HomeMAGAZINEvenimenteO noua televiziune in Romania! Bush vine la lansare

O noua televiziune in Romania! Bush vine la lansare

Fostul preşedinte american George W. Bush va veni la Bucureşti în luna septembrie, pentru a participa la lansarea unei noi televiziuni de ştiri. Viitorul post va fi lansat de acelaşi grup care deţine cotidianul Puterea, a declarat  Adrian Thiess, coordonatorul proiectului: “Chiar în această seară am vorbit cu echipa fostului preşedinte american, care mi-a confirmat că va veni în România.”

Thiess spune că proiectul viitoarei televiziuni de ştiri este deja în lucru şi că va fi condus de “un actual şef de la una dintre televiziunile importante din România”.

Ca şi în cazul ziarului Puterea (ziar lansat la Bucureşti în prezenţa fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov), acţionariatul postului de televiziune este ţinut, încă, la secret. Nu este exclus însă, spune Thiess, un joint venture cu CNN, pe modelul după care funcţionează CNN în Turcia (în parteneriat cu Dogan).

Adrian Thiess, despre viitorul post TV de ştiri:

  • “va fi un post complet detaşat de orice chestiune partinică editorial”
  • “va fi o televiziune credibilă, liberă de orice presiune politică. Avem finanţarea necesară pentru doi ani, care oferă un confort financiar în care postul poate să demonstreze că e credibil”
  • “umple o nişă de credibilitate care există în România pe piaţa posturilor TV. După 2009, când am văzut cum pot fi folosite posturile de ştiri în favoarea unui candidat, era loc pentru un postul de ştiri echilibrat.”
  • “proiectul TV există înainte de lansarea ziarului Puterea”

Sursa: Mediafax/pagina de media.ro

Lasa un comentariu aici!

Written by

emanuel.diaconu@connections.org.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns