HomeMAGAZINEvenimenteVIDEO Pianista Elizabeth Sombart, concert memorabil la Bucuresti!

VIDEO Pianista Elizabeth Sombart, concert memorabil la Bucuresti!

Pianista Elizabeth Sombart a sustinut un concert memorabil la Bucuresti, in fata unei audiente selecte, evenimentul fiind organizat in beneficiul Fundatiei Resonnance. A doua zi, artista a oferit un scurt recital intr-un cadru diferit. Iata despre ce a fost vorba.

 

Pianista Elizabeth Sombart, apreciata in intreaga lume pentru talentul sau si pentru proiectele sale caritabile, a sustinut vineri seara un concert memorabil la Bucuresti, la Palatul Cantacuzino, in fata unei audiente selecte. Impresionantul recital a fost oferit in beneficiul Fundatiei Resonnance, care are o reprezentanta si in Romania inca din anul 2013. Elizabeth a canta alaturi de

Cvartetul Regal, care a luat nastere in anul 2010 la initiativa liderilor Orchestrei Camerata Regala.

concert-elizabeth-sombart-7

 

A doua zi, Elizabeth Sombart a fost prezenta la un eveniment restrans, desfasurat in cadrul magazinului Azai de pe Bulevardul Unirii, Bucuresti, unde, in prezenta unor invitati alesi, printre care si Ambasadorul Qatarului la Bucuresti, a interpretat la pian doua arii si l-a invitat sa performeze in fata invitatilor si pe un tanar pianist ce se afla sub protectia FUndatiei Resonnnance.

Elizabeth Sombart este o pianista de origine franceza, nascuta la Strasbourg. A inceput sa studieze pianul la varsta de 7 ani. A urmat cursurile Conservatorului din Strasbourg, iar primul concert l-a avut la frageda varsta de doar 11 ani. Dupa ce a castigat primul premiu in cadrul National Piano and Chamber Music Awards, a parasit Franta pentru a-si continua studiile in Buenos Aires, iar mai tarziu in Londra si Viena.

Printre cei care au avut o importanta contributie in educatia ei muzicala se numara si legendarul Sergiu Celibidache. Astazi, Elizabeth Sombart este una dintre cele mai appreciate pianiste la nivel international. Si nu este doar o pianista de valoare, ci si un om frumos, cu suflet mare. In anul 1998, a infiintat Fundatia Resonnance, cu sedii in mai multe tari, prin intermediul careia ii ajuta pe copiii fara posibilitati materiale sa descopere gratuit tainele muzicii.

concert-elizabeth-sombart-6

 

Din 2013, Fundatia Resonnance are o reprezentanta si in Romania si doreste inducerea unui nou tip de comportament prin constientizarea misiunii artistilor de a transmite universalitatea mesajului muzical „oferind gratuit muzica clasicain locurile unde ea nu ajunge” (spitale, orfelinate, case de batrani, inchisori),promovand dialogul umanitar intr-o relatie de la inima la inima.

Concertele Resonnance sunt mai mult decat o performanta artistica, sunt ocazii de a asculta muzica impreuna si de a lega o relatie profunda intre artist, publicul prezent si unitatea lucrarii muzicale.

Lasa un comentariu aici!

Written by

cristina.minac@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns