HomeTELEVIZIUNEEmisiuniNoi reportaje din campania „Există viață după cutremur”, duminică, la România, te iubesc!

Noi reportaje din campania „Există viață după cutremur”, duminică, la România, te iubesc!

Duminica aceasta, de la ora 18:00, Rareș Năstase, corespondent special Știrile Pro TV, aduce în prim-plan noi informații și exemple japoneze despre măsurile anticutremur.

 

Pe de altă parte, telespectatorii vor vedea ce au de spus autoritățile din România despre posibilitatea unui seism de grad mare în România.

 

„Subiectul protecției în cazul unor dezastre îmi este cunoscut pentru că, în urmă cu 6 ani, am fost și în Chile, după un mare cutremur, de 8,8 grade pe scara Richter, care a zguduit această țară și unde au fost înregistrate doar 700 de pierderi de vieți. Astfel, Chile a fost un alt reper mondial al protecției în cazul unui seism. Noua campanie a Știrilor Pro TV despre modelul japonez își propune să redeschidă un dosar greu, pe care niciun guvern românesc nu a reușit să îl rezolve până acum: siguranța caselor noastre, vechi sau noi, la următorul cutremur mare. E un demers jurnalistic menit să pună în gardă și autoritățile noastre, care trebuie să înțeleagă mai mult ca oricând că au pe umeri răspunderea a mii de vieți. Se construiește în continuare haotic și necontrolat în România, iar un cutremur mare n-am mai avut de 40 de ani. Este exact intervalul de timp scurs între marile seisme din zona Vrancei. Gândiți-vă doar că următorul cutremur devastator s-ar putea produce chiar acum, când citiți aceste rânduri.”, a declarat Rareș Năstase.

 

Telespectatorii sunt invitați duminică, de la ora 18:00, pentru a vedea ce măsuri impun autoritățile japoneze, cum sunt intruiți oamenii să reacționeze în cazul unui seism, încă de la cele mai fragede vârste, dar și ce măsuri tehnologice se aplică în construcții pentru siguranța cetățenilor, astfel încât numărul victimelor în cazul unui mare dezastru să fie cât mai mic.

 

Foto Credit: PRO TV

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns