Connect with us

ALL MEDIA

Parlament TV ar putea emite anul acesta

Published

on

 

În proiectul de buget al Camerei Deputaţilor este propusă alocarea sumei de 600.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la studioul de televiziune al Parlamentului.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a făcut precizări în legătură cu alocarea sumei respective, menţionând că pentru continuarea lucrărilor la studioul de televiziune al Parlamentului este alocată suma de 440.000 de lei, iar pentru dotarea acestui studiou se mai dau încă 160.000 de lei. Barbu a arătat, că studioul de televiziune se va afla într-un corp din Palatul Parlamentului, acesta fiind realizat şi dotat în proporţie de 70%. “Acest studio nu-şi propune să facă emisii în eter sau pe cablu, ci va găzdui televiziunile care vor să facă dezbateri sau conducerea Camerei când va avea astfel de acţiuni.

Studioul nu are dotări de transmitere”, a mai precizat secretarul general al Camerei. El a explicat cum vede practic funcţionarea respectivului studio. “Cred aşa cum există o încăpere unde sunt susţinute conferinţe de presă, este firesc ca fiecare care va dori să facă o dezbatere cu parlamentari să nu mai amenajeze un studio după colţurile Parlamentului, ci să vină în respectivul studio”, a adăugat Barbu.

Lucrurile sunt însă mai complicate decât apar în declaraţiile oficiale. Proiectul este o idee mai veche a fostului premier Adrian Năstase. O mare parte din tehnica necesară acestui proiect a fost cumpărată deja în urmă cu trei ani cu fonduri europene.

La vremea respectivă s-a afirmat clar că televiziunea deputaţilor va emite non-stop.

În afară de transmiterea şedinţelor din plenul Camerei şi a declaraţiilor deputaţilor, se preconiza şi organizarea de dezbateri şi talk show-uri pe temele politice fierbinţi ale zilei. Mai mult, la vremea respectivă se vehicula şi ideea angajării unor moderatori vedetă de la posturile private de televiziune. Prin preluarea şefiei Camerei Deputaţilor, în sesiunea de primăvară din 2006 de către Bogdan Olteanu, problema televiziunii parlamentare a trecut în plan secund. “Cât voi fi eu preşedinte la Cameră, acest proiect nu se va realiza”, declara Olteanu în 2006 pentru Cotidianul.

Spre sfârşitul anului 2006 au apărut în presă informaţii privind intenţia Senatului de a avea un post de televiziune propriu. La vremea respectivă secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, nega că ar fi vorba de “două televiziuni parlamentare”, susţinând că în discuţie se află doar una comună pentru cele două Camere. Pe 26 octombrie 2006, într-o declaraţie politică, senatorul PSD Răzvan Theodorescu chiar solicita necesitatea urgentării punerii în funcţiune a televiziunii parlamentare.

În bugetele Camerei pe 2007 şi 2008 nu s-au mai alocat bani pentru televiziunea parlamentară. “Am considerat atunci că este o cheltuială inutilă. Eu am propus la vremea respectivă, pentru că tot există un sistem cu circuit închis de televiziune în Parlament, crearea unui parteneriat cu TVR, care să preia în direct ce difuzăm noi pe circuit închis. Nu mai reţin de ce nu s-a făcut nimic în acest sens. Şi acum consider că alocarea în bugetul pe 2009 a sumei de 600.000 de lei reprezintă bani aruncaţi pe fereastră. Nu de asta avem noi nevoie. Eventual se poate relua ideea parteneriatului cu TVR. Şi eu ştiam în 2006 că este vorba de o televiziune care să emită în eter, non-stop”, a declarat miercuri pentru Cotidianul vicepreşedintele Camerei, Bogdan Olteanu (PNL).

Contactat telefonic de Cotidianul şi amintindu-se întregul istoric al postului de televiziune parlamentar, secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, ne-a făcut următoarele precizări: “Acum, acesta este planul. Un studio din care să vină şi să emită alte televiziuni în condiţii civilizate. Asta este decizia acum. Dacă se va hotărî în viitor altceva, nu pot eu să ştiu acum”.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Digi FM lansează campania de imagine “Ca să știi” – toamna 2018

Published

on

Foto Credit: DIGI FM
 

Digi FM iese din studioul radio și merge în stradă, alături de ascultători. “Ca să știi” este și în acest sezon out of home, nu doar On Air. Campania de imagine urmărește să apropie publicul de radio de cea mai inspirată combinație de știri și muzică, difuzată exclusiv la Digi FM.

„În prezent, Digi FM ajunge săptămânal la peste două milioane de ascultători. După trei ani de la prima emisie, aceasta este o reușită datorată muncii de echipă, un rezultat care ne determină să continuăm investițiile pentru susținerea creșterii. Ne dorim ca Digi FM să fie, în continuare, principalul reper al zilei pentru cei care apreciază calitatea informației, alternanța dinamică între știrile și hit-urile zilei, dezbaterile documentate despre evenimentele actuale”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al grupului Digi|RCS&RDS.

Campania de imagine din această toamnă continuă seria veștilor bune despre Digi FM, marcată de rezultatul sondajelor recent făcute publice. Conform studiilor de audiență pe valul de vară (aprilie – august 2018),  Digi FM are la nivel național o cotă de piață* care l-a dus pe locul 4 în topul celor mai ascultate radiouri din România.

Ca sa știi – Digi FM 2018” se desfășoară în perioada 17 septembrie 2018 – 17 decembrie 2018 la nivel național. Vizualul campaniei se va vedea pe mijloacele de transport public din București și din țară, pe una dintre rețelele de LED screen-uri din București și din țară, în rețeaua de metrou și pe stâlpi, sub formă de steaguri, în București.

Sloganul “Ca să știi” a fost lansat în 2017, printr-o campanie On Air, continuată și în OOH.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Cu o audiență în creștere, Dance FM își extinde acoperirea în Cluj-Napoca și Târgu Mureș

Published

on

Foto Credit: DIGI FM
 

Mai mult de 73.000 de iubitori de muzică dance-electronic ascultă zilnic Dance FM, potrivit studiului de audiență radio desfășurat în perioada aprilie – august 2018 (valul de vară).

Acestora li se vor adăuga în curând fanii genului din Cluj-Napoca și Târgu Mureș, după ce Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat în ședința de ieri, 11 septembrie, transferul frecvențelor Music FM din cele două orașe către postul de radio Dance FM.

„Este o veste excelentă pentru noi și pentru ascultătorii noștri. Creșterea Dance FM a fost constantă, datorită poziționării speciale a postului – avem mixuri live și transmitem podcasturile celor mai apreciați DJ din lume – și fidelității celor care ne ascultă. Foarte mulți dintre ascultători ne accesează de pe dancefm.ro. Decizia de a intra și pe alte frecvențe, în alte orașe, s-a produs, deci, la momentul potrivit. Ne așteptăm ca notorietatea Dance FM în Cluj Napoca și Târgul Mureș să atingă aceleași cote ca în București”, a spus Marius Onuc, managerul postului.

În prezent, postul pregătește un „refresh” de imagine care va pune accentul pe interacțiunile directe cu publicul, în special prin intermediul unor evenimente. Mix-urile ascultate de acasă sau din mașină se vor muta cu tot cu ascultători la petreceri.

Majoritatea fanilor Dance FM, respectiv peste 90% dintre ei, fac parte din publicul comercial și sunt foarte activi pe social media. Ei sunt cei care au așezat Dance FM pe locul 6 în topul celor mai ascultate radiouri din România, înaintea unor posturi generaliste cu tradiție sau cu o acoperire mai mare.

Postul de radio Dance FM emite din 2011 și este parte a grupului Digi | RCS & RDS. Grupul Digi mai deține televiziunile Digi24, Digi Sport 1, 2, 3 și 4, Film Now (pay-tv), posturile de documentare Digi World, Digi Life și Digi Animal World, posturile muzicale UTV, Music Channel, Hit Music și Hora TV, posturile de radio Pro FM, Digi FM, Music FM și Dance FM.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Dupa o vacanta lunga, Lucian Mandruta revine pe frecventele DigiFM!

Published

on

Foto Credit: DIGI FM
 

Proaspat venit din vacanta, Lucian Mindruta se pregateste sa ne zica din nou tot ce are pe suflet, sa vorbeasca cu fiecare dintre ascultatorii noastri si sa analizeze impreuna cele mai importante stiri ale zilei, la DigiFM. Incepand de maine, marti 11 septembrie, in fiecare zi, in timpul saptamanii, de la 16.00 la 18.00.

Avem chiar un mesaj de la el, pe care ne grabim sa vi-l transmitem:

„V-ati obisnuit cu mine sincer si am sa continui asa. Cu regret am aflat ca trebuie sa ma intorc la serviciu. Am incercat toate tertipurile: adeverinta medicala, rugaminti, ba chiar si amenintari. N-a mers. Cu regret enorm ca s-a incheiat vacanta, ma intorc la slujba. Maine, fir-ar sa fie!”

Noi il asteptam cu drag si promitem sa il facem sa se simta ca-n vacanta, in fiecare zi, de luni pana vineri, de la 16.00 la 18.00, la DigiFM.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending