HomeLIFE STYLEObama Presedinte SUA – victorie istorică în Statele Unite! – Obama, discursul victoriei …

Obama Presedinte SUA – victorie istorică în Statele Unite! – Obama, discursul victoriei …

Potrivit rezultatelor parţiale, democratul Barack Obama a obţinut 297 de voturi electorale şi devine astfel noul preşedinte al SUA.obama-suaRepublicanul John McCain are 141 de voturi electorale. Obama a câştigat electorii din 11 state, McCain – din 7.Pentru a fi ales, un candidat are nevoie de 270 de voturi electorale.

Victoria lui Obama este una istorică, el fiind primul politician de culoare care accede în această funcţie.

Unii l-au comparat cu Kennedy, altii nu i-au dat prea multe şanse ca american de culoare, dar in final Barack Obama a reusit sa electrizeze intreaga America si a castigat o victorie istorica pentru democrati si pentru americanii de culoare.

America a ales schimbarea şi s-a ridicat deasupra aspectelor nerelevante legate de rasa unui candidat sau a celuilalt. Într-o perioadă dificilă, americanii au fost mai sensibili la capacitatea democratului de a gasi solutii pentru economia americana şi de a inspira milioane de oameni intr-o perioada dificila de recesiune.

Americanii au scris istorie cu aceste alegeri si si-au dat un motiv de a fi mandri de oportunitatile pe care tara lor le ofera tuturor cetatenilor sai, indifferent de rasa, sex sau statut social. Victoria lui Barack Obama este o victorie pentru speranta, meritocratie si viitor.

Anunţul victoriei ui Barack Obama a fost primit cu urale puternice şi o explozie de bucurie în parcul din Chicago unde s-au adunat zeci de mii de persoane.

Obama, care va prelua funcţia la 20 ianuarie, moşteneşte o situaţie economică dificilă, Statele Unite, aflate în pragul recesiunii, traversând una dintre cele mai grave crize financiare produse după 1929. În plus, Statele Unite sunt angajate în două războaie, în Irak şi Afganistan.

DISCURSUL VICTORIEI

Au grăbit sfârşitul celui de-al doilea război mondial, au făcut primul pas pe Lună, nu renunţă în competiţiile sportive, iar acum au ales primul preşedinte de culoare.

Poporul american a ales un preşedinte care a reuşit să trezească entuziasmul tinerei generaţii şi a scos un număr record de americani la vot, obtinând o victorie decisivă împotriva republicanului John McCain.

Preşedintele ales, Barack Obama, a ţinut discursul învingătorului în faţa unei muţimi dezlănţuite adunată în centrul oraşului Chicago, oraşul în care Obama şi-a construit cariera politică. El a salutat Chicago şi a spus că „dacă mai e cineva care se îndoieşte că în America toate lucrurile sunt posibile, dacă tinde să creadă că visul părinţilor întemeietori încă există, ei şi-au primit răspunsul în această seară”.Obama a promis mulţimii că de data aceasta lucrurile vor fi diferite, a felicitat echipa republicană  pentru efortul din campania electorală, dar mai ales pe senatorul John McCain pentru altruismul şi eroismul de care a dat dovada pentru ţara sa.Într-un discurs emoţional Obama a mulţumit soţiei sale şi oamenilor care i-au fost aproape în campania electorală şi a promis celor două fete ale sale căţeluşul pe care ţi-l doreau. „Nu m-aş afla aici în această seară fără sprijinul al celor mai buni prieteni din 16 ani”. Obama a amintit şi de bunica sa, care a decedat ieri.

Noul preşedinte ales a dedicat victoria sa americanilor obişnuiţi care i-au finanţat campania sau au făcut muncă voluntară pentru cauza sa, o victorie care arată că oamenii pot învinge atunci când investesc destulă pasiune. „Am nevoie de ajutorul vostru, voi fi preşedintele vostru” a subliniat Barack Obama, care a amintit că poporul american trebuie să facă faţă acum multor provocări. „Dumnezeu să vă binecuvinteze, Dumnezeu să binecuvinteze Statele Unite ale Americii!” – aşa şi-a încheiat discursul preşedintele ales al SUA.

Sursa: www.tvr.ro

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Latest comments
  • Aceasta bobita de cafea exotica,nu va schimba nimic in America.America e un imperiu,cand cei ce conduc un imperiu se indeparteaza de la calea batatorita de sute de ani,imperiul moare.Rusii.Iranienii si alttii asteapta cuminti ca Obama,socialistul cu charisma sa greseasca,atunci baietii vor juca pe masa,rusii desigur cazacioc,iranieni,ceva specific cu arme.E caharismatic,vrea schimbarea ,e socialist,e iluminat,promite de toate.O fi Iliescu deghizat?????:))))

  • Daca ascultam bine ne dam seama ca Obama nu prea spune nimic in discurs. Face referire la trupele din Irak, dar evita sa spuna ca le va retrage. Iar cand aduce vorba de reconstruirea de pe Wall Street o da in figuri de stil cu „Main Street” si alte tampenii.
    Poate ca o sa faca treaba, insa imediat dupa alegeri pana si Bush era curat.

Lasă un răspuns