Connect with us

Film

Pe 19 Aprilie, maraton de filme de cinci stele la Pro Cinema (galerie foto)

Published

on

Meg Ryan şi Matthew Broderick, Hugh Jackman, Christian Bale şi Scarlett Johansson, Viggo Mortensen, Ed Harris şi William Hurt şi o pleiadă de regizori celebri – aceasta nu este o incursiune pe Bulevardul Stelelor de la Hollywood, ci sunt chiar vedetele cu care telespectatorii Pro Cinema se pot întîlni pe 19 aprilie, la cea de-a şasea aniversare a postului dedicat cinefililor.

De la ora 18:00, „Dependentii de dragoste” („Addicted to Love”) Meg Ryan şi Matthew Broderick dau startul sărbătorii de la Pro Cinema într-o comedie devenită deja clasică. Ce îmbîrligate sînt iţele unei idile şi cum te poartă iubirea exact unde te aştepţi mai puţin, dar unde îţi doreşti mai mult telespectatorii Pro Cinema vor afla de la Meg Ryan şi Matthew Broderick în comedia romantică „Dependenti de dragoste”.

De la ora 20:00, telespectatorii Pro Cinema vor putea urmări, în premieră la o televiziune comercială, drama/thriller „Prestigiul” („The Prestige”). De două ori nominalizat la premiul Oscar, ,,Prestigiul” l-a reunit din nou pe Christopher Nolan cu actorii Christian Bale şi Michael Caine, cu care regizorul lucrase la ,,Batman:Inceputuri”. Hugh Jackman, Scarlett Johansson, dar şi David Bowie mai pot fi văzuţi în povestea magică semnată de Christopher Nolan.
Doi tineri magicieni, charismaticul Robert Angier (Hugh Jackman) şi Alfred Borden (Christian Bale), unul dintre cei mai talentaţi iluzionişti, sînt prieteni şi parteneri pînă într-o noapte cînd numărul lor de cel mai mare impact merge prost.
Într-o lume în care concurenţa transformă şi cea mai trainică prietenie într-o rivalitate mortală, nu trece mult pînă cînd între Angier şi Borden nu mai există altceva decît dorinţa de a află secretele celuilalt şi de a deveni magicianul numărul 1 al Londrei începutului de secol XX, dar şi al lumii. Însă într-o lume a iluziilor, nimic nu este ceea ce pare, iar cel mai spectaculos truc va fi acela care va putea asigura magicianului nu numai supremaţia în breaslă, ci şi supravieţuirea.
De la ora 22:45, telespectatorii Pro Cinema au întîlnire cu Viggo Mortensen prezent într-un thriller de două ori nominalizat la premiul Oscar – ,,Umbrele trecutului” (,,A History of Violence”).
Fiecare are ceva de ascuns, însă unele secrete pot arunca în aer întregul univers al celui care-l păstrează. Este cazul lui Tom Stall (Viggo Mortensen), patronul unui mic restaurant, care duce o viaţă liniştită alături de soţia sa, Edie, şi cei doi copii ai lor, Jack şi Sarah. Tom Stall a avut o viaţă perfectă, însă aceasta pînă în momentul în care a devenit …eroul comunităţii în care trăieşte. După ce ucide doi hoţi care îi ameninţau proprietatea, Tom ajunge pe primele pagini ale ziarelor şi totodată unul dintre cei mai respectaţi cetăţeni.

Însă, într-o seară, Tom primeşte vizită unui bărbat misterios, care-i dezvăluie nişte lucruri uluitoare – Tom a fost asasin plătit în slujba Mafiei, o persoană pe care ei o căutau de mult. Este vorba doar despre o confuzie, sau acesta este un trecut pe care Tom vrea să-l nege?
Maria Bello, Ed Harris şi William Hurt sînt partenerii lui Viggo Mortensen în acest thriller. „Umbrele trecutului” a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, iar William Hurt a fost nominalizat la acelaşi premiu, categoria „cel mai bun actor într-un rol secundar”. Filmul a mai primit nominalizări la premiile Bafta, Globul de Aur, la Festivalul de Film de la Cannes şi la premiul Cesar.

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

Film

Ada Solomon, noua președintă executivă a European Women’s Audiovisual Network

Published

on

Producătoarea Ada Solomon preia luna aceasta președinția EWA – European Women’s Audiovisual Network de la regizoarea Isabel de Ocampo.

Misiunea rețelei este de a încuraja egalitatea de gen pentru femeile care lucrează în domeniul audio-vizual, privind accesul și oportunitățile de angajare și finanțare pe plan european.

Între obiectivele EWA se numără crearea unei comunități puternice a profesionistelor din domeniu, care împărtășesc experiențe și se susțin reciproc, precum și promovarea vizibilității conținutului audio-vizual realizat de femei, în general, și de membrele rețelei, în mod particular.

European Women’s Audiovisual Network acordă anual premii la festivalurile DOK Leipzig, WEMW-Trieste și La Coruña.

Ada Solomon s-a implicat, de-a lungul anilor, în multe dintre activitățile EWA, precum moderarea dezbaterii „Gender Representation in European Films”, în 2014, la Berlin, susținerea unui masterclass la adunarea anuală a membrilor EWA din 2017, iar anul acesta, la Trieste, a participat la schema de mentorat pentru producătoarele de film aflate la început de drum.

Născută în București, Ada Solomon și-a început cariera în publicitate, iar în 1993 a devenit producător de film. În 2004, a pus bazele Hi Film Productions împreună cu Avi Karpick.

A produs și coprodus peste 50 de filme, care însumat au primit peste 180 de premii la festivaluri din întreaga lume. Ada Solomon a coprodus filme în mai mult de 15 țări din Europa, iar peliculele la care a lucrat au fost vândute în peste 50 de teritorii.

De numele Adei se leagă scurtmetraje multi-premiate realizate de Cristian Nemescu („Marilena de la P7”) şi Radu Jude („Lampa cu căciulă”), lungmetrajele de debut ale lui Radu Jude („Cea mai fericită fată din lume”), Răzvan Rădulescu („Felicia, înainte de toate”) şi Paul Negoescu („O lună în Thailanda”), şi documentare realizate de Alexandru Solomon („Kapitalism, reţeta noastră secretă”, „Cold Waves – Război pe calea undelor” și „Ouăle lui Tarzan”).

Ada Solomon este producătorul lungmetrajului „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, semnat de Adrian Sitaru, dublu premiat la Festivalul Internaţional de la Locarno 2011, precum şi al filmelor lui Radu Jude „Toată lumea din familia noastră”, câştigătorul premiului Heart of Sarajevo 2012, al marelui premiu Bayard d’Or şi al premiul pentru cel mai bun actor la Namur IFF, al marelui premiu CinEast IFF, „Aferim!” – selectat în peste 30 de festivaluri şi premiat la Berlin 2015 cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, cu marele trofeu la IndieLisboa, cu premiul FIPRESCI la Jameson CineFest Miskolci, cu premiul publicului la Let’s CEE Film Festival şi Bayard d’Or la Festivalul de Film Francofon de la Namur, şi „Inimi cicatrizate”, recompensat între altele cu premiul special al juriului la Locarno şi Silver Astor – cel mai bun regizor la Mar del Plata Film Festival.

Ea este producătorul lungmetrajului „Poziţia copilului” (2013), în regia lui Călin Peter Netzer, primul lungmetraj românesc recompensat cu Ursul de Aur la Berlin.

A produs filmele de debut ale unor regizor precum Cristi Iftime, Ivana Mladenovic, Ștefan Constantinescu, Adriano Valerio, Federico Bondi și Martha Berman.

În 2013, Ada Solomon a fost laureata premiului Eurimages pentru coproducţie, o distincţie oferită de Academia Europeană de Film care recunoaşte rolul decisiv al coproducţiilor în industria cinematografică din Europa.

Un an mai târziu, a lucrat la coproducţia „Toni Erdmann”, regizată de Maren Ade, filmată România şi nominalizată la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2017.

In ianuarie 2018 a fost distinsă cu Premiul organizației Central European Initiative pentru contribuție la dialogul intercultural in cadrul Festivalului Alpe Adria Trieste.

Ada Solomon este director de distribuţie la microFILM şi inițiatoarea Festivalului Internaţional de Film NexT. Este membră în board-ul Academiei Europene de Film şi coordonator pentru Romania al European Audiovisual Entrepreneurs (EAVE).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Licu, o poveste românească”, în competiția „In Focus: New Europe” a festivalului ZagrebDox

Published

on

Documentarul „Licu, o poveste românească”, în regia Anei Dumitrescu, a fost selectat în secțiunea „In Focus: New Europe” a festivalului ZagrebDox. Prestigiosul eveniment, din capitala Croației, va avea loc în perioada 25 februarie – 4 martie.

Filmul, recompensat la sfârșitul anului trecut cu trofeul „Porumbelul de Aur/Golden Dove” la DOK Leipzig, va fi prezentat la cea de-a 14-a ediție a festivalului de la Zagreb pe 2 martie.

Documentarul, scris și regizat de Ana Dumitrescu și produs de compania Jules et Films, vorbește despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canțer, un bărbat de 92 de ani, a supraviețuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului și despre bătrânețe, o meditație despre propria condiție și efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie și momentele importante ale vieții lui. Fiecare secvență de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

 

Filmul va fi lansat în România, pe 24 august 2018, de ROLLERCOASTER PR, și este distribuit la nivel internațional de Taskovski Films.

Cu o bogată experiență în fotojurnalism, Ana Dumitrescu a colaborat de-a lungul timpului cu numeroase publicații și agenții din Franța și România (National Geographic, Mediafax, Gamma-Rapho). Lucrările ei tratează subiecte precum Holocaustul rromilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, homofobia din România sau muncitorii fără forme legale din Franța. Numeroasele expoziții de fotografie semnate de Ana Dumitrescu au făcut înconjurul lumii.

 

Până în prezent, a regizat patru documentare de lungmetraj. “Khaos” (2012) și “Même pas Peur!” (2015) au fost distribuite în cinematografele din Franța și străinătate. Abordarea jurnalistică din primele două documentare s-a cizelat într-o manieră cinematică în următoarele două filme: scurtmetrajul documentar “The Green Chair” (2014) și lungmetrajul “Time of Light” (2016).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Domnul şi doamna Grey revin pe marile ecrane în filmul „Cincizeci de umbre descătuşate”

Published

on

Mai fierbinte decât o zi toridă de vară, mai intens decât o cursă de maşini, mai emoţionant decât o declaraţie de Valentine’s Day, capitolul final al celebrei francize „Cincizeci de umbre” va putea fi urmărit şi pe cele mai mari ecrane de cinema din ţară, în sălile T IMAX de la Cinema City.

Christian Grey (Jamie Dornan) şi Anastasia Steele (Dakota Johnson) revin pe marele ecran din 6 februarie, în avanpremieră, în „Fifty Shades Freed / Cincizeci de umbre descătuşate”, punctul culminant al poveştii devenite fenomen mondial.

 

Noi conflicte, intrigi, momente vulnerabile, răsturnări de situaţie, ultima parte a trilogiei ne introduce în proaspăta căsnicie a lui Christian şi a Anastasiei, în momentele de fericire ale celor doi, în ziua nunţii şi în luna de miere, dar şi în momentele în care relaţia lor este pusă la încercare de demonii trecutului.

Doar la Cinema City AFI Cotroceni şi Shopping City Timişoara, întregul film este special formatat şi prezentat în formatul extins IMAX, captându-ţi vederea periferică şi oferindu-ţi cu 26% mai multă imagine decât ecranul standard. Calitatea imaginii, sunetul puternic surround şi arhitectura personalizată a sălii de cinema te vor face să te simţi în mijlocul acţiunii.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending