HomeALL MEDIAParlamentul a respins raportul de activitate al TVR pe 2012. CA va fi demis!

Parlamentul a respins raportul de activitate al TVR pe 2012. CA va fi demis!

Raportul de activitate al Societatii Romane de Televiziune pe 2012 a fost respins cu 21 de voturi „pentru”, 262 voturi „împotrivă” şi 10 abţineri, potrivit stirilor Digi24.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunţat că, în urma votului, Consiliul de administraţie al TVR a fost demis.

Claudiu Saftoiu, Directorul General al TVR si-a depus demisia

Potrivit Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, în fiecare an, Televiziunea şi Radioul Publice trebuie să depună la Parlament, până în data de 15 aprilie, rapoartele de activitate. Respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) avea datorii totale de circa 620 de milioane de lei la 31 decembrie2012, reprezentând datorii fiscale, dar şi obligaţii de natură comercială care au o vechime de cel puţin trei ani, potrivit raportului de activitate al TVR pe anul trecut.

TVR a încheiat 2012 cu un deficit brut de 146.837.955 lei (34.148.362 euro), cu 9,15% mai mic faţă de 2011, însă televiziunea şi-a încheiat activitatea anul trecut „cu principalul obiectiv îndeplinit”- situaţia financiară a instituţiei a fost „echilibrată”, potrivit raportului de activitate al SRTv.

Zvonuri. Gabriel Tufeanu este favorit sa preia sefia TVR

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

razvan.badea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns