Connect with us

ALL MEDIA

Parlament TV ar putea emite anul acesta

Published

on

 

În proiectul de buget al Camerei Deputaţilor este propusă alocarea sumei de 600.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la studioul de televiziune al Parlamentului.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a făcut precizări în legătură cu alocarea sumei respective, menţionând că pentru continuarea lucrărilor la studioul de televiziune al Parlamentului este alocată suma de 440.000 de lei, iar pentru dotarea acestui studiou se mai dau încă 160.000 de lei. Barbu a arătat, că studioul de televiziune se va afla într-un corp din Palatul Parlamentului, acesta fiind realizat şi dotat în proporţie de 70%. “Acest studio nu-şi propune să facă emisii în eter sau pe cablu, ci va găzdui televiziunile care vor să facă dezbateri sau conducerea Camerei când va avea astfel de acţiuni.

Studioul nu are dotări de transmitere”, a mai precizat secretarul general al Camerei. El a explicat cum vede practic funcţionarea respectivului studio. “Cred aşa cum există o încăpere unde sunt susţinute conferinţe de presă, este firesc ca fiecare care va dori să facă o dezbatere cu parlamentari să nu mai amenajeze un studio după colţurile Parlamentului, ci să vină în respectivul studio”, a adăugat Barbu.

Lucrurile sunt însă mai complicate decât apar în declaraţiile oficiale. Proiectul este o idee mai veche a fostului premier Adrian Năstase. O mare parte din tehnica necesară acestui proiect a fost cumpărată deja în urmă cu trei ani cu fonduri europene.

La vremea respectivă s-a afirmat clar că televiziunea deputaţilor va emite non-stop.

În afară de transmiterea şedinţelor din plenul Camerei şi a declaraţiilor deputaţilor, se preconiza şi organizarea de dezbateri şi talk show-uri pe temele politice fierbinţi ale zilei. Mai mult, la vremea respectivă se vehicula şi ideea angajării unor moderatori vedetă de la posturile private de televiziune. Prin preluarea şefiei Camerei Deputaţilor, în sesiunea de primăvară din 2006 de către Bogdan Olteanu, problema televiziunii parlamentare a trecut în plan secund. “Cât voi fi eu preşedinte la Cameră, acest proiect nu se va realiza”, declara Olteanu în 2006 pentru Cotidianul.

Spre sfârşitul anului 2006 au apărut în presă informaţii privind intenţia Senatului de a avea un post de televiziune propriu. La vremea respectivă secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, nega că ar fi vorba de “două televiziuni parlamentare”, susţinând că în discuţie se află doar una comună pentru cele două Camere. Pe 26 octombrie 2006, într-o declaraţie politică, senatorul PSD Răzvan Theodorescu chiar solicita necesitatea urgentării punerii în funcţiune a televiziunii parlamentare.

În bugetele Camerei pe 2007 şi 2008 nu s-au mai alocat bani pentru televiziunea parlamentară. “Am considerat atunci că este o cheltuială inutilă. Eu am propus la vremea respectivă, pentru că tot există un sistem cu circuit închis de televiziune în Parlament, crearea unui parteneriat cu TVR, care să preia în direct ce difuzăm noi pe circuit închis. Nu mai reţin de ce nu s-a făcut nimic în acest sens. Şi acum consider că alocarea în bugetul pe 2009 a sumei de 600.000 de lei reprezintă bani aruncaţi pe fereastră. Nu de asta avem noi nevoie. Eventual se poate relua ideea parteneriatului cu TVR. Şi eu ştiam în 2006 că este vorba de o televiziune care să emită în eter, non-stop”, a declarat miercuri pentru Cotidianul vicepreşedintele Camerei, Bogdan Olteanu (PNL).

Contactat telefonic de Cotidianul şi amintindu-se întregul istoric al postului de televiziune parlamentar, secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, ne-a făcut următoarele precizări: “Acum, acesta este planul. Un studio din care să vină şi să emită alte televiziuni în condiţii civilizate. Asta este decizia acum. Dacă se va hotărî în viitor altceva, nu pot eu să ştiu acum”.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Competiția de fotografie Next Image va avea loc în Europa Centrală și de Est și țările nordice

Published

on

 

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, lansează competiția de fotografie Next Image Mobile Photography Contest, oferindu-le posibilitatea tuturor pasionaților de fotografie cu smartphone-ul să își împărtășească viziunea asupra lumii moderne cu ajutorul propriului limbaj și al sistemului avansat de cameră care pune în lumină fotografia inteligentă. Fotografiile pot fi înscrise în competiție în perioada 09 iulie 2018 -20 august 2018.

Pasionații de fotografie își pot înscrie cadrele pe platforma dedicată competiției – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board. Fotografiile înscrise vor fi prezentate într-o galerie online și vor face subiectul unui vot public, până pe data de 28 august 2018. În săptămâna următoare, membrii juriului internațional vor alege câștigătorii din rândul primelor 50 cele mai votate fotografii din fiecare categorie. Juriul este format din:

  • Yanmin Wang – Președinte Huawei Consumer Business Group Huawei Europa Centrală și de Est și țările nordice
  • Dominic Bracco – Fotograf oficial National Geographic
  • Alex Lambrechts – Fotograf certificat Leica
  • Tomasz Lazar – Laureat World Press Photo
  • Bobby Anwar – Fotograf danez
  • Gal Gadot – Actriță, imaginea seriei Huawei P20

 

Primele 50 de fotografii din clasamentul Europei Centrale și de Est și țărilor nordice vor fi, de asemenea, înscrise în competiția globală Next Image.

„Am considerat întotdeauna camerele drept o caracteristică principală a smartphone-urilor noastre și ne bucurăm să vedem că, odată cu cea mai nouă tehnologie disponibilă, oamenii pot surprinde imagini la o calitate superioară. Iar odată cu lansarea competiției Next Image sperăm să oferim șansa acestei noi generații de fotografi să își găsească inspirația”, a declarat Zachary Jianglinchao, Country Manager Huawei Romania.

„Smartphone-urile fac posibil un nou tip de fotografie, unul care ne permite să fim mai spontani și creativi, mult mai confortabil pentru persoana aflată în spatele camerei. Cred cu tărie că telefoanele care îmbină viziunea fiecăruia dintre noi cu o cameră avansată pot fi folosite ca mediu de exprimare artistic, ajutându-ne să schimbăm modul în care vedem lumea. Această competiție ne oferă ocazia să interacționăm cu tot ceea ce ne înconjoară și să explorăm limitele creativității noastre”, a declarat Vlad Eftenie, ambasadorul competiției Next Image în România.

Premiul pentru câștigătorii fiecărei categorii va consta în câte un Matebook X, publicarea fotografiei în revista National Geographic și suma de 2,000 euro. Ocupanții locurilor doi și trei vor primi câte un smartphone Huawei P20 Pro, respectiv un Huawei P20. Nu în ultimul rând, juriul va acorda un titlu Grand Prix, al cărui premiu va consta într-un Matebook X, publicarea fotografiei câștigătoare în revista National Geographic, suma de 10,000 euro și șansa de a participa, în luna septembrie, în Italia, la o expediție fotografică de 10 zile, organizată de National Geographic.

Odată cu introducerea primei camere duale pe un smartphone, pentru modelul P9, Huawei a stabilit un nou standard în industria camerelor prezente pe dispozitivele mobile. Acum, aproape trei ani mai târziu, compania face același lucru cu lansarea Huawei P20 Pro, primul smartphone care folosește un sistem triplu de lentile, alături de un sistem avansat de inteligență artificială (AI) care îmbunătățește calitatea imaginilor și sparge barierele fotografiei. Combinând datele primite de la toți cei trei senzori, P20 Pro oferă o calitate fără precedent a imaginilor în condiții de lumină scăzută sau contrast ridicat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Statiile tv ale Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. raman in grilele UPC si FOCUS SAT si dupa iesirea din “must carry”

Published

on

 

Posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV vor continua sa fie distribuite neintrerupt, in retelele UPC si pe platforma DTH Focus Sat, in baza parteneriatului stabil si de lunga durata pe care Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. il au cu UPC Romania SRL si cu Focus Sat Romania SRL.

In luna iunie 2018 trustul INTACT a anuntat iesirea posturilor sale tv din “must carry” si incheierea unui parteneriat cu grupul RCS& RDS pentru acordarea dreptului de retransmitere a programelor tv.

Canalele Tv Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si Zu Tv vor mai putea fi receptionate in curand doar in retelele distribuitorilor care doresc incheierea unui contract de retransmisie.

In acest moment, astfel de contracte sunt semnate cu societatile RCS & RDS, UPC, Focus Sat, Orange si alte societati de distributie cu acoperire locala si regionala. De asemenea, exista discutii cu ceilalati distribuitori de programe tv cu scopul incheierii contractelor de distributie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Intact Media Group semneaza cu Ringier Sportal tranzactia legata de brandul Gazeta Sporturilor

Published

on

 

Intact Media Group si Ringier Sportal (joint venture intre Ringier Romania si Sport Media Group din Bulgaria) au ajuns la un acord in tranzactia legata de brandul Gazeta Sporturilor (gsp).

Tranzactia include editiile print (cu o medie de vanzari de 20.000 exemplare zilnic) si online (cu 3.5 milioane unici lunar) si asigura transferul echipei.

„Ma bucur ca am reusit sa castigam loialitatea unei audiente de sport semnificative si sa cream un brand foarte puternic – Gazeta Sporturilor. In acest moment, intrucat strategia noastra este sa ne concentram pe business-ul nostru principal de televiziune, radio si digital, am considerat ca Ringier este cel mai bun loc pentru a pastra calitatea gsp, a ii asigura dezvoltarea si a integra echipa. Sunt multumita ca am ajuns la un acord benefic pentru toate partile implicate si le doresc tuturor mult succes.”, a explicat Camelia Voiculescu, Presedinte Intact Media Group.

“Ne vom asigura ca GSP.ro isi va consolida pozitia de leader pe piata portalurilor de sport din Romania”, spune Robin Lingg, Membru al Boardului Executiv al Ringier AG.”Vom extrage toate sinergiile rezultate din punerea laolalta a operatiunilor de media ale Ringier, a expertizei digitale a Sportal Media Group si a continutului de inalta calitate al Gazetei, pentru a atinge impresionante noi standarde”.

Tranzactia va fi finalizata dupa aprobarea din partea Consiliului Concurentei.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending