HomeMAGAZINEvenimente„O vara foarte instabila”regizat de Anca Damian, Din 21 noiembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman

„O vara foarte instabila”regizat de Anca Damian, Din 21 noiembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman

In data de 21 noiembrie,  incepand cu ora 20.30, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman va avea loc în prezența regizorului o proiectie speciala a celui mai recent titlu semnat de Anca Damian, „O vară foarte instabilă”.

Publicul va putea interactiona cu Anca Damian care va participa dupa proiecție la o sesiune de întrebari și răspunsuri.

Filmul este o introspecție ironică, presărată cu umor negru, despre relatiile moderne, sub influența poveștilelor lui Pirandello – o poveste-în-poveste – unde personajele devin conștiente că se află într-un film. Aș spune că se află la intersecția dintre filmul de artă și cel de comedie… Foarte modern, foarte contemporan”, mărturisea Anca Damian.

„O vară foarte instabilă” vine după marele succes al titlului Crulic – drumul spre dincolo (2011), care a strâns peste 25 premii si un număr impresionant de participări internaţionale la festivaluri de film de prim rang, cum ar fi Locarno, BFI London Film Festival, Pusan sau Annecy. Crulic a fost lansat pe marile ecrane în România şi în ţări precum Polonia, Republica Cehă, Slovenia, Franţa, Italia, Germania, Spania, Belgia, Ungaria, Estonia, Argentina sau Canada.

În urma acestei recunoaşteri internaţionale, Anca Damian şi-a unit eforturile cu scriitorul irlandez Philip Ó Ceallaigh, laureat al Premiului Hennessy  şi Premiului Rooney pentru literatura irlandeză, pentru a transpune în film povestirea A Very Unsettled Summer.

Lasa un comentariu aici!

Written by

adrian.popa@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns