Connect with us

LIFE STYLE

NOMINALIZARILE LA PREMIILE RADIO ROMANIA CULTURAL 2009

Published

on

Cei ce au excelat în domenii culturale şi artistice în anul 2008 vor fi premiaţi, luni, 23 martie, la Gala Premiilor Radio România Cultural, care se va desfăşura la Teatrul Odeon din Bucureşti.

Se vor acorda premii pentru zece secţiuni, precum şi trei premii speciale.

Poezie:

Svetlana Cârstean, cu volumul „Floarea de menghină”, şi Sebastian Reichmann, autorul volumului „Mocheta lui Klimt”.

Proză:

Zilele regelui”, de Filip Florian,”Foxtrot XX„, de Răzvan Petrescu, „Ultimele însemnări ale lui Mateiu Caragiale însoţite de un inedit epistolar precum şi indexul fiinţelor, lucrurilor şi întâmplărilor„, de Ion Iovan şi „Fantoma din moară„. de Doina Ruşti.

Film:

Radu Muntean, pentru filmul „Boogie”,

George Dorobanţu, pentru pelicula „Elevator”, şi

Nae Caranfil, pentru filmul „Restul e tăcere”.

Teatru:

Marcel Iureş, pentru activitatea sa teatrală şi organizatorică de la Teatrul Act, Tompa Gabor şi Alexandru Darie, pentru organizarea Festivalului Uniunii Teatrelor Europene – ediţia 2008, şi

Andrei Şerban, pentru spectacolul „Spovedanie la Tanacu”.

Arte plastice:

pictoriţa Angela Tomaselli,

artista decoratoare Daniela Frumuşeanu,

pictorul Gheorghe Iacob şi

graficianul Mircia Dumitrescu.

Muzică:

violoncelista Laura Buruiană,

violonistul Alexandru Tomescu şi

pianista Luiza Borac.

Educaţie şi învăţământ:

Aurora Luminiţa Stănescu, şefa secţiei Relaţii publice, marketing cultural şi programe educaţionale de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”;

Elena Tudor, asistent cercetător la Muzeul Naţional de Geologie, coordonator al Proiectului şcolar „Pământul în trei cuvinte: minerale, roci, fosile”;

Valentin Grigore, preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori;

Ana Maria Iuga, cercetător la Muzeul Ţăranului Român, coordonatorul serilor culturale din seria „Povestea vecinilor”;

Biblioteca Metropolitană din Bucureşti – Filiala „Ion Creangă”.

Ştiinţă:

general profesor doctor Dumitru Constantin Dulcan;

Roxana Rădvan, doctor în fizică, directorul Centrului de restaurare a obiectelor de patrimoniu prin tehnici laser din Bucureşti;

Narcis Avarvari, doctor în chimie la Universite d’Angers din Franţa.

Reviste şi suplimente culturale:

Suplimentul de cultură

Cuvântul

Observator cultural

Emisiuni TV:

Parte de carte„, de la ProTV,

La porţile ceriului” şi

Arta.ro„, de la TVR Cultural.

Radio România Cultural va acorda şi trei distincţii speciale:

Premiul „In Memoriam Iosif Sava”, care îi va reveni anul acesta sopranei Teodora Gheorghiu, solistă a Operei de Stat din Viena,

Premiul „Lux Mundi”, care i se va acorda poetului şi traducătorului român stabilit în Franţa Dinu Flămând, şi

Premiul de excelenţă, acordat prozatorului Mircea Horia Simionescu.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

LIFE STYLE

3 tipuri de personalităţi pe care ar trebui să le eviţi

Published

on

Gândiți-vă la toți oamenii cu care lucrați sau interacționați în mod regulat. Ați întâlnit vreodată tipul negativ, critic sau cel care face pe victima? Pariez că-ți amintești unul dintre acești oameni chiar acum.

 

În opinia profesorului internaţional de yoga Dana Ţupa, pesimiștii răspândesc negativitatea ca gripa și trebuie să ne limităm expunerea, deoarece atunci când le transmitem un lucru pozitiv, acela se va întoarce înapoi în formă negativă. Pesimiştii au puterea de a afecta negativ nu numai viziunea ta, ci și cultura sau chiar reputația ta.

De asemenea, specialistul afirmă că succesul nostru în viaţă constă în a ne alege foarte bine anturajul, în a decide de cine să ne lăsăm influenţaţi sau nu şi în a încerca să evităm factorii perturbatori care ne pot destabiliza de la drumul nostru asumat.

 

Cele trei tipuri de personalităţi care ne ţin departe de la obiectivele noastre

 

  1. Tipul negativ

“Acest tip de persoană pare să aibă o problemă pentru fiecare soluție și iubește să scurgă entuziasmul din orice idee nouă. Mantra lui este: „Acesta este modul în care a fost întotdeauna făcut”. Când se deschide o fereastră spre oportunitate, el te va trage la umbră. Îți va împiedica energia și îți va încetini ritmul. Nu îți va oferi energie dacă te vei inconjura de acest tip de persoană. Nu te poți aștepta să ai o viață pozitivă dacă te înconjori cu oameni negativi”, declară profesorul de yoga Dana Ţupa.

 

  1. Tipul critic

“Criticii sunt cunoscuți pentru că au de găsit tot timpul ceva deranjant de spus despre toată lumea și sunt deosebit de faimoși pentru tranzacționarea informațiilor confidențiale sau negative despre ceilalți. Criticii folosesc bârfele pentru a le lega și pentru a controla miniaturi. Nu lăsați niciodată pe nimeni care nu a făcut nimic să vă spună cum să faceți ceva”, declară profesorul de yoga Dana Ţupa, directorul PURNA Yoga Academy.

 

  1. Tipul victimă

“Niciodată nu este capabil să accepte responsabilitatea personală, viața pare nedreaptă față de victime. Puntea este întotdeauna stivuită împotriva victimelor și nu au decât ghinion. Îi veți recunoaște prin scuzele lor de semnătură”, menţionează Dana Ţupa.

 

Mai multe detalii pe retetedesanatate.ro 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

LIFE STYLE

Culorile puternice: unul dintre cele mai mari trenduri in 2018, ghid de stil by Loredana Ciangau @ L’Atelier Couture

Published

on

Una dintre vestile bune, care vine odata cu noul an este ca a venit in sfarsit momentul sa incerci noile trenduri prezentate la Saptamanile Modei de acum cateva luni! Pe unele dintre ele poate le cunosti si le-ai incercat deja, dar multe altele asteapta inca sa fie descoperite si testate…

Unul dintre cele mai mari trenduri ale sezonului urmator se anunta a fi culorile puternice, precum galben, rosu, violet si nuantele aprinse de roz. Piesele in culori puternice pot fi purtate in mai multe feluri. Le poti purta impreuna, intr-un colour block, sau poti purta o singura piesa statement intr-o culoare vibranta, cum ar fi o rochie fluida sau o pereche de cizme pana la genunchi.

 

Daca ti-ai propus de mult sa iesi din monotonia non-culorilor, nu exista moment mai bun sa incerci, decat acum! Ce alta modalitate mai buna sa combati melancolia perioadei reci decat un outfit in culori puternice?! Descopera mai jos propunerile noastre in nuante vibrante pentru un inceput de an plin de culoare!

Loredana Ciangau, designerul brandului L’Atelier Couture ne ajuta sa vedem cele mai interesante propuneri pentru a fi in stil in acest sezon!

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

LIFE STYLE

MIA, singurul salon mobil de manichiură-pedichiură din Europa

Published

on

Creeat după un concept adus tocmai din Beverly Hills, MIA – Manicure in Action este un salon pe patru roți, specializat în manichiură și pedichiură.

Conceptul este unul simplu și poate veni în ajutorul oricărei persoane care nu are atât de mult timp la dispoziție. MIA – Manicure în Action se poate deplasa chiar la tine acasă (valabil doar în București deocamdată), cu preponderență în jurul clădirilor de birouri, a cartierelor rezidențiale și a tuturor locațiilor de top, însă îl poți găsi și la diverse evenimente mondene sau particulare.

 

Persoana modernă din ziua de azi este mai mereu în mișcare, de aceea MIA vine în ajutorul tău și îți salvează timpul oferindu-ți cele mai bune servicii într-un ambient plăcut.

 

Despre conceptul și afacerea pe care a adus-o în România, Iulia, fondatoarea brandului MIA ne mărturisește: “Totul a pornit de la o dorința foarte mare de a creea ceva unic în România care să mă reprezinte și care să fie de mare impact. MIA sau mai bine zis Manicure in Action îmi poartă inițialele numelui dar totodată reprezintă și una dintre cele mai mari pasiuni: manichiura perfectă. Am locuit în State mai bine de 5 ani, loc în care mi-am finalizat studiile dar am și vizitat aproape toate statele, iar când am ajuns în Beverly Hills și am văzut acest concept, mi s-a lipit de suflet, nu-mi mai puteam lua gândul de la el. Îl visam zi și noapte, iar astfel, au început ideile să curgă, brandul să se contureze…până când în Ianuarie 2017 m-am întors în orașul meu natal, București, și m-am apucat de treabă. ”

 

Cu produse de cea mai bună calitate, personalul din cadrul salonului Manicure in Action oferă o varietate dintre cele mai bune servicii. Personalul este foarte bine instruit și vă aduce cele mai recente tendințe și stiluri în serviciile pe care le oferă și în același timp, se folosesc și cele mai bune produse: OPI, CND, Cupio, Melkior sau Victoria’s Secret.

Designul salonului a fost creat de la zero, după un concept care îi aparține chiar Iuliei, fondatoarea brandului, tocmai pentru a veni cu ceva nou, cu ideea de salon pe roți, un design care să exprime eleganță, rafinament și bun gust, dar să fie util în primul rând, fără a renunța la elementele moderne.

De asemenea, în premieră pentru piața din România, salonul pe roți MIA oferă servicii și pachete speciale, atât pentru doamne, cât și pentru domni, dar și pentru cei mici. Astfel, puteți să alegeți din „preparatele speciale” și să optați pentru pachetul SIGNATURE, de exemplu, care conține o manichiură sau o pedichiură cu ojă semipermanentă, însoțită de un pahar de șampanie, un masaj de 10 minute și un strop de parafină.

 

Salonul se află mereu în mișcare, însă întotdeauna îl veți găsi în locații centrale, ușor accesibile,  iar programul este de luni până vineri între orele 9-20.

www.manicureinaction.com

Programările se fac la numărul de telefon: 0755.108.889

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending