HomeLIFE STYLEParlamentarii vor să apară la TVR 3. Sedintele din plenul Senatului vor fi transmise in direct

Parlamentarii vor să apară la TVR 3. Sedintele din plenul Senatului vor fi transmise in direct

TVR 3 va transmite, din decembrie, in direct, sedintele de plen ale Senatului. In acest fel, conducerea institutiei isi doreste ca activitatea senatorilor sa fie mai vizibila.

Presedintele Mircea Geoana si-a exprimat dorinta inca din luna martie ca anumite „momente de substanta politica” sa fie transmise de postul public de televiziune.

„O ora sau doua de transmisie directa” la Televiziunea publica. Aceasta era propunerea lui Mircea Geoana la patru luni de cand se afla la sefia Senatului, relateaza Evenimentul Zilei.
„Am putea sa avem o data pe saptamana o ora, o ora si jumatate, din momentele cu adevarat pline de substanta politica, de subiecte importante”, propunea, in martie, Geoana.

Visul i s-a implinit saptamana trecuta, cand Biroul Permanent a votat un parteneriat intre Senat si TVR 3. Postul va transmite live sedintele plenului Senatului, care, de regula, se tin in zilele de luni, de la orele 15.00, si in zilele de miercuri, de la 9.00.

La sedinta Biroului Permanent din 29 septembrie, asa cum reiese din stenograma intalnirii, Ion Moraru, secretarul general al Senatului a precizat ca TVR 3 va transmite si o parte a lucrarilor comisiilor.
Propunerea a starnit reactii, chestorul Verestoy Attila s-a aratat deranjat de propunerea ca senatorii sa fie filmati si cand lucreaza in comisii.

In acest moment, potrivit Regulamentului Senatului, la sedintele comisiilor pot asista reprezentantii presei, dar numai daca membrii comisiei nu decid, cu majoritate de voturi, ca dezbaterile sunt secrete.

Anca Boagiu ar fi vrut la TVR 1

In aceeasi sedinta, Anca Boagiu, vicepresedintele Senatului din partea PD-L, s-a aratat dezamagita ca transmisiile din plenul Senatului nu au loc chiar la TVR 1 sau la TVR 2.

In acest moment, sedintele de plen ale Senatului sunt transmise, in direct, si pe site-ul institutiei.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns