică relaxarea. Când nu respectă principiul calității, acest aspect se reflectă în senzația de diconfort resimțită de cei care plătesc pentru serviciile de cazare.

 

Alegerea lenjeriei pentru hotel potrivite

Oricine urmează să realizeze o investiție în lenjerii pentru hoteluri trebuie să fie atent la calitățile absolut necesare, ce vor garanta o utilizare plăcută de durată.

Dimensiunea patului este un prim aspect de avut în vedere. Administratorii unei astfel de unități ar trebui să cunoască aceste detalii și să fie capabil să aleagă piesele de lenjerie cele mai potrivite. Este de preferat ca dimensiunile lenjeriei să fie cu câțiva centrimetri în plus pentru a se plia corespunzător în locul destinat.

Când este prea mare cearșaful, de exemplu, șansele ca acesta să creeze disconfort pe timpul nopții sunt destul de crescute. La fel și în cazul unei lenjerii prea mici, relaxarea nu este pe masura așteptărilor. Chiar și pernele trebuie măsurate, pentru a nu cumpăra dimensiunea nepotrivită. Misiunea este mult mai eficient de îndeplinit atunci când astfel de amănunte se cunosc.

Materialul utilizat în confecționarea lenjeriilor ar trebui să prezinte de asemenea interes față de cel care cumpără. Cu cât este mai calitativ, cu atât confortul resimțit de cei cazați este mai mare. Tot de tipul materialului depinde și durabilitatea lenjeriei, ușurința cu care se va păstra în timp.

Este bine ca în această privință să se pună un accent deosebit pe nevoile clienților. Asigurarea confortului deplin vizează și efectul non alergic pe care îl are materialul în contact cu pielea. Este preferat bumbacul pentru că reușește cu succes să protejeze pielea, absorbind totodată umezeala în țesătură.

Prețul este un alt factor care dictează alegerea lenjeriilor pentru pat. Acesta trebuie raportat întotdeauna la calitate. Când există un raport rentabil între acești doi factori, atunci alegerea este cea potrivită. Lenjeri-hotel.ro vine în întâmpinarea publicului larg cu opțiuni multilple, dedicate atât celor cu un buget redus, cât și cei care tind spre un anumit nivel calitativ.

De asemenea, este de preferat să se acorde o atenție sporită și momentului în care este aleasă culoarea. Deși mai pretențios, albul va fi întotdeauna o alegere inspirată întrucât oferă și celor cazați un grad mai mare de încredere. Curățarea corespunzătoare a lenjeriilior va fi desigur necesară, prin aceasta fiind dovedită atenția pe care unitatea o acordă igienei.

Iată deci care sunt aspectele cele mai importante legate de alegerea lenjeriei pentru hotel și care sunt calitățile ce trebuie să caracterizeze diversele piese de lenjerii. Cei interesați de produse de calitate și de prețuri corecte găsesc soluții pe lenjerii-hotel.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending