HomeALL MEDIAOSCE nu sprijina reintroducerea insultei si calomniei in Codul Penal

OSCE nu sprijina reintroducerea insultei si calomniei in Codul Penal

 Dunja Mijatović, reprezentatul OSCE pentru libertatea mediei cere autoritatilor din Romania sa nu adopte amendamentele prin care insulta si calomnia vor fi incriminate in Codul Penal, informeaza Agentia Mediafax.

„Incriminarea discursului poate pune frână dezbaterilor şi poate fi folosită pentru a proteja oficialii de critici. Teama de acuzaţii penale ar putea duce la autocenzură şi, în cele din urmă, poate avea un efect nedorit asupra jurnalismului de investigaţie. De aceea, sunt îngrijorată de recentele amendamente legislative”, a declarat Mijatovic, care a condamnat şi modul în care societatea civilă „a fost omisă de la procesul de consultare”.

Reprezentanta OSCE a precizat că România a făcut „un pas important” în 2006 când a dezincriminat insulta şi calomnia. „Sper că aceste amendamente nu vor fi finale şi fac apel la autorităţile competente din România să le respingă, deoarece ele reprezintă un serios regres pentru libertatea mediei din România”, a mai spus Dunja Mijatović.

Ea a subliniat că jurnaliştii români trebuie să poată informa „societatea asupra unor chestiuni de interes public fără teama de a fi urmăriţi penal”.

RADAR DE MEDIA a scris despre subiectul in care insulta si calomnia sunt reintroduse in Codul Penal AICI

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

laura.cristea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns